Šta je novo?

Garancija na mrtve pixele

Shane

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
309
Da li je tačno da Samsung ne daje garanciju na mrtve pixele za svoje TFT monitore?
Kakvi su drugi proizvođači po tom pitanju (naročito LG)?

Ja sam od 2-3 čoveka čuo da je garancija na PVA panele kod ERCa u stvari 0 bad pixela...e sad kad sam ih nazvao telefonom rekli su mi "standardno za 19ice preko 3" ... Jel ima neko sveže informacije?

ljudi lepo kaze voyager ;),shto znachi chim prodavac pravi frku a vi lepo oshtampajte stranicu proizvodjacha monitora na kojoj sve lepo pishe i prodavcu pod nos a ako nastavi da vam pricha priche vi samo malo odaljite ili priblizite papri chisto da budete sigurni 100% da prodavac nije dalekovid ili kratkovid ;),znachi uvek se pozivajte na zvanichne specifikacije!

primer:Kada sam kupovao Nokia ngage telefon na zvanichnom nokia sajtu sam pogledao i prochitao da je standardna MMC kartica koja dolazi uz telefon 64 MB a onda kada sam reshio da isti telefon kupim ni jedan ali ponavljam ni jedan prodavac nije davao 64mb vec 32mb....... naravno da sam trazio da mi iporuche 64mb pozivajuci se na zvanichni nokia sajt a sve se zavrshilo na tome da su mi spustili cenu telefona jer nisu imali 64mb vec 32mb, e sad prodavac se zeznuo onoga momenta kada sam ga pitao da li ima Nokia sertifikat tj da li je ozvanichen da prodaje i zastupa nokia proizvode na shta je narvno odgovorio da.......nerazmishljajuci shta to nosi ;)

Ripper je napisao(la):
Ja sam od 2-3 čoveka čuo da je garancija na PVA panele kod ERCa u stvari 0 bad pixela...e sad kad sam ih nazvao telefonom rekli su mi "standardno za 19ice preko 3" ... Jel ima neko sveže informacije?
u slucaju PVA modela, garancija pokriva "0-bright", ali ne i "black"!

Meni su na moj 710N dali garanciju na tri godine, s tim što je dozvoljeno da svake godine ode po jedan piksel. Godinu i po kasnije još uvek svi rade.
Uopšte, čini se da je proizvodnja TFT ekrana dosta napredovala, retko ćeš danas kupiti monitor poznatijeg proizvođača sa faličnim pikselom.

kupi ViewSonic i ne brini
oni daju garanciju na mrtve piksele 3 godine
ja sam uzeo VE710 i prezadovoljan sam :D

Philips takodje daje garanciju za svoje modele od 3 godine za 0 bad pixela.....

Vrh Dno