mladen2008
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.09.2009
- Poena
- 320
Interesuje me za koji monitor se dobija garancija od 3 godine, ali da mi se u garanciji racuna bez ijednog mrtvog pixela?
VIEWSONIC VA2231wa
Sada, posle mesec dana pojavio se mrtav piksel i ne znam shta da radim. Garancija u radnji je 3 meseca na 0 mrtvih tako da imam mogucnost da menjam, ali mi neprijatno da menjam. Ako je u opshte mrtvak, mozda je subpixel. Na crvenoj, crnoj i plavoj podlozi se ne vidi dok se na zutoj, zelenoj i beloj vidi. Nalazi se na 5 cm od donje ivice na sredishnjem delu ekrana.
Dajte neki savet, ili razlog shta da radim u ovoj situaciji.
Bash zbog garancije na `mrtvaka` sam i uzeo Viewsonic.
Kod ortaka na starom Samsungu su deca zvrljala hemijskom olovkom i ko zna shta josh a nema mrtvaka.
Pojašnjenje za Akrepa, ViewSonic ima garanciju "zero dead pixel" samo za professional seriju monitora, konkretno za model VP2365wb koji ima IPS panel i cenu preko 30.000 dinara.
Ovu garanciju ne treba mešati sa lokalnom garancijom koje imaju neke naše maloprodaje, gde moraš da se registruješ posle kupovine, prijaviš subpixel grešku u određenom roku, i dobiješ zamenski i često korišćen monitor (ali samo jedanput, dve zamene nisu moguće).
Garancija na VP seriju je prava zero dead pixel garancija, i zaista traje 3 godine.
Model VA2231wa, kao i svi ostali VA, VX i VG monitori...imaju standardnu garanciju koja važi kod većine displej proizvođača: 3 svetla ili 3 tamna ili 3 ukupno subpixela.
Ako radnja reklamira zero dead pixel garanciju, moraju isposhtovati sve tri godine, zar ne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari