Šta je novo?

garancija na 0 pixela

mladen2008

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2009
Poena
320
Interesuje me za koji monitor se dobija garancija od 3 godine, ali da mi se u garanciji racuna bez ijednog mrtvog pixela?

Oces da reklamiras ako bude imao 0 pixela i da ti uvaze garanciju ?
Neverujem da ce neko normalan da tako nesto
Neki daju garanciju na 1 mrtvi pixel ili subpixel bilo gde na ekranu ali na 0 ne vidim kako si to zamislio .

He he, :d pogresno sam se izrazio, mislio sam da mi se uvazi garancija ako ima 1 mrtav pixel. Uglavnom svi nude za 3 mrtva pixela, a koji brend nudi garanciju na 3 godine za samo jedan mrtav pixel?

Win Win i Gigatron nude "3 meseca garancija na 0 mrtvih piksela" , tj. kada se pojavi jedan mrtav ili zaglavljen, imas pravo JEDNOM da zamenis monitor.

Mislim da 3 godine garancije na 0 mrtvih nema nigde... Mozda gresim?

Poslednja izmena:
ViewSonic nudi pomenutu garanciju i to na subpixel a ne samo pixel, u trajanju 3 godine, na svoju professional seriju monitora.
Konkretno radi se o modelu VP2365wb koji je testiran na Benchmarku i možeš ga pronaći u displej testovima.

Dakle ako se u periodu 3 godine od kupovine ovog monitora, pojavi svetla tačka na tamnoj pozadini, garancija se uvažava.
Pozdrav!

VIEWSONIC VA2231wa

VIEWSONIC VA2231wa
Sada, posle mesec dana pojavio se mrtav piksel i ne znam shta da radim. Garancija u radnji je 3 meseca na 0 mrtvih tako da imam mogucnost da menjam, ali mi neprijatno da menjam. Ako je u opshte mrtvak, mozda je subpixel. Na crvenoj, crnoj i plavoj podlozi se ne vidi dok se na zutoj, zelenoj i beloj vidi. Nalazi se na 5 cm od donje ivice na sredishnjem delu ekrana.
Dajte neki savet, ili razlog shta da radim u ovoj situaciji.
Bash zbog garancije na `mrtvaka` sam i uzeo Viewsonic.
Kod ortaka na starom Samsungu su deca zvrljala hemijskom olovkom i ko zna shta josh a nema mrtvaka.

Uu pa ti je sjajno, ja bih odmah menjao. Jel ima neko iskustva sa philips monitorima? Nisam video da se neko zalio na mrtve pixele kod njih?

VIEWSONIC VA2231wa
Sada, posle mesec dana pojavio se mrtav piksel i ne znam shta da radim. Garancija u radnji je 3 meseca na 0 mrtvih tako da imam mogucnost da menjam, ali mi neprijatno da menjam. Ako je u opshte mrtvak, mozda je subpixel. Na crvenoj, crnoj i plavoj podlozi se ne vidi dok se na zutoj, zelenoj i beloj vidi. Nalazi se na 5 cm od donje ivice na sredishnjem delu ekrana.
Dajte neki savet, ili razlog shta da radim u ovoj situaciji.
Bash zbog garancije na `mrtvaka` sam i uzeo Viewsonic.
Kod ortaka na starom Samsungu su deca zvrljala hemijskom olovkom i ko zna shta josh a nema mrtvaka.

Cuj - neprijatno :smash:

Platio si za nesto i trazi da to nesto i dobijes.

Ako te bas mrzi da ga nosis onda izmasiraj prstom malo na tom mestu gde je problematicni pixel. Ako je u boji onda je zaglavljen samo i moze se odglaviti, ima i nwkih programcica za to.
Ako ne pomogne nosi i zameni ga, nema sta da ri bude neprijatno.

Ja kad sam uzeo svog asusa bila je garanicja na 1 pixel/subpixel bilo gde i bilo kada 3 godine..
Sada ne znam kako je ali pitas kad kupujes to nije neka tajna :)

eee

Danas sam razgovarao i zamenice ga momentalno novim monitorom bilo da je subpixel ili pixel u pitanju. Video sam u radnji i DELL E190S pa postoji mogucnost da mi zamene za DELL. Pohvalio bih radnju ali ne znam da li je dozvoljeno na ovom forumu.
Poshto je DELL 5:4 formata, za razliku od Viewsonica 16:9, koji bi bio bolji izbor u danashnje vreme?

Najbolji bi bio 16:10 :trust:

Mislim da je od te dve ponudjene varijante bolje da ides na 16:9 :wave:

Zavisi zasta ces da koristis monitor.
Ne postoji ultimativno najbolji odnos .

Chinjenica je da 4:3 ima "vecu" tachku, manje opterecuje grafiku shto se tiche igrica...
Mada, i 16:9 ima svojih prednosti uz to da je ViewSonic model novije generacije, odnos osvetljenja kod oba, kontrasta...
Koristio bih ga kao allround monitor.

Pojašnjenje za Akrepa, ViewSonic ima garanciju "zero dead pixel" samo za professional seriju monitora, konkretno za model VP2365wb koji ima IPS panel i cenu preko 30.000 dinara.

Ovu garanciju ne treba mešati sa lokalnom garancijom koje imaju neke naše maloprodaje, gde moraš da se registruješ posle kupovine, prijaviš subpixel grešku u određenom roku, i dobiješ zamenski i često korišćen monitor (ali samo jedanput, dve zamene nisu moguće).
Garancija na VP seriju je prava zero dead pixel garancija, i zaista traje 3 godine.

Model VA2231wa, kao i svi ostali VA, VX i VG monitori...imaju standardnu garanciju koja važi kod većine displej proizvođača: 3 svetla ili 3 tamna ili 3 ukupno subpixela.

Pojasni mi ovo: "zamenski i često korišćen monitor". Hocesh da kazesh da u zamenu necu dobiti nov monitor vec polovan?
Ako radnja reklamira zero dead pixel garanciju, moraju isposhtovati sve tri godine, zar ne.

Pojašnjenje za Akrepa, ViewSonic ima garanciju "zero dead pixel" samo za professional seriju monitora, konkretno za model VP2365wb koji ima IPS panel i cenu preko 30.000 dinara.

Ovu garanciju ne treba mešati sa lokalnom garancijom koje imaju neke naše maloprodaje, gde moraš da se registruješ posle kupovine, prijaviš subpixel grešku u određenom roku, i dobiješ zamenski i često korišćen monitor (ali samo jedanput, dve zamene nisu moguće).
Garancija na VP seriju je prava zero dead pixel garancija, i zaista traje 3 godine.

Model VA2231wa, kao i svi ostali VA, VX i VG monitori...imaju standardnu garanciju koja važi kod većine displej proizvođača: 3 svetla ili 3 tamna ili 3 ukupno subpixela.

:)
Uvek je bitno pročitati fine print pisan fontom 0.5. :)

Zero dead pixel može da se protumači na razne načine, zato i jesam podvukao kako je kod VS modela.

U reklami može da piše zero dead pixel i da ti daju link šta je pojašnjenje toga, a u pojašnjenju piše ono što sam već napisao. Na taj način je firma čista, posebno zato što zero dead pixel u prevodu ne znači ni 3 godine ni zamena za novi monitor. :)

ASUS U serija ima takvu garanciju.
1 pixell / subpixell, 3 godine garancija.

Nazad
Vrh Dno