Konzole, ma daj molim te... Pobogu pa to je izmisljeno bas za one retarde sto zive "preko bare" i sto vole da je sve na dugme... Najgora stvar je, u celoj prici da se radi o cistoj racunici, cistom marketingu... Jednostavno, razlog sto su najjace igre na kraju ostale "nerentabilne" i sto su razvojni timovi propali, podpali pod "tiranina" ...(dodaj po zelji) lezi u jednostavnoj cinjenici... Igre se prave sa ciljem da zarade pare, a tu lezi najgora stvar u celoj prici (zvuci nelogicno, ali dozvolite da nastavim)... Stvar je u stvari jako prosta, da bi zaradili pare morate da pravite ono sto masa trazi, a kako definitivno vecina nema bas dovoljno ukusa i kako se "pali" na sminku i ostale gluposti (besciljno nasilje, golotinju i ostale low-life manifestacije), logicno je da se takve igre najvise i prave u poslednje vreme i da one donose najvise love... E, sad kako za ovakve nije potreban neki kompleksni upravljacki interfejs, kao ni upotreba misla ili tastature (dovoljan je dzojped i fanatik koji to sve moze da svari, a ima ih, nazalost puno), a sve u svetlu one price kako "zapadno trziste" voli "ukljuci i zaboravi" tehnologije, mislim da i nije toliko cudno sto trziste konzola cveta, i sto se u glavnom naslovi i izdaju za konzole.. Pobogu tamo leze najvece pare....
Ne mogu sad da kazem da bas i nema dobrih igara za konzole, ali su retke... Sve su nekako iste, samo sa drugacijim look-om...
Sad mora da usledi jedna digresija, na jedan topic koji sam procitao... Znaci neko je pomenuo Final Fantasy, i kako mi se cini broj poklonika iste... Pa, mogu samo da kazem :?: :?: :?: Pa kakav bre crni FF, pored Baldura, pored Fallout-a, pored Planescape-a :?: :?: Stvarno mi nije jasno....
Ovde ujedno dolazim i do glavne poente - za konzole nikad nije izasao (niti ce izaci) FRP/RPG koji moze da se poredi sa ovima na PC-u, jednostavno treba imati i malo stila 8)