Šta je novo?

Gaming slusalice

Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Koliko ima smisla uzimati iste ukoliko ce im primarna namena biti muzika i filmovi, pa tek onda gaming? Ja sam, kao i vecina nas laika, basshead i fine razlike u reprodukciji tonova razlicite visine tesko detektujem. To naravno ne znaci da ne pravim razliku izmedju bunarskog zvuka nekog canyona i hifi zvuka sennheisera, ali znaci da mi cesto vise leze "nabildovane" sluske od ovih hifi kojima, bar za moje licne preferencije najcesce fali basa. E sad, cackao sam po forumu ali nisam naisao na previse komentara za gaming sluske, a imam utisak da njih bas zbog igara malo bilduju i pumpaju im bass. Kakvo je Vase misljenje o gaming sluskama i jos vaznije kakva su iskustva. Od nekih zanimljivih modela naisao sam na:

1. Genius Mordax
2. Genius Cavimanus
3. Creative HS800 fatality
4. Creative Draco
5. Creative tactic3d alpha
6. Creative tactic3d sigma
7. Logi g35
8. Logi g930
9. Plantronics gamescom 780
...

Aj neki savet...planiram da se ponovim u buducnosti, a ne znam na koju stranu da krenem. Cenim da bi ljudima koji slusaju pretezno elektronsku musiku i vole malo jace bassove ova tema takodje koristila, ako nista onda bar kao smernica da li da bacaju novce na gaming sluske ili ipak pojure neku varijantu hifi + pojacalo ;)

Od tih navedenih Logitech G35 i Plantronics GameCom 780 vrijede pomena... Mislim da bi trebao razmotriti Corsair Vengeance 1500, imam ih i slusalice rasturaju koliko su dobre (za jedan USB headset su fenomenalne).

Ako vec dajes preko 150e za slusalice onda bolje uzmi neke proverene akg, senheisser ili grado i eventualno neku bolju zvucnu posto ti je verovatno integrusa izvor. Mikrofon kupi neki externi za 200-500 din i vozi, vecina tih gamerskih je krs za reprodukciju vec vise dajes na sminku i neke dzidza-bidze. Probao sam steelseries a trenutno imam CM Sirius 5.1 i ne vrede tih para koliko kostaju, sreca pa ih nisam platio.

Ako stvarno hoces najbolji zvuk moj ti je savet da uzmes kvalitetne DJ slusalice.
Naravno pored muzike mogu i za gaming i filmove.

Ako vec dajes preko 150e za slusalice onda bolje uzmi neke proverene akg, senheisser ili grado i eventualno neku bolju zvucnu posto ti je verovatno integrusa izvor. Mikrofon kupi neki externi za 200-500 din i vozi, vecina tih gamerskih je krs za reprodukciju vec vise dajes na sminku i neke dzidza-bidze. Probao sam steelseries a trenutno imam CM Sirius 5.1 i ne vrede tih para koliko kostaju, sreca pa ih nisam platio.

Kojih crnih 150eur :D Najskuplje na spisku su mozda 100, a i te preko Amazona mogu za manje da se nadju verovatno (ne racunajuci g930). Nije integrusa, u pitanju je Xonar DG (nista spektakularno, ali za sluske valjda ok). Stoji da su "prave" slusalice bolji izvor, ali recimo u tom cenovnom rangu sam imao AKg k99, Senn 465 i Senn 449 i nisam bio nesto odusevljen. Ruku na srce Senn 465 su ubijale, ali su bile over-the-ear pa su postajale jako neudobne posle cak 30min nosenja...

Ja za sluske ne bi dao 150 eura ni u ludilu...Maximum do 100 eura,mada skoro sam uzeo ss 5HV2 i njima sam prezadovoljan.
Za igre,a narocito cs,su perfektne!

E sad, cackao sam po forumu ali nisam naisao na previse komentara za gaming sluske, a imam utisak da njih bas zbog igara malo bilduju i pumpaju im bass. Kakvo je Vase misljenje o gaming sluskama i jos vaznije kakva su iskustva.

"Gaming" slušalice su obično napumpane sa cenom, neki modeli imaju prejako bas područje (ne i kvalitetno), tj. bass je trom, muljav i neprecizan, i često "guši" ostali deo spektra (srednje i visoke), i pokriva detalje.
Uz to, slušalice sa dominantnim bass područjem nisu optimalne za igre, iz razloga što zvučni deo spektra koji omugućava lociranje protivnika ne dolazi do izražaja zbog previše dubokih tonova.

Ako već obavezno hoćeš neke "gaming" slušalice, onda od tih modela što si naveo Logitech G35 i Plantronics GameCom 780 dolaze u obzir, kao što je i Kenzo naveo, mada su Logitech G35 ipak preskupe u odnosu na ono što nude.

Dobra alternativa njima su modeli Superlux slušalica, isti/sličan nivo kvaliteta zvuka kao G35, samo za puno manje novca.
Test jednog korisnika (na nemačkom, ali možda neko zna nemački): Superlux HD681 vs. Logitech G35, Roccat Kave, Creative Fatal1ty . Zaključak testa: Superlux na istom zvučnom nivou kao Logitech G35, Roccat Kave i Creative Fatal1ty bez šansi protiv ova dva modela.

Moja preporuka je da poneseš neki solidniji mp3 player ili telefon sa muzikom koju dobro poznaješ, i odeš u prodavnicu da poslušaš sledeće modele:

Superlux HD 681 (istaknuti visoki, najviše basa)

Superlux 668B (sličan zvuk kao HD 681, nešto manje basa, neutralnije)

Superlux HD 330 (nisu baš pogodne za slušni test preko telefona / mp3 plejera, zbog impedanse od 150 Ω - tj. nećeš možda dobiti odgovarajući utisak, zvučna karta kao recimo Asus Xonar DG može da pruži dovoljnu glasnoću na njima).

Naravno, bilo bi odlično da poslušaš negde kod prijatelja i Logitech G35 i Plantronics slušalice, ili u prodavnici, pa da onda sam odlučiš koje ti najbolje odgovaraju.

Poslednja izmena:
Ja za sluske ne bi dao 150 eura ni u ludilu...Maximum do 100 eura,mada skoro sam uzeo ss 5HV2 i njima sam prezadovoljan.
Za igre,a narocito cs,su perfektne!

Nije tacno. Plantronics Gamecom 367 ili 377 su jeftinije a razbijaju te SS na svim frontovima

Ako moze negdje da nabavi Corsair Vengeance 1500 neka ih uzima odmah, naravno uz pretpostavku da nema neku kvalitetnu Über zvucnu kartu i da ce namjena tih slusalica biti iskljucivo za PC (gaming, filmovi, muzika) jer su USB slusalice. Veoma dobro balansirani tonovi iako je bass maaaaaalo slabiji (fokus je na to virtuelnom 7.1/5.1 pozicioniranju zvuka) ipak je dovoljno prisutan i sasvim zadovoljavajuci. Za filmove su oooodlicne i surround dolazi do izrazaja. Veoma su udobne, ne stvaraju glavobolju i ne stezu. Super kvalitetno su odradjene i mislim da cijenu oko 90€ u potpunosti opravdavaju! Ako ne moze da dodje do njih preporucujem Plantronics Gamecom 780 - jako dobar odnos cijena/performanse.

Poslednja izmena:
Nije tacno. Plantronics Gamecom 367 ili 377 su jeftinije a razbijaju te SS na svim frontovima

Ne znam,ne mogu nista da kazem posto jos nisam Plantronics isprobao u igri kako deluju.
Ove moje steelseries su predobre,a imao sam priliku da koristim na par dana i siberiu v2 i par drugih steelseries sluski za koje imam samo reci hvale.

Medjutim normalno ne osporavam da nema boljih slusalica,ali za igru,pogotovo cs,steelseries je neprevazidjen!

Ja sam svoje Technics rp dj1200 uzeo polovne super ocuvane za 60e. I tada me je sreca najvise posluzila :) Uzasno ih je tesko naci, model star 10 god ali i danas ih negde prodaju za 200e nove.
Da mi neko sada ponudi 150e za njih, ne bi nikada prodao taj zvuk...posebno taj najsavrseniji bass :)

Preko Razer zvucne mi rade u "gaming" quadraphonic modu. Pa su dobre i za gaming.

RPDJ1200-400.jpg

Nazad
Vrh Dno