Šta je novo?

Hardver Gaming PC

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

marko_ns

Slavan
Učlanjen(a)
09.02.2012
Poena
425
Moja oprema  
Mobilni telefon
S23U
Pametni uređaji
Xbox Series X
PS5
Razmišljam uzeti novu gaming mašinu ako Battlefield 6 ispadne dobar da se malo igram ove zime, PC što imam je star 15g sa RX 5700 😂
Ne pratim skoro uopšte PC scenu imam obe konzole ali me nerviraju cene i pretplate.
Sta bi na brzaka bila optimalna konfiguracija za 2k Ili 4k gaming?
Nekih i7 ili i9
Kvalitetna ploča
Grafika RX 5700 imam, verovatno je poželjno bar RTX 4070?
32GB DDR5 verovatno
nvme 2TB?
Imam HDD od 10 TB u kesi
Napajanje imam novo EVGA 850w
Neko kvalitetano kućište.
Za monitor imam LG OLED C1 TV 65 inch i neki 2k IPS monitor
Nije mi žao novca koliko vrlo moguće da ništa sem Battlefield 6 neću igrati
Možda je bolje jefntije mašina i 2k monitor nemam pojma odavno ne pratim sve to

Jos je rano ukoliko planiras masinu iskljucivo zbog te igre.
Svasta se najavljuje i iako te taj hardver ne interesuje, valja sacekati zato sto bi ostalo sve trebalo da pojeftini a samim tim bolje prodjes pri kupovini.
Strpio bih se do kraja novembra da sam na tvom mestu.

Svašta se najavljuje ali ko zna kad će nama biti dostupno i po kojim cenama. A kod nas nikad ništa nije pojeftinilo...

Možda bih sačekao RTX 5000 Super karte, 5070 treba da dobije više VRAM-a ali je pitanje kada će i koliko će koštati.

Anyway, koliki je budžet i da li mora da se kupuje u našim radnjama ili može iz HU?

Svašta se najavljuje ali ko zna kad će nama biti dostupno i po kojim cenama. A kod nas nikad ništa nije pojeftinilo...

Možda bih sačekao RTX 5000 Super karte, 5070 treba da dobije više VRAM-a ali je pitanje kada će i koliko će koštati.

Anyway, koliki je budžet i da li mora da se kupuje u našim radnjama ili može iz HU?
Ma oko 1500 za novo jer imam nešto delova tipa to napajanje i možda grafičku ne bi uzeo odmah da probam šta radi RX 5700, verovatno bi je brzo zamenio.
Ili 1000 za nešto polovno
Ne gadim se iz HU delova
Možda čak probati prvo igru na GeForce Now?

Platice sa PS na igrama, na subscriptionu za ps plus ili kako se to vec zove danas...
A i razlog je pucacina za PC, nema tu sta konzola da trazi iako ima onih koji preferiraju pucacine za PS.

Ono sto je @jurodivi napisao sam i ja imao na umu i bas zbog toga da se saceka. Ne mora da uzima ti super jer ce gotovo sigurno biti skalpiran sa cenama. Ali ja zato ocekujem da ce normalan ti da pojeftini.

Nazad
Vrh Dno