Šta je novo?

Hardver Gaming pc do 1800 evra ?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

lking

Poštovan
Učlanjen(a)
01.06.2024
Poena
51
Pozdrav drugari,malo sam guglao i posle mog poslednjeg posta resio da sacekam malo i skupim jos malo novca.Za mesec dana definitivno kupujem gaming pc i nema dalje.Mozda je sad koliko vidim nezgodno vreme za kupovinu jer mi se cini da cene idu gore,za razliku od pre neki mesec.Da ne duzim,resio sam da uzmem sledece komponente:
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D njega uzimam 100% tu nemam dilemu
CPU Cooler:COOLERMASTER MasterLiquid ML240R RGB ovo sam gledao da uklopim da ne kosta puno,sad tu moze da se menja,vi pisite sta mislite
Motherboard: Msi Mag B650 TOMAHAWK WIFI ovde ni sam siguran ,znam da je ploca dobra al mozda mogu da prodjem i sa nekom jeftinijom,tu sam u nedoumici,opet pisite sta da radim
RAM: CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT CMH32GX5M2 trebalo bi da je to ok za te novce
SSD: Samsung 980 Pro 1TB M.2 imam i sa starog kompa 500ssd samsung 860evo,to mi je dovoljno
Case:NZXT H5 elite black ,kupio sam sto u Ikei i sad sam skucen sa prostorom za kuciste ,ovo mi odgovara ,jer je malo manje
+1 kuler za kuciste Nzxt F120 Rgb Black za zadnju stranu kucista
napajanje uzeo bih neko od 850w sa gold sertifikatom COOLERMASTER MWE Gold V2 850w ili mozda ANTEC NE850G, 80+ Gold, fully modular ili neko trece sad vi pisite...
i na kraju grafika ce biti 4070ti ,al opet tu su cene ludilo malo preko 700 evra(pa na gore) i tu opet gledam sta da radim
Ovo su cene koje sam sklapao sa KP-a,kao i sto znate uvek ima problem sa garancijama jer su komponente iz Madjaske ali sam gledao sve novo da bude i da bude do 1800 evra ,ajd moze i malkice da prebaci,ne kupujem komp svaki dan
to_care.gif
Vi pisite sta bi ste menjali,vise i sam ne znam,HVALA !!!

Rešenje
Tomahawk je dobra ploča ali ako nemaš posebne prohteve po pitanju konekcija možeš da uštediš 30-40e sa jeftinijom. Gigabyte B650M DS3H ili ASRock B650 Pro RS...

7800X3D možeš da hladiš sa jeftinijim vazdušnim kulerom poput nekog Thermalrighta preko KP...Peerless Assassin 120 SE ili Phantom Spirit 120 SE ARGB ako želiš RGB.

Za memoriju potraži na KP GSkill Flare X 2x16 GB 6000 CL32 ili kod nas Kingston Fury Renegade KF560C32RSK2-32 istih karakteristika ali sa 10 godina garancije.

Za napajanje možda Thermaltake GF A3 kod nas, pristojno i ne košta mnogo...može i Corsair RMe ili skuplji RMx, Fractal Ion Gold...sva su ok.

Za grafiku (ako bi NVidiju), verovatno 4070 Super ili 4070Ti, šta ti se uklopi u budžet (4070Ti Super je dosta...
Matičnu i napajanje kupi kod nas sa validnom garancijom, i to ne kod bilo koga. Bilo bi dobro i M.2, ako može, ostalo slobodno iz HU.

Tomahawk je dobra ploča ali ako nemaš posebne prohteve po pitanju konekcija možeš da uštediš 30-40e sa jeftinijom. Gigabyte B650M DS3H ili ASRock B650 Pro RS...

7800X3D možeš da hladiš sa jeftinijim vazdušnim kulerom poput nekog Thermalrighta preko KP...Peerless Assassin 120 SE ili Phantom Spirit 120 SE ARGB ako želiš RGB.

Za memoriju potraži na KP GSkill Flare X 2x16 GB 6000 CL32 ili kod nas Kingston Fury Renegade KF560C32RSK2-32 istih karakteristika ali sa 10 godina garancije.

Za napajanje možda Thermaltake GF A3 kod nas, pristojno i ne košta mnogo...može i Corsair RMe ili skuplji RMx, Fractal Ion Gold...sva su ok.

Za grafiku (ako bi NVidiju), verovatno 4070 Super ili 4070Ti, šta ti se uklopi u budžet (4070Ti Super je dosta skuplja). Probaj da izbegneš najjeftinije varijante poput MSI Ventus, najjeftinijeg Palita...
Ako bi AMD, nišani 7900XT.

Za grafiku (ako bi NVidiju), verovatno 4070 Super ili 4070Ti, šta ti se uklopi u budžet (4070Ti Super je dosta skuplja). Probaj da izbegneš najjeftinije varijante poput MSI Ventus, najjeftinijeg Palita...
Ako bi AMD, nišani 7900XT.
Slazem se,mozda je Tomahawk malo skuplja varijanta,meni wifi ne treba.
Procesor necu promeniti a i vodeno hladjenje je ovo sto sam ja naveo kosta 84 evra na KP-u.
Sto se tice memorije ,hteo sam da bude RGB,mada je ovo sto ste naveli brza CL32 od moje CL36.
NapajanjeThermaltake GF A3 je ok,ni sam ga primetio u odabiru,ovo moje je malo skuplje.
Sto se tice grafike sin mi je izrazio zelju da hoce Nvidiu 4070ti,ali mi sve vise ljudi pise da je bolje da ne kazem isplativije a i cenovnu je tu negde 7900XT.Na KP-u sam nasao SAPPHIRE 11323-02-20G Radeon RX 7900 XT 20GB GDDR6 za 720 evra.

Nazad
Vrh Dno