Šta je novo?

Gaming konfiguracija za 500e ?

Dibiduss

Poštovan
Učlanjen(a)
29.03.2017
Poena
50
Pozdrav svima!

Trudim se da sastavim konfiguraciju koja bi mogla da isprati vecinu igara, ne na max podesavanjima naravno, vec cisto da moze da se igra, u budzetu do 500 evra.

Na KP postoje ljudi koji se bave sklapanjem konfiguracija od navodno novih delova sa garancijom, i ponudili su mi ovako nesto:

INTEL Core i3-6100 3.70GHz 1151 BOX
MSI H110M PRO-D
RAM: 8GB DDR4 RAM
WD 320GB WD3200AAJS SATA2 7200 8MB Cache
ASUS nVidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB 128bit PH-GTX1050TI-4G
Napajanje 600W LC Power LC600H-12 V2.31 12cm Fan
Midi Tower MS Industrial BLACKSMITH II

Cena: 477evra

Gledao sam po netu i raspitivao se, ovo se cini kao ok opcija za te pare, ali bi mi znacilo vase misljenje i savet.

Hvala unapred!

Stavi Pentium G4560, RX470 i Samsung 850evo umesto navedenih komponenti i to je to.

Edit: Ta ploča nema HDMI izlaz, umesto nje stavi Asus H110M-R/C/SI, mada to nije toliko ni bitno pošto imaš taj izlaz na grafičkoj

Poslednja izmena:
Uz h110 plocu je obavezan bios update da bi radio Pentium, koji je logican izbor jer za maltene duplo manje para od i3 nudi iste performanse.

Pentium G4560, XFX RS 470 i Antec VP500PC su ovde osnova.
Sve ostalo sta moze da se uzme, uzme se.

G4560-65e
RX 470 XFX RS -214e
Antec vp500pc-50e
H110 ploca-55e(OBAVEZAN BIOS UPDATE U SERVISU GDE UZIMAS CPU I PLOCU)
8GB ram DDR4-60e
Hard disk 1TB

Kuciste MS Industrial po izboru, oko 500e sve ukupno.
Od konfe sa 1050ti ima 30% bolju grafiku, dosta bolje napajanje, isti procesor. Taj sata2 hard koji su hteli da ti uvale necu ni da pominjem : )

Generalno, konfa koju su ti ponudili je ciscenje lagera i nista vise. Daleko od toga da je dobra kupovina.

Procesor i plocu obavezno uzmi u istoj radnji da bi ti odradili update Bios-a i pri narucivanju navedi da je update obavezan.

P9 Lite TT

Poslednja izmena:
Hvala puno na odgovoru!

Bas sam pogledao G4560 i stvarno jeste, za nijansu mozda sporiji od i3 ali prakticno neprimetno, a cena drasticno manja...

E sad ovo pitanje je mozda glupo i verovatno vec postoji negde objasnjenje ali aj kad ste vec fini i informativni :) - Vidim da ima i benchmark shop, da li postoji mogucnost da tu onda izaberem i sastavim konfiguraciju za spomenuti budzet? I koji je proces kupovine, garancija, itd. ?

Jos jednom, veliko hvala na pomoci!

Pozovi i pitaj da li su voljni da sklope ovu konfiguraciju, kada sam ja pre mesec dana sastavljao ovu moju iz potpisa nisu hteli da ažuriraju bios da podrži Kaby Lake procesor, pa sam kupio u drugoj radnji. Proces kupovine u Bench Shopu je potpuno isti kao u bilo kojoj drugoj legalnoj firmi koja ima online prodavnicu, isto važi i za garanciju.

Nazad
Vrh Dno