Šta je novo?

Hardver Gaming konfiguracija & monitor do 2000 evra

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Forbidden403

Cenjen
Učlanjen(a)
26.04.2022
Poena
120
Pozdrav ljudi, imam u planu da se počastim sa novim računarom do jeseni i ovakav sastav mi je trenutno najoptimalniji.
Slobodno iznesite sva mišljenja pošto ne pratim hardver odavno :)

konfiguracija.jpg

Bolje je uzeti Intel B660 platformu jer imas mogucnost upgrade-a kad izadje nova generacija procesora. Slucajno sam stavio mATX verziju maticne, MSI PRO B660-A je isto dobar izbor.
Napajanje sam stavio jace za svaki slucaj, pogotovo jer naredna generacija grafickih verovatno mnogo vise trose.
30e preko jer nisam mogao naci taj model 6800XT na spisku.

Ne radi linak

Bolje je uzeti Intel B660 platformu jer imas mogucnost upgrade-a kad izadje nova generacija procesora. Slucajno sam stavio mATX verziju maticne, MSI PRO B660-A je isto dobar izbor.
Napajanje sam stavio jace za svaki slucaj, pogotovo jer naredna generacija grafickih verovatno mnogo vise trose.
30e preko jer nisam mogao naci taj model 6800XT na spisku.
Da, svaka čast, tek danas vidim benchmarkove i da je Intel bolja opcija od 5600X.
Vezano za grafičke, majneri ih masovno dampuju i mnogo varira tržište po Evropi u US... Ne znam kakva će situacija biti kod nas do jeseni.

Upgrade samo krajem ove godine, pocetkom sledece, samo 1-na generacija, posle toga je mrtva platforma
E vidiš, to mi je glavna dilema. Treba da izađe nova generacija procesora i kartica, ali pitanje je kada?
Može biti do decembra, a može da se oduži i do februara/marta najlaganije.
Nvidia je već odložila svoje ako se ne varam?

Nazad
Vrh Dno