Šta je novo?

Gaming konfiguracija - 500e

Mrljesana

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2013
Poena
255
Nakon 5 godina napokon sam naišao na prepreku preko koje moj sadašnji računar ne može. Trenutno igram WoW:BFA, i jednostavno neigrivo je dok mi je Legion radio sasvim normalno. Sad gledam šta bih mogao da sastavim do nekih 500e, ne daje mi se mnogo jer ne koristim toliko računar osim za igre. Većinom sam za laptopom tokom dana.

Sad stvarno ne znam kako da izbalansiram, WoW je cpu-heavy igra sad ne znam dal će R3 moći da je izgura na nekih 60fps a ako bih uzeo R5 bio bih uskraćen grafike a želeo bih možda da odigram i neke novije igre. Teško šta bih mogao da zadržim iz stare konfiguracije a da nije HDD tako da mi treba maltene sve.

Više bih volio Ryzen mada prešao bih i na Intel :) Koliko vidim da za tu cenu su aktuelne sad i3-8100 + 1060 3gb. Da li je bolje ići na takvo nešto ili ipak R3 1200 npr.?

Mogu mađari, voleo bih novo mada može polovno u garanciji ako je dobra baš ponuda. Zahvaljujem!

Bez HDD-a:

Ryzen 1400-110e(KP)
B350 Biostar ET2-55e(radnje)
Chieftec ELP-700S 55e(radnje)
GTX 1060 3GB-200e(KP)
Ddr4 8GB-65e(uzmi polovno ako nema novo, KP)
MS Cyclops V-25e(radnje)

Podignes klok CPU-a u startu na 3.7GHz za sva jezgra i to je to :)

Dodas kasnije SSD od 250GB, za 65e ima 860 Evo 250GB, za 50ak su ovi jeftiniji, mozes cak i 120GB, bice dosta za sistem i WoW :)
Imas napajanje da podrzi naredni upgrade, platformu koja ce podrzati barem jos jednu generaciju procesora, za taj novac odlicne CPU i GPU performanse..

Jedino je ploca nesto losija(ali dovoljna), za 1000din vise ima MSI B350 Pro VD Plus..
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li je možda bolje ići na neku AMD varijantu grafike npr. RX580 4gb zbog FreeSync tehnologije? Da li su toliko lošije od Nvidia grafika? Trenutno nemam FS monitor ali možda u budućnosti zbog upgradea?

A možda bi bilo najbolje da uzmem za početak neki Ryzen 5 (1600(x?)) i malo bolju matičnu i SSD, i da stavim neku 7850 za početak pa posle kad opet skupim novac i kad mi bude bila potrebna da je kupim?

Moze RX 580, cak je i bolji izbor od 1060, ali mislim da je skuplja. Sto se cpu-a tice, nije potreban bolji za tvoje potrebe, a SSD ces lako dodati naknadno.

Ako gledas na duze staze, naravno da bi bilo bolje da ima R5 6/12 i SSD, ali ostajes bez GPU-a koji je najbitniji deo gaming konfe.

ne kupuj polovnu kartu narocito tu,ako vec imas onda je druga prica i zavisi od toga dal bi mogao da se zadovoljis sa slabijim performansama tj starijim igrama dok ne skupis lovu za apgrejd.

Pošto ću možda u Austriju, gledao sam XFX RX580 8Gb GTS Black Edition izašla bi me oko 200e. Sad ja kontam da je to bolja kupovina od 1060 6gb?

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Da.

Vrh Dno