Šta je novo?

Gaming konfa bez OC-a

Xandar

Cenjen
Učlanjen(a)
10.11.2010
Poena
170
Pozdrav,
Drug hoce da se obnovi sa mashinom sa glavnom namjenom za Gaming.Nezanima ga i neuk je sto se tice OC-a. Ja sam mu nesto sastavio pa ako imate neke sugestije bio bih vam zahvalan na istom .
CPU - i5-2500
MB - Asus P8H67 B3
Ram- (8gb) ali koje posto ploca izgleda podrzava do 1333
GPU- Asus ENGTX570 DirectCu II/2DIS/1280MD5
case-CoolerMaster Haf 922
PSU- Chieftec CFT-750-14CS,750w,modular
HDD-1TB WD black 1002FAEX, 64MB,7200rpm,SATA3

E sad dal uzet ovaj 2500 ili stari 760 , i5.Realno budzet je do 1k eura kako rece.

Memoriju mozes adata AXDU1600GB2G9-2G ili kingston genesis. Nije bitno sto bi ona radila na 1333.
Proc bih uzeo SB cak i bez clocka.
Inace si odlicno ovo sklopio. Ploca tacno odgovara procesoru jer ga je "nemoguce klokovati".
Do 1000e ja bih licno probao da uklopim i ssd od bar 60gb. Ustedeo bih na memoriji (4gb umesto 8, a posle moze da dokupi) i vrlo verovatno na grafici. Ako bi uzimao ssd onda ti ne bi trebao ni caviar black vec neki green jeftiniji (cak je i samsung spinpoint f3 od 1tb 3 hiljade jeftiniji).

Poslednja izmena:
Solidna konfa, samo ce nacuti negde mozda nesto o oc-u pa bi posegnuo za istim :D. Mozda ipak da razmotri i varijantu i5 2500K ako nije neka cifra u doplati.

Memoriju mozes adata AXDU1600GB2G9-2G ili kingston genesis. Nije bitno sto bi ona radila na 1333.
Proc bih uzeo SB cak i bez clocka.
Inace si odlicno ovo sklopio. Ploca tacno odgovara procesoru jer ga je "nemoguce klokovati".
Do 1000e ja bih licno probao da uklopim i ssd od bar 60gb. Ustedeo bih na memoriji (4gb umesto 8, a posle moze da dokupi) i vrlo verovatno na grafici. Ako bi uzimao ssd onda ti ne bi trebao ni caviar black vec neki green jeftiniji (cak je i samsung spinpoint f3 od 1tb 3 hiljade jeftiniji).
Pa i ja nesto razmiljam o tom SSD-u al sta znam zar se od njega realno nedobija najvise na bootovanju i "to je to", jel kad se programi ucitaju u memoriju od nje vise zavisi kako rade nego od ssd/hdd-a ? (To je realno i delja nova tehnologija, a ja iz iskustva nikad vise nebi uzo tako nesto, Sjecam se kad sam uzo digitalac kad su izasli 350evra za 2MPX a godinu poslijie takav se mogo nac za 150eura.A o klimi da i nepricam :( )
A opet da ustedi na grafici a primaran mu je gaming neznam dal mu se isplati.

Solidna konfa, samo ce nacuti negde mozda nesto o oc-u pa bi posegnuo za istim :D. Mozda ipak da razmotri i varijantu i5 2500K ako nije neka cifra u doplati.
Pa nije velika razlika u cifri mozda doplata od 40eura za cpu i plocu , al ako nema neko dugme "turbo" tesko ce on ista dirati oko OC-a. :)
Plus bi trebo onda dodat za neki normalan cooler bar 212+.

Poslednja izmena:
Pa i ja nesto razmiljam o tom SSD-u al sta znam zar se od njega realno nedobija najvise na bootovanju i "to je to", jel kad se programi ucitaju u memoriju od nje vise zavisi kako rade nego od ssd/hdd-a ?

Ne bih se bas slozio. Jer, ako cemo logicno da razmisljamo, zasto bi kompanije ulagale toliki silni novac u nesto sto (da je samo boot u pitanju) prakticno nicemu ne sluzi, a kosta znatno vise od HDD-a?
Memorija jeste bitna, ali se programi i dalje pokrecu sa HDD-a (ili SSD-a), pa tako neuporedivo manje vreme pristupa i vece brzine SSD-a dolaze do izrazaja ne samo u podizanju operativnog sistema vec i u svakodnevnom radu, koji je mnogo fluidniji i prijatniji....
Isplativost je sigurno upitna, ali ako imate para za ovako nesto, mislim da ih vredi uloziti :)

Zbog problema logisticke prirode konfa uzeta prekjuce , drugar javio da je prezadovoljan posto pici wow kaze da mu je sada ovo skroz druga igrica. Hvala svima na pomoci.
E da uzeto sve kao u prvom postu sa 4x2gb kingston genesis

Poslednja izmena:
odlicno i trebao je da uzme 8GB jer je moemorija sad nenormalno jeftina.

Sto se tice SSDa nije samo boot brzi :) sve je brze, pokretanje otvaranje zatvaranje ucitavanje ... generalno sve :)

Meni se jedino nije svidjelo sto je isao na haf 922 al on od pocetka reko da oce to.Sto se tice SSD-a da u pravu si,nakon sto sam malo vise uso u materiju i objasnio mu o cemu se radi,nije sad imao para za isti jer nije hteo da uzme onaj od 60gb, ali rece poslije ljeta najvejrovatnije da ce ubacit 1 za OS ,programe neke i WOW (kako rece wow sada zauzima oko 25+giga a to se svako malo povecava).

ja igram Anarchy Online trenutno i SSD je pravi preporod :) kad menjam zonu i treba da ucita novu ... tacno se vidi razlika izmedju mene i onih sto koriste obican HDD :)fazon zonujem i cekam ih :) lol

Mada odusevice se kad vidi kako sveukupno kompjuter radi brze i brze odgovara na zahteve :)

Vrh Dno