Gamescon ove godine u znatno manjem obimu nego prošle godine. Većina izlagača je ponovilo svoje prisustvo. Bilo je dosta nagrada i giveaway akcija. Mi smo sa sajma došli sa dve tastature - White Shark Viking 2 i Rampage Rebel (mehanička) i dva miša - Scorpion M425G i Marvo Scorpion M312. I još dosta privezaka, kapa, rančeva za sportsku opremu i sl.
Rebel tastaturu osvojio na Rampage giveaway. A ostale tri dobio od strane predstavnika Marvo . Koju mora posebno da povalim. I prošle godine su bili jedni od najizdašnijih na sajmu. Ove godine su imali sav asortiman u pola cene. Nisam planirao neki veliki šoping, ali čim smo došli na štand, klinci su dobili poklon vrećice (kesa za sportsku opremu) koje su sadržale par sitnica tipa kačketa i gore navedene miševe. Zbog tog gesta reših da im ostavim neke pare - napravio ceh 12000. Kada smo otišli na kasu, dobili smo na poklon i tastaturu White Shark Viking 2 - znači prodavačica nevezano od prezentera nas častila takođe. Sa štanda Marva otilšli sa tri vredna poklona. Ono što je vredno divljenja je da smo slično prošli i prošle godine. Svaka pohvala za uvoznika Marvo proizvoda.
Sem njih i ostali izlagači su imali velike popuste. Na štandu Tehnomedia bio prisutan fon sa likom Dex Rock. Klinci me davili oko fona, međutim u pitanju je Honor X6A a s obzirom da oni imaju Poco X3 Pro, nije mi padalo na pamet da im uzmem te fonove.
Prošle godine je bilo dosta izlagača sa Virtual Reality. Ove godine ne videh ni jednog. Ali čini mi se da je ove godine bilo mnogo više turnira. I svakih par sati bio je neki giveaway. Mi smo učestvovali i na Pringles, STR8 i još par sporednih giveaway. Podobijali razne sitnice. Osvojili i dve igračke na automatima sa hvataljkom.
Ove godine je bilo i znatno manje auto simulacija. Prošle ih je bilo na sve strane. Aki su zato opet bili predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja na čijem štandu se moglo isprobati preturanje u kolima i čeoni sudar. Imali su auto koji je bio nakačen na hidrauliku koja ga je okretala levo desno simulirajući preturanje istog. Pa ko je hteo, a ima više od 12 godina, mogao je da proba.
Na spratu su bili predstavnici Air Soft, Paint Ball, Laser Tag kao i neke borbe mačevima. Prošle godine smo probali da pucamo iz Air Soft. Bio sam mnogo loš. Ove godine sam pokidao. Klinci su igrali i Laser Tag a probali smo i Paint Ball. Zaobišli smo mačovanje jer sam prošle godine dobio udarac u glavu.
Odgledali smo i takmičenje za najbolji kostim vezan za video igre. Videli par Youtubera, sva sreća nisu me ove godine gnjavili za slikanje sa istima. Najviše smo se oduševili gejmerskom stolicom sa tematikom i likom Nikole Tesle. Ali cena od 40.000 je bila previše.
Na kraju, da pomenem i izlagače društvenih i kartaških igara. Bili su prisutni i ove godine. Na žalost, dao sam previše para za tehniku tako da smo od društvenih igara ove godine uzeli samo King Domino.
Ovogodišnje zvanično piće je bila Coca Cola Zero. Prošle godine energy drink Pro Game.
Na kraju, prošle godine smo ostali oko 6 sati, ove oko 4. Dva sata kraće. Valjda što je manjeg obima bio sajam. A možda su klinci bili siti svega. Sve u svemu, lep način da se provede vreme sa porodicom ili prijateljima. Klinci su se proveli ekstra kao i svake godine.