Šta je novo?

Gamescon 08-10.12.2023.

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Ide li neko na Gamescon. Prošle godine je bilo odlično organizovano. Nadam se da će i ove. Ja sam prošle godine bio porodično - deca i žena (da, uspeo sam i nju da nagovorim). Bilo je super.

Spisak turnira

Cena karata je ista kao i prošle godine - 800 din po osobi za dan odnosno 1400 za sva tri dana.

Ja ću ove godine verovatno sva tri dana. Jedan dan porodično, a drugi dan da ispoštujem klince iz igraonice.

Poslednja izmena:
Prijavite se
"Ne propusti jedinstvenu priliku da osvojiš White Warlock gejming računar vredan neverovatnih 7000€!"

Gamescon ove godine u znatno manjem obimu nego prošle godine. Većina izlagača je ponovilo svoje prisustvo. Bilo je dosta nagrada i giveaway akcija. Mi smo sa sajma došli sa dve tastature - White Shark Viking 2 i Rampage Rebel (mehanička) i dva miša - Scorpion M425G i Marvo Scorpion M312. I još dosta privezaka, kapa, rančeva za sportsku opremu i sl.

Rebel tastaturu osvojio na Rampage giveaway. A ostale tri dobio od strane predstavnika Marvo . Koju mora posebno da povalim. I prošle godine su bili jedni od najizdašnijih na sajmu. Ove godine su imali sav asortiman u pola cene. Nisam planirao neki veliki šoping, ali čim smo došli na štand, klinci su dobili poklon vrećice (kesa za sportsku opremu) koje su sadržale par sitnica tipa kačketa i gore navedene miševe. Zbog tog gesta reših da im ostavim neke pare - napravio ceh 12000. Kada smo otišli na kasu, dobili smo na poklon i tastaturu White Shark Viking 2 - znači prodavačica nevezano od prezentera nas častila takođe. Sa štanda Marva otilšli sa tri vredna poklona. Ono što je vredno divljenja je da smo slično prošli i prošle godine. Svaka pohvala za uvoznika Marvo proizvoda.

Sem njih i ostali izlagači su imali velike popuste. Na štandu Tehnomedia bio prisutan fon sa likom Dex Rock. Klinci me davili oko fona, međutim u pitanju je Honor X6A a s obzirom da oni imaju Poco X3 Pro, nije mi padalo na pamet da im uzmem te fonove.
viber_image_2023-12-11_11-40-46-626.jpg

Prošle godine je bilo dosta izlagača sa Virtual Reality. Ove godine ne videh ni jednog. Ali čini mi se da je ove godine bilo mnogo više turnira. I svakih par sati bio je neki giveaway. Mi smo učestvovali i na Pringles, STR8 i još par sporednih giveaway. Podobijali razne sitnice. Osvojili i dve igračke na automatima sa hvataljkom.

Ove godine je bilo i znatno manje auto simulacija. Prošle ih je bilo na sve strane. Aki su zato opet bili predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja na čijem štandu se moglo isprobati preturanje u kolima i čeoni sudar. Imali su auto koji je bio nakačen na hidrauliku koja ga je okretala levo desno simulirajući preturanje istog. Pa ko je hteo, a ima više od 12 godina, mogao je da proba.
viber_image_2023-12-11_11-40-44-940.jpg

Na spratu su bili predstavnici Air Soft, Paint Ball, Laser Tag kao i neke borbe mačevima. Prošle godine smo probali da pucamo iz Air Soft. Bio sam mnogo loš. Ove godine sam pokidao. Klinci su igrali i Laser Tag a probali smo i Paint Ball. Zaobišli smo mačovanje jer sam prošle godine dobio udarac u glavu.

Odgledali smo i takmičenje za najbolji kostim vezan za video igre. Videli par Youtubera, sva sreća nisu me ove godine gnjavili za slikanje sa istima. Najviše smo se oduševili gejmerskom stolicom sa tematikom i likom Nikole Tesle. Ali cena od 40.000 je bila previše.
viber_image_2023-12-11_11-40-46-617.jpg

Na kraju, da pomenem i izlagače društvenih i kartaških igara. Bili su prisutni i ove godine. Na žalost, dao sam previše para za tehniku tako da smo od društvenih igara ove godine uzeli samo King Domino.

Ovogodišnje zvanično piće je bila Coca Cola Zero. Prošle godine energy drink Pro Game.

Na kraju, prošle godine smo ostali oko 6 sati, ove oko 4. Dva sata kraće. Valjda što je manjeg obima bio sajam. A možda su klinci bili siti svega. Sve u svemu, lep način da se provede vreme sa porodicom ili prijateljima. Klinci su se proveli ekstra kao i svake godine.

Poslednja izmena:
Mene zanima zašto benchmark bojkotuje Gamescon. Nema pomena čak ni u rubrici Benchmark vesti. Totalno odsustvo bilo kakve informacije. Čudno s obzirom da se pominju razni događaji po belom svetu a popularizacija nečeg ovakvog može samo da koristi lokalnoj gejming zajednici čiji dobar deo posećuje i banchmark forum. Izguglah, nema pomena ni prošlogodišnjeg. Sem člana foruma h4wk koji je prošle godine okačio thread o istom.

Mogli bi da ga pomenu u vestima to stoji ali, ostalo tamo apsolutno nema nista sto bi benchmark interesovalo. Dolazio je Peca proslih godina do pre korone dodje obidje malo ove godine nije bio.

Najviše smo se oduševili gejmerskom stolicom sa tematikom i likom Nikole Tesle. Ali cena od 40.000 je bila previše.
Pogledajte prilog 417882
Djeluje kao kombo najjeftinijih filtera iz Photoshopa i/ili AI grozota. Definitivno ne bih dao ni kinte za ovakav "uradak", internet je pun sličnih "umjetnina", mogli su bar da plate nekome da uradi originalnu ilustraciju a ne ovako.

Prilozi

• 1702375771229.png
    1702375771229.png
    2.2 MB · Pregleda: 46
ma gde bre to su decije stolice i je bas ono cisti AI pretvoren u vektor i rokaj na eko kozu

Odvratno. Lakše je pokrasti umjetnike i dizajnere za dječiju stolicu nego platiti original. Nadam se da se niko neće prevatiti da kupi.

Mene zanima zašto benchmark bojkotuje Gamescon. Nema pomena čak ni u rubrici Benchmark vesti. Totalno odsustvo bilo kakve informacije. Čudno s obzirom da se pominju razni događaji po belom svetu a popularizacija nečeg ovakvog može samo da koristi lokalnoj gejming zajednici čiji dobar deo posećuje i banchmark forum. Izguglah, nema pomena ni prošlogodišnjeg. Sem člana foruma h4wk koji je prošle godine okačio thread o istom.
Ni meni nije jasno, događaj je veliki i mediji koji se bavi tom tematikom bi trebalo da ima prilog o tome.
Djeluje kao kombo najjeftinijih filtera iz Photoshopa i/ili AI grozota. Definitivno ne bih dao ni kinte za ovakav "uradak", internet je pun sličnih "umjetnina", mogli su bar da plate nekome da uradi originalnu ilustraciju a ne ovako.
Mogli su i ovo da uzmu, ne kosta nista:
FB_IMG_1702380139296.jpg

Meni je dizajn ok. Ovo je od napred.
viber_image_2023-12-11_11-40-46-240.jpg

A evo još par slika. Štand za domaću igru Ripout koja će uskoro biti dostupna an Steam-u:

viber_image_2023-12-12_12-38-18-772.jpg

Poslednja izmena:
Ode mi edit vreme.

Štand sa čokoladicama koje kroz aplikaciju daju dijamante koji se mogu konvertovati u valute određenih igara - Fortnite, Roblox, Minecraft... Doduše, zasad su skupe. Cena jedne čokoladice 110din. Za 1000 vbucksa treba potrošiti 3300 din u čokoladicama. Ali rade na ugovorima kako bi smanjili cenu i proviziju.

viber_image_2023-12-12_12-47-49-361.jpg

A evo i naš loot (deo, par stvari nismo mogli da pronađemo)
viber_image_2023-12-12_12-50-22-200.jpg

I pazarili smo dosta, što na Gamescon što u TC Ušće, ali kad je nešto besplatno, to je najslađe. Ćerka pikirala već Viking tastaturu. Ja kažem uzmi mehaničku, neće jer ova Viking ima držač za mobilni. OMG, ja dok koristim komp ne pipam mobilni. Samo da se javim.

Asus

Prilozi

• IMG_20231210_165103_972.jpg
    IMG_20231210_165103_972.jpg
    191 KB · Pregleda: 62
  • IMG_20231210_165103_530.jpg
    IMG_20231210_165103_530.jpg
    251.1 KB · Pregleda: 56
  • IMG-283cdc892db29dd6c58126dad23786bf-V.jpg
    IMG-283cdc892db29dd6c58126dad23786bf-V.jpg
    135.9 KB · Pregleda: 66
Da sada sam propustio samo proslogodišnji Gamescon i čini mi se da je na ovom bilo najmanje izlagača i posetilaca. Ako se nešto ne promeni, očekujem da će se ubrzo i ugasiti.

• Like
Reagovanja: Wuk
Jeste bio najslabiji do sada. Barem najmanji. Ali je bilo ljudi kao i prošle godine. Jednostavno nema reklame. Ne vidi se u medijima. Ja da ne pratim zbog igraonice ne bih ni znao. Ne verujem da će se ugasiti, bilo bi šteta. Samo malo više da se napravi pompe oko njega.

Subota je uvek prepuna ljudi samo prosle godine HWgurus nije ucestvovao na Gamesconu sve ostale jesmo.

Možda se neko izjasni od modracije ali meni pada na pamet konkurencija:

EaseUS_2023_12_12_15_42_31.png

Jedanput kada sam pisao u laptop temi na ovom forumu i pomenuo da sam član ovog i susednog foruma post mi je obrisan pa sam pomislio da je zbog toga.

Unapred se izvinjavam Peci i moderaciji ako sam pogrešno shvatio.

Event je relano cista gaming a bench se ne bavi gamingom, sa druge strane samo ASUS je od vendora tamo ostale indijnace sa perfirijma redragon, whiteshark i sl ne bih ubrajao u ozbiljne vendore i kao sto se moze videti po kanalu Bench i Asus nemaju saradnju.

Mislim da nema veze sa konkurencijom između Axe i Bancha. Meni je najbitni forum. Ni Axe ni Banch sajt ne posećujem. A ako sam u svom životu posetio Axe forum par puta. A na banchu 20+ godina svakodnevno. Tu je Banch svetlosnu godinu ispred. I po broju članova, i po broju posetilaca na dnevnom nivou a i po broju tema.

Lika iz Axe-a jesam video i ove i prošle godine na Games.con-u. I vidim da je delio dosta nagrada. Lik mi je gotivan, ali kako englezi kažu - not my cup of tea.

Sto je greska, gejming je velika industrija. Mene licno ne interesuje jer se ne igram ali je trebao makar mali tekst o tome.
Bench je okrenut skroz drugoj kategoriji ljudi i starijim ljudima i tehnologiji ulaziti u gaming je skroz druga stvar i drugi pravac pitanje je kako to na kraju izgleda.
Mislim da nema veze sa konkurencijom između Axe i Bancha. Meni je najbitni forum. Ni Axe ni Banch sajt ne posećujem. A ako sam u svom životu posetio Axe forum par puta. A na banchu 20+ godina svakodnevno. Tu je Banch svetlosnu godinu ispred. I po broju članova, i po broju posetilaca na dnevnom nivou a i po broju tema.

Lika iz Axe-a jesam video i ove i prošle godine na Games.con-u. I vidim da je delio dosta nagrada. Lik mi je gotivan, ali kako englezi kažu - not my cup of tea.
Nisam ja ni rekao da ima veze sa konkurenocijom sta vise pcaxe i bench odavno nisu konkurencija zato sto nema istu publiku.
Gamsecon je iskljucivo za decu i onog ko prati e sports nicega drugog nema, znaci dodju deca da igraju igrice ako ima neki racunar slobodan i da uzmu reklani materijal koji besplatan i tu se sve zavrsava i jos pored toga eto roditelji dovedu decu da se vide sta ima.

Da sada sam propustio samo proslogodišnji Gamescon i čini mi se da je na ovom bilo najmanje izlagača i posetilaca. Ako se nešto ne promeni, očekujem da će se ubrzo i ugasiti.
Ne bi me čudio takav razvoj priče, pogotovo kad se uzme u obzir ovo:

Bench je okrenut skroz drugoj kategoriji ljudi i starijim ljudima i tehnologiji ulaziti u gaming je skroz druga stvar i drugi pravac pitanje je kako to na kraju izgleda.

Nisam ja ni rekao da ima veze sa konkurenocijom sta vise pcaxe i bench odavno nisu konkurencija zato sto nema istu publiku.
Gamsecon je iskljucivo za decu i onog ko prati e sports nicega drugog nema, znaci dodju deca da igraju igrice ako ima neki racunar slobodan i da uzmu reklani materijal koji besplatan i tu se sve zavrsava i jos pored toga eto roditelji dovedu decu da se vide sta ima.
Jasno ali da nema nikakav tekst o tome po meni ne ide.

Vrh Dno