Šta je novo?

Gamer u nevolji!!!

born2frag

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2005
Poena
304
OK ljudi ovako stoji stvar.Pre mozda mesec dana komp mi je neshto pocheo da *****.Kad igram bilo koju igru on mi nakon nekog NEodredjenog vremena zablokira.Ove malo zahtevnije igre kao Quake 4 itd. ne mogu da rade ni 2 min a da na zablokira.I skontam ja da mi driver za matichnu nije skroz ok.Neshto oko plug & play bios shita.Pokushao sam sve zivo.Reinstalirao sam drajver trazio novi na netu........i na kraju popizdim i uninstaliram taj deo drajvera.Naravno i dalje blokira.Reinstaliram ja i *****i windows ali problem se nastavlja.Da li mozda neko zna koji je k**** ovom mom kompu? Konfig:pentium 4 3GHz, ATI Radeon 9600 Pro, 1024 Mb memorije,Gigabyte 875P :wall:

1. Ako nastavis sa psovanjem postaces born2ban, tj. fragovacemo te.
2. Tebi se komp, pre svega mislim cpu pregreva ili imas generalno problema sa napajanjem. Takodje i memorija mozda nesto zeza. Proveri temperature cpu iz nekog dijagnostiskog programa.
3. Maltretiras masinu bez potrebe, nije to do drajvera vec je hw problem.

ok sorry zbog psovanja.Meni je temp. na procesoru uvek bila velika.Cuo sam od nekog da je to uobichajeno kod P4 na 3GHz, tako da nisam siguran da je to jer sam i ranije igrao i nije bilo problema.E a kako mogu da vidim ovo za memoriju jer nekad i NBA 06 oce da mi secka?

koji kuler imas na procesoru? jel ti kuciste provetreno dobro?

cooler hmmm neki gigabytov.Uglavnom fino placen.A shto se tiche kucishta ne bash

Cek a sta smatras velikom temperaturom?

To tije kuler na grafickoj najverovatnije..skini je,ocisti ga skroz,pa vrati..Pa vidi jel onda pravi problema.. ,)

OK smanjio sam na grafichkoj neko chudo smartguart na 4x sa 8x.Sad radi ok, ali shta sam smanjio?

A pa to ti je..

to ti je podesavanje brzine AGP magistrale od kartice do chipseta. U principu trebalo bi da radi savrseno na 8X sa radeonom 9600. Kao sto kolege kazu, moguce da je to hardwerski problem a posto je vezan za AGP - mozda ima neke veze sa chipsetom. U principu ako ti AGP radi na upola manjoj brzini neces moci da izvuces maximum iz svoje graficke jer sistem nece moci da joj doturi dovoljno podataka da stalno radi maximalno sto se moze manifestovati malo slabijim framerate-om u igricama koje koriste velike texture itd.
Na chipsetu na ploci jel imas kuler? Jel ima ventilator na njemu?
Moguce da se on pregreva.
Nevezano trebalo bi da obezbedis nekakvo provetravanje u kucistu obavezno, bar sa jednim 80x80 fan-om napred na kucistu i jednim pozadi.
Takodje mozes da probas da stavis neki bolji kuler na chipset (bakarni pa jos i sa malo vecim fan-om).
Probaj pa da vidimo dalje.

Nisi jedini kome se to dogadja. Kod dvojice mojih drugara BF2, na primer, nije hteo da se startuje na AGP 8x, a cim su smanjili na 4X sve je proradilo kako treba. Obojica imaju ATI grafiku.

BaneJ je napisao(la):
U principu ako ti AGP radi na upola manjoj brzini neces moci da izvuces maximum iz svoje graficke jer sistem nece moci da joj doturi dovoljno podataka
U pricipu ovo je cista dezinformacija. Razlike u performansama nema.

Nazad
Vrh Dno