Šta je novo?

Gamer konf.

AlanFord

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2002
Poena
610
Trebao bih konfiguraciju za igranje novijih igrica kao sto ce biti Red Alert 3 i online igrica kao sto su AoC i kada izadje warhamer online. kuciste + monitor 19 "
eh da zaboravih...instalirao bih i Vistu na njega pa ne znam dali to utice na neke komponente.

Hvala unapred na odgovorima

niko nema nikakvih predloga ili ne znate zahtevnost navedenih igara?
eh,to ce biti desktop konf. i mogu da izdvojim +- 700 evra

Mozes bre laganica. Kao prvo kakav 19" monitor, si lud :) . Uzmi 22" opusteno. Imas 2232BW za 18500 dinara . Ako ti se ne daje toliko kinte za monitor, mozes i ASUS VW222S za 13 500. Jedina mana sto ima samo analogni ulaz, nema DVI. Ali i dalje odlican monitor za 170 evra. Sa ovim cenama greota ne kupiti 22".

Monitor: ASUS VW222S (170 evra)
Ploca: ASUS P5KC (90 evra)
Procesor: Intel E7200 (90 evra)
Ram mem: 2x1gb 800mhz kingston (30 evra)
Graficka: ATI radeon 4850 512 (150 evra)
DVD rezac: Pioneer bilo koji (20 evra)
Hard Disk: WD 500gb (55 evra)
Tastatura i mis: (20 evra)
Kuciste i napajanje: Antec Sonata III 500W. Imas u microsystems, rezervisi samo. Veruj mi da se isplati jer takvo kvalitetno napajanje i kuciste kada se kupuje pojedinacno kosta barem 150 evra.

U svim konfiguracijama najdiskutabilnije mi je kuciste sa napajanjem. Jer na to se moze potrositi od 50, pa preko 200 evra, i sad ne znam koliko je to tebi bitno. Ako hoces napajanje eto cisto da shljaka, a da nije bas najgori krsh, onda mozes i jeftinije da prodjes, oko 100 evra. Ako ipak hoces da ti to bude vrh napajanje, onda ti treba barem 170 - 180 evra, a kad dodas tih extra 80 evra i pri tom imas ogranicen budzet, onda ti bitno smanjuje ostale komponente, pa ti sad odluci kako ces.

ja bi samo vec predlozenu konfu izmenio ,tako sto bi umesto ove ploce uzeo DFI BLOOD IRON P35 za 75e ,jer je ova P5KC bagovita i losa za OC jer je hibrid tj.podrzava i ddr2 i ddr3 memorije ,sa DFI ces vrhunsko klokovati a i kasnije mozes da ubacis quad ako zatreba .....
kuciste i napajanje vrhunsko stvarno ,napajanje moze da drzi dosta jake konfe sa klokom a kuciste je veoma kvalitetno ,znaci za 100e nema bolje kombinacije
i mogao bi da uzmes neku kvalitetniju memoriju ,mislim dobar je kingston ,ali izbegavaj value seriju i najbolje je da uzmes ako nadjes kingston hyper x seriju ,a od memorija do 30e juri transcend jet ram sa zadnjim slovima "P" ili "N" u bar kodu ,apacer ,ili ocz gold XTC ili platinum ako nadjes povoljno
pozzz

Poslednja izmena:
Vrh Dno