Šta je novo?

gamepads

• Začetnik teme Začetnik teme ndj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
N

ndj

Guest
Da li neko zna nekog ili neku prodavnicu dodatne opreme za PC koja popravlja gamepads?

Probaj da odes kod nekog elektronicara koji popravlja daljinske upravljace (mikroprekidaci i elektronika unutar gamepada je maltene ista)...

P.S.Nadam se da problem nije u nekim vibrirajucim cudima, jer je onda to drugacije...

Da li neko zna nekog ili neku prodavnicu dodatne opreme za PC koja popravlja gamepads?

A sta je problem?Meni moj Bulfrog otkazao.Lampica upaljena ali u windowsu kao da ga nema.Mislim,svakako sam ja sebi narucio ChillStream jer mi se bas svideo ali bi voleo da popravim i ovaj.Ako nadjes na nesto javi...

Ne uzimaj ChillStream, katastrofalan je.

Ni meni se uopste ne dopada.

Vizuelno je ok ali mi je nekako bolji RumblePad 2 sto imam

Teško je porediti ta dva joypada jer im je konsturkcija drugačija. Pogotovu ako ste koristili duže vreme rumlepad 2 chill će vam izgledati nekako malo i krhko. Bar sam ja takav utisak imao, ali osim toga joypad je dobar. Posle malo navikavanja lepo leži u ruci. Hlađenje takođe pomaže kada se igra nešto nekoliko sati. Odziv komandi je odličan... Mislim da je glavna razlika između pomenuta dva u tome šta vama bolje leži u ruci i eventualno raspored levog analognog joystika jerbo nije isti na oba modela. Ukoliko nisi mnogo nežan prema svom štićeniku (tipa lako se nerviraš uz pes) onda je možda bolje rešenje rumblepad.
Pokušaj da pozoveš piramidu moguće da će ti oni reći ko je ovlašćeni serviser jerbo negde moraju i svoje da servisirajumodele.

A sta je problem?Meni moj Bulfrog otkazao.Lampica upaljena ali u windowsu kao da ga nema.Mislim,svakako sam ja sebi narucio ChillStream jer mi se bas svideo ali bi voleo da popravim i ovaj.Ako nadjes na nesto javi...

Ja sam imao isti problem... Da ti ne kaze kad ga zakacis da divajs nije mogao biti rekognajzovan? Meni se to desilo, i mislo da je do kabla, jer kad ga pomeram, nekad me "use*e" pa i radi... E onda, samo ga msa i ja otvorili, i videli da je u stvari problem do jednog bakarnog kontakta na stampanoj poloci za koji se "kachi" jedna zica... On je, jednostavno otpao... Dzojstik je namesten tako sto smo nasli doticni vod, zagrebali, zalemili zicu direktno za njega, izolovali, i sada, hvala bogu, radi odlicno vec oko godinu dana... Uz naravno redovno menjanje gumitza... :cigar:

Teško je porediti ta dva joypada jer im je konsturkcija drugačija. Pogotovu ako ste koristili duže vreme rumlepad 2 chill će vam izgledati nekako malo i krhko. Bar sam ja takav utisak imao, ali osim toga joypad je dobar. Posle malo navikavanja lepo leži u ruci. Hlađenje takođe pomaže kada se igra nešto nekoliko sati. Odziv komandi je odličan... Mislim da je glavna razlika između pomenuta dva u tome šta vama bolje leži u ruci i eventualno raspored levog analognog joystika jerbo nije isti na oba modela. Ukoliko nisi mnogo nežan prema svom štićeniku (tipa lako se nerviraš uz pes) onda je možda bolje rešenje rumblepad.
Upravo tako!
Rumblepad 2 sam imao kad kupio chillstream koji mi je delovao nekako krhko, a bas je bio razlog PES sto sam ga prosledio burazeru, jer kad ga "odvalim" o pod rumble sve podnosi.
Inace je ok pad, kontrole su mu dobre, vent radi tiho i obavlja svoj posao dobro,samo su mi malo cudni oni triggeri sa donje strane

Neka se jave korisnici koji imaju od Speed-Link gamepadove i neka jave utiske. Posebno me zanima Speed-Link Strike2.

Evo kupih za 400 dinara Genius Maxfire G-08XU. Zapanjio sam se koliko je d-pad precizan, a odziv dugmica je odlican. Steta sto nema jos start i select dugme, ali je u pitanju veoma jeftin gamepad. OK lezi u ruci, ali mi je ipak malo veci i ne toliko udoban koliko i Logitech Gamepad Precision. Cuo sam da mnogima posle odredjenog vremena pukne unutrasnji krstic od d-pada. Mada mislim da ce mi trajati kad zatreba, posto samo igram kad mi neko navrati, a ne pravim neke duge PES sesije sa drugovima. Inace, gamepad samo koristim za igre kod kojih mi je stvarno lakse preko njega nego preko tastature. Najvise igram emulatorske igre, ali ne precesto, pa sam siguran da ce mi G-08XU potrajati.

Poslednja izmena od urednika:

rekoh ti da je sony game pad najaci 😀

U pitanju su Logitech gamepad.Da li neko zna ko je kod nas ovlasceni distributer i serviser Logitech proizvoda za Srbiju?

Poslednja izmena:
Da li neko zna ima li razlike izmedju ps1 i ps2 sony gamepada ako se koriste na pc-u posto razlike u ceni ima u korist ps1 verzije naravno ?

@LiLa
Nema nikakve razlike, imam i jedan i drugi, i osim sto na gamepadu dvojke pise dual shock2 i crne je boje...stvarno ne primecujem razliku 😛
E ljudi gde, da nabavim taj konvertor, i radi li to uopste?

Poslednja izmena:
@LiLa
Nema nikakve razlike, imam i jedan i drugi, i osim sto na gamepadu dvojke pise dual shock2 i crne je boje...stvarno ne primecujem razliku 😛

Trebalo bi da radi sa kontrolerom.Bilo ga je u "Big apple"-u za nekih 800 din. cini mi se...

Evo kupih za 400 dinara Genius Maxfire G-08XU.

Hehe, ja imam 2 ovakva, sad igramo FIFU u troje (devojka mi ne igra PES, samo FIFU :d ), super je zezanje, samo sto se vremenom javljaju problemi... D-pad postaje neprecizan (sto ume mnoogo da iznervira kad si sam pred golmanom, a on igrac pocne da trci levo-desno iako ti drzis samo pravo :wall: )
Anyway, razmisljam se da uzmem jos jedan gamepad, ovaj put Logi, pa me interesuje kakav je Logitech Gamepad precision new (~950Din)? A ako se nadje viska para, onda neki analogni, pa me interesuje ima li razlike u kvalitetu izmedju
Logitech Dual Action Pad
i
Logitech Rumblepad II
jer je razlika u ceni 300-400din, a vibracija mi nesto i ne treba...

Logi Precision je skroz OK za te pare - ja kupio burazeru 2 kom. pre dve godine i ne mogu da opišem šta su preživeli u tom periodu. Burazer inače ubija PES - to je jedan od dva najbolja igrača koje ja poznajem (a poznajem ih dosta) - pa ako je njemu dobar . . .
Ja imam Logi Dual Action i ne mogu da kažem da je to idealan analogni gamepad za PES. Analogni stick koristim u kombinaciji sa d-pad-om jer mi je d-pad ponekad precizniji za neke stvari - trčanje pored out-linije , trčanje u kontru, a analogni je bolji za obilažene protivničkih igrača + što s njim možes da izvedeš tri stvari koje su nemoguće na digitalnom kontroleru.
Mislim da je najbolje rešenje Sony pad sa adapterom - svako ko igra PES to može da potvrdi.

Meni se na DualBox2 ne trese joyad uopšte u PES-u. :S:

@LiLa

doticni adapter za sony sam kupio na buvljaku i platio 500 dingera.

ima 2 slota za gamepadove

Nazad
Vrh Dno