Šta je novo?

Periferni uređaji Gamepad za PC do 50 evra

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Bojanboki

Cenjen
Učlanjen(a)
16.01.2013
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
i3-10100f
Matična ploča
Gigabyte h410
RAM
Corsair Vengeance 2x8gb
GPU
RX 6600 Sapphire pulse
Mobilni telefon
tcl plex
Pristup internetu
  1. Optički internet
Trazim gamepad da kupim.
Gamepad tj dzojstik bi bio koriscen za igranje single player igara na kompu "sa kauca" te vrste igara nisam igrao vec decenijama i ne znam koliko ce mi drzati paznju, stoga bih prvo uzeo neki jeftiniji wireless gamepad po mogucstvu, pa posle mozda predjem na orig xbox il tako nesto.
Sake su mi prilicno velike i uvek mi je xbox dzojstik bolje lezao od ovog za PS.
Bilo bi pozeljno da je gamepad wireless ali nije presudno.
U obzir dolaze domace radnje i madjari, izbegao bih bilo sta polovno.
Svi predlozi su dobrodosli

Nisam mislio da kazem da cu preci na xbox vec na neki skuplji i bolje gamepad, mada ni xbox nije iskljucen :)
Savet je znaci preskociti jeftine kopije i kupiti xbox gamepad odmah?

Bez razmisljanja XBOX gamepad pa kad predjes na XBOX imas vec jedan dzoj.

Da li može neki konkretan predlog. Čuo sam dosta priča da ima za 50€ da se kupi dobar MS Xbox džojstik, ali nikao da dođem do linka. Zanima me model.

@jurodivi , @NAS , drugari hvala na konkretnom odgovoru.

@vladat1 jedino vodi računa da nekome ne odgovara asimetričan raspored analoga na X-box g-padu (npr. meni).

Više sam navikao na simetrični raspored, kao na sony g-padovima.

Nisam dugo dugo imao x-box g-pad u rukama, ali svi kažu da su i dalje znatno kvalitetnije izrađeni od Sony...

Ja baš gledam za neki univerzalni gamepad (pc, shield tv z gfn..) i dvoumim se između stratus+ i xbox.
Baci pogled na GuliKit KingKong2 Pro. Ima glupavo ime ali je jako zanimljiv, imaš testove po YouTubeu.
Nedavno sam ga uzeo i zadovoljan sam...

@Čika_Kure

Te stvari su mahom individualne...recimo, d-pad na Series X kontroleru ima kratak hod i kliktave tastere u poređenju sa One kontrolerima i Sonyjevim. Neko voli to, nekome smeta i preferira duži hod i mekše na pritisak...

Ako ti više odgovara Sony layout, skupljaj kintu za Dual Sense 5, kažu da je solidno napravljen. Ili baci pogled na 8BitDo, spadaju u bolje 3rd party kontrolere...

Poslednja izmena:
Moj glas za xbox kontroler ako je za upotrebu na PC. Nije potrebno nikakvo budzenje da bi proradio.
Ovaj koji ja imam je valjda za prethodni xbox i nema bluetooth pa koristim xbox wireless adapter a ako sam dobro shvatio poslednji imaju i bt.
Takodje interfejs u PC igrama koristi simbole sa xbox gamepada

Ja sam pre dva meseca kupio Xbox bežični kontroler i TP-Link UB500 blutut adapter i za sada sam prezadovoljan. Jeste da kod nas originalni Xbox kontroleri koštaju 10500 hiljada, ali ne žalim para. Mislim da sam na KP video da ih ima za 60-70 evra.
Pre njega sam imao žični PDP-ov Xbox klon, koji je krenuo da zeza posle dve i po godine (otišla leva analogna palica). Dok je radio, služio je dobro, tako da ni on nije loša alternativa.

Poslednja izmena:
Nema, ja sam naručio sa Aliexpressa kad su imali neke popuste Ima i na Ebay ali mislim da je malo skuplje...
Teško je preporučiti KingKong 2 Pro koji ima problema iako ima Hall Effect senzore pored malo skupljeg:

Realno najbolji gamepad trenutno, uključujući obe Pro verzije konzolnih kontrolera. Eventualno možda za nijansu slabija softverska podrška od Xbone kontrolera ali Steam to sve pegla a ja sam kupio i reWASD kada Steam zakaže.

PS kontrolere sa rasporedom tastera iz 1998 ne bih mogao da koristim više, kada se čovek jednom navikne na asimetrični raspored palica, nema nazad. Inače back tasteri su neviđeno korisni, iako su uglavnom mapirani na neke od XYAB tastera, zavisno da li ih ima četiri pozadi ili samo dva. Recimo Gamesir T4 Pro ima četiri pozadi i to je neviđeno korisno u igrama.

Savet: Uz kontroler obavezno nabavite dodatne kapice za pečurkice. Em je preciznije tako, a neće se oguliti guma na pečurkicama posle čega mora da se kupe zamenske (generičke ne pasuju nikad kako treba). Imaju i one visoke za FPS, isto dobra stvar. Sve sa Aliexpressa su dobre, i jednobojne i one sa motivima, sve su dobre.

Poslednja izmena:
Moram povuci preporuku za 8bitdo... Fenomenalan gamepad uzasnog oblika. Moze da se koristi ali je neudoban.
U odnosu na Gamesir T4 Pro analogne palice su oko pet puta preciznije. U odnosu na neki genericki bt aliexpress gamepad oko deset puta je precizniji.
Nema deadzone, analog stik je vrlo smooth, pomera se po 1% od 0-100, dok t4 pro oko 5%...

Prednosti:
  • kvaltet izrade (nekome smeta tekstura, meni je vrh
  • silent dugmici
  • hall effect analogs, super precizni i ne trose se, nema deadzone i nema drifta
  • analog triggeri, super za simulacije voznji
  • back buttons
  • softver za remapiranje
  • charging dock je u ceni gamepada (55 evra) i fenomenalan je
  • bt i wireless
  • 1000 mAh baterija, samo na switch pro traje duze

Mane:
  • oblik rukohvata,... nije kao xbox, naglo se obaraju rukohvati, ne znam kako je ovo proslo qa fazu, nijedan covek na svetu nema ruke kojima odgovora ovaj oblik... meni je gamepad tezak jer ga drzim samo prstima, nema seme da naslonim dlanove, neprirodan polozaj skroz
  • analog triggeri, super za voznje ali usled prevelkog hoda koji se ne moze smanjiti ili zakljucati hod triggera ovo je uzas za pucacine
  • ne podrzava amiibo, ne radi nfc (na kingkong radi)

Steta, usrase potencijalno najbolji gejmpad glupim oblikom i sa par drugih sitnica koje su drugi vec resili.

Prošlo neko vreme, ja se navikao na oblik :)
Ne boli ništa, ne smeta ništa.

Kontroler realno zakon, i sada radi ko prvog dana, svi dugmići, triggeri i hall effect analogi ko juče da je otpakovan.
Uzmem povremeno PS5 kontroler u ruke kada mi dođe bratanac i ponese Soni sa sobom.
Razlika u kvalitetu značajno na strani 8BitDo Ultimate, u svakom smislu.
Jedino što Sony ima je onaj Astro Bot kao najbolja implementacija rumble motora, sve ostalo ga šije 8BitDo.
Dock što stiže sa Ultimate kontrolerom je mnogo bolji nego Sonijev dok što se kupuje.
Raspored analoga je stvar navike ali meni je Xbox raspored najbolji, tako da mi i tu odgovara.

Kupiću još jedan, ali jurim onaj F40 special edition.

Jedina mana je Switch Pro raspored tastera, što PC igre ne kapiraju jer je Xbox default.

Nazad
Vrh Dno