Šta je novo?

Game serveri - kako ih povezati?

ssale

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Ne znam da li je ovo prava soba za ovo pitanje, pa molim administratore ako sam pogresio da pitanje prebace u pravu sobu.
Nisam se do sada bavio nesto previse doticnom problematikom, tako da mi upucenost nije jaca strana.
Dakle hteo bih da podignem game server (platforma jos nije definisana windows ili linux) koji bih povezao sa nekim drugim game serverom. Pitanja:

1. Kakva je hardverska zahtevnost da bi se podigao jedan game server - PII, PIII ili nesto drugo?

2. Da li je moguce povezati 2 ili vise game servera kako bi igraci sa jednog igrali protiv igraca sa drugog ili neka druga kombinacija?

3. Da li je moguce na istom racunaru postaviti 2 game servera (recimo za Counter Strike i Quake) a da izmedju njih ne dodje do kolizije?

Prvi koji bih podigao je Counter Strike.
Eto toliko od mene.

Unapred hvala!

Pozdrav!

odgovoricu ti za ono

shto znam
1.pIII sa dosta rama bi bio ok,mada ono zavisi od minimalne konfiguracije same igrre
2.mislim da je moguce nisam siguran,ali zar nije lakshe da to bude jedan server pa da se svi ljudi joinuju na nejga(kao npr shto imash u fuse-u i i stilgaru jedan server za cs koji stoji kod stilgara a iz jedne i druge igraonice se kache na njega-igraonice su spojene sezamproovim linkom)
3.moguce je,ali bi pingovi bili ogromni
npr prvo pokrenes dedicated sa cs,a zatim dedicated sa q3

1. Sto jaci racunar to bolje :)
U principu ne moze se dati pravi odgovor, zavisi od broja igraca, od nivoa, od igre...
2. Koliko ja znam nije moguce ni za jednu od trenutno aktuelnih igara. Jednostavno serveri su centralizovani, postoji mogucnost kacenja drugih servera na glavni, ali samo u cilju posmatranja partije.
3. Moguce je, ja sam podigao na dva racunara po dva CS servera. Problem nastaje kada se procesor zagusi i onda ping strahovito skace. (naravno, moras podici servere na razlicitim portovima)

Hvala vam na odgovorima.

Prosto mi deluje neverovatno cinjenica da nije moguce povezati vise servera odjednom. Pre mi to lici na marketinsku prevaru kako bi te primorali da moras da se kacis na odredjeni server i trosis vreme kod odredjenog provajdera (mada ovo drugo kod nekih nije obavezno).
Razlog zasto zelim da imam svoj game server je upravo u prici - srpska posla. Naime imao sam prilike da slusam raspravu izmedju dva tipa koja imaju igraonice povezane, gde je game server kod jednog od njih, pa su kod tog prvog "igraci favorizovani", a on se branio cinjenicom da su njegovi troskovi veci - ma bezveze. Dalje, problem je u tome sto si u takvoj situaciji vezan iskljucivo za onog kod koga se nalazi game server, tako da tvoji igraci nisu u mogucnosti da se oprobaju sa igracima nekog drugog game servera sa kojim imas neprekidnu vezu.Stvarno ne znam sta da kazem.
Dakle, ima li neko ideju ili zna kako bi se mogao resiti ovaj problem sa povezivanjem game servera?

Unapred hvala!

Pozdrav!

Jedno kvazi resenje koje mi pada na pamet je da se forsira ping. Znaci da se svima vestacki podigne ping na odredjenu vrednost koju prosecno imaju igraci iz udaljene igraonice. Onda ce biti 'ravnopravno', ako je to vec glavni cilj.

Vrh Dno