Šta je novo?

Game emulatori

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Imam dosta igrica za burazerov Playstation 1.
Razmisljam,posto neke kablove za sony koji mu je poluipravan uzgred(klinac ga raz*ebao),dao nekom da mu nabavim emulator za te igrice na za PC.
Posto je bukvalno nemam pojma nista o emulatorima a da to postoji cuo sam tek skoro zamolio bi da mi kazete sledece:
1.gde da skinem emulator sa PS1(freeware)
2.Kako on radi,mislim da li taj emulator instaliram kao svaki program i onda ubacujem CD od playstationa u cd rom i samo igramo ili mora pojedinacno da se "instalira "svaka igrica za PS1(mada neznam kako posto nemaju setup)
3.Da li igrice tada budu istog "kvaliteta" kao na Sonyiu
4.Igrice su na cd r (dakle "neoriginalne") da li ce sljakati
5.Ako ima neka napomena ili nesto sto je bitno da znam a nisam pitao

Poslednja izmena:
Program se zove BLEEM. instaliras ga i kroz njega startujes igru. program je jednostavan veoma

kvisko je napisao(la):
Program se zove BLEEM. instaliras ga i kroz njega startujes igru. program je jednostavan veoma

Znaci skinem instaliram i ubacim igru.
A jer si imao nekih problema i jel pouzdan

Stefan1 je napisao(la):
Znaci skinem instaliram i ubacim igru.
A jer si imao nekih problema i jel pouzdan

Bleem je davno prevazidjen emulator... kao sto rece damirbaj, poseti http://www.emulationgalaxy.co.yu - nas(a i sire) najbolji sajt za emulaciju igrackih sistema. Tamo ces naci sve sto ti treba!

Pozdrav!

imas ili vgs (samo ubacis disk i igras) ili epsxe emulator(njega moras da podesavas)

Kakav crni Bleem, ePSXe je trenutno najbolji emulator. Pored njega, potreban ti je PSX Bios (ostavi mail da ti posaljem) i pluginovi za grafiku. Inace, na njemu sve radi, provereno!

Ma ja se slazem da je bleem prevazidjen ali radi solidno i jednostavan je, sto je coveku bilo vazno. Mada se odavno ne bavim game emulatorima pa ne znam za naj novitete.

Sa Bleemom je situacija sledeca: ili radi dobro, ili ne radi uopste. Dalje, to je komercijalni proizvod, nema sanse da ga nadje na netu, a i ceo projekat je ugasen (tj. zabranjen) jos odavno.
Sa druge strane, ePSXe se konstantno razvija, potpunu funkcionalnost je odavno dostigao, za njega postoji gomila plaginova (OpenGL, D3D, softverski rendering). Krajnje je jednostavan za koriscenje, a maksimalno je konfigurabilan tako da radi na *svakom* racunaru.

Evo i nekoga sa Emulation Galaxy da ti odgovori🙂 Najjednostavnija stvar koju možeš da uradiš jeste da posetiš našu sekciju posvećenu PSX emulaciji koja se nalazi na http://www.emulationgalaxy.co.yu/psx.php

Tu ti je sve lepo objašnjeno ali ako imaš pitanje idi na forum u Sony Playstation sekciju i postavi pitanje, odgovoriće ti neko sigurno.

VGS je milion puta jednostavniji od ePSXe-a i daje kvalitet grafike identičan PSX-u. ePSXe zahteva određeno poznavanje hardvera, mnogo jači komp i malo eksperimentisanja ali može da pruži fantastičnu grafiku. Najbolje da skineš oba, za početak koristiš VGS i lagano eksperimentišeš sa ePSXe-om za koji ćemo nadam se objaviti neki tekst o podešavanju, ako budemo imali vremena.

Bleem! je već preko 3 godine prevaziđen proizvod koji podržava jako malo igara (Sony ih je ugasio još 2000.) a mi smo ga zbog toga uklonili sa sajta.

Ma ePSXe nije toliko komplikovan, ne treba ti mnogo znanja da bi ga poterao. Ono što mi se posebno dopalo kod ePSX-a je što igra sa njim na PCju može da izgleda grafički daleko bolja nego na samom Sony-ju.

A meni se upravo svidja sto moze da izgleda isto kao i na Soniju 🙂 (sto mi je jako vazno jer igram na TV-u)

Marko37 je napisao(la):
Ma ePSXe nije toliko komplikovan, ne treba ti mnogo znanja da bi ga poterao. Ono što mi se posebno dopalo kod ePSX-a je što igra sa njim na PCju može da izgleda grafički daleko bolja nego na samom Sony-ju.

Činjenica je da je mnogo komplikovaniji od VGS-a koji ti ne traži bilo kakva podešavanja. ePSXe koristim još od prvih verzija tako da ne pričam napamet. U principu nije problem pokrenuti igru, ali je za podešavanja pluginova (naročito grafičkih) tj. maksimalno iskorišćenje kapaciteta hardvera ipak potrebno dosta vremena.

Problem kod VGSa je to shto je softverski, pa 320 rezolucija chak i na TVu izgleda bez veze...ePSXe je totalno nezahtevan, radi u 1280 sa svim "omekshivachima" na najboljem kvalitetu u zakucanih 60fps (to je jedina opcija koju je bitno namestiti), i sve izgleda daleko bolje nego sam PSX...Ko ima V3 radice mu bolje nego na TI4200 🙂...Preko glide-a, framerate je konstantan kao na soniju...

Ali s druge strane, ko juri autenticnost Sonija, VGS is THE emulator 🙂
Inace, VGS radi samo u 640x480, a za umeksavanje slike trazi GF2 ili slicnu kartu sa hadrverskom interpolacijom. Uglavnom, VGS daje sliku priblizniju pravom Soniju od ePSXe-a u soft modu sa obicnim strechovanjem.

Nazad
Vrh Dno