Šta je novo?

Game Booster v3.3.1: Softver za gejming optimizaciju sistema

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Game Booster v3.3.1: Softver za gejming optimizaciju sistema

Moramo priznati da nikada nismo verovali programima koji obećavaju drastično bolje performanse u igrama, radeći kojekakve optimizacija operativnog sistema i gaseći aplikacije i servise koji rade ispod haube OS-a, a koji igračima kradu dragocene megaherce i megabajte RAMa, koji bi mogli da im donesu koji frejm više u omiljenim igrama. Game Booster 3.3.1 je upravo jedan takav. Da li je IOBit zaista napravio softver koji poput čarobnog štapića može da boostuje performanse u igrama? Hm…teško je reći. Ipak, ovo malo parče softvera nam je bilo interesantno iz nekih drugih razloga...

servisi-procesi__large.jpg

Game Booster u svojoj poslednjoj 3.3.1 verziji teži tričvih 5.3 megabajta. Nakon brze instalacije dočekao nas je dopadljiv korisnički interfejs u kombinaciji crvene i nijansi tamno sive boje. Centralno mesto glavnog prozora zauzima veliko Start Boost dugme. Odmah ispod je Configure opcija za njegovo konfigurisanje, sa zasebnim listama aktivnih procesa, nepotrebnih servisa, servisa koji nisu deo Windows operativnog sistema i jedna koja grupiše ostale optimizacije, poput oslobađanja (defragmentacije) RAM memorije, gašenja Windows Update komponete sistema, pa čak i gašenja Explorer.exe procesa.

after-boost__large.jpg

Dobra stvar je to što je Game Booster sam obeležio (čekirao) sve procese i servise koji nisu od važnosti za normalno funkcionisanje sistema i igranja igara. Mi smo samo proverili liste i obeležili još par stavki, a jedna od njih je i antivirus softver, koji je Game Booster automatski gasio do svoje 3.0 verzije (što se mnogim korisnicima nije dopalo). Klikom na Start Boost dugme, program je za samo par sekundi pogasio sve ono što smo obeležili u listi (20-ak servisa i 10-ak procesa,) i izbacio grafikon sa očekivanim poboljšanjem performansi u igrama, koji je obećavao ambicioznih 40 procenata. Ipak, realnost je nešto sasvim treće.

http://software.benchmark.rs/windows/game_booster_v3.3.1_softver_za_gejming_optimizaciju_sistema

Nisu culi da je "gaming" na PCu prso :)

Ovaj program jednim klikom isključuje ali jednim klikom i vraća sva podešavanja? Da li je tako

Da, upravo tako.

Inače, ja sam probao danas verziju 3.5 beta i radi mnogo bolje od 3.31 koja je testirana na sajtu. Preporuka za 3.50 beta, obavezno da se proba !

Koristio sam Game booster ali sam ostao na Vista service optimizer, ne znam, kao da je jači.

koristio sam gamebooster, neku stariju verziju... jos sam bio na xp x64 i p4 sa 2gb rama:) iskreno, nisam video nikakav napredak... veci mi je napredak doneo ebooster(kesiranje fajlova na flesku, i koriscenje iste kao dodatak ramu). ne znam. nisam imao cak ni placebo:)
druže, možeš li mi nešto više reći o tom eboosteru?

kupiću flash od 16GB pa me zainteresovalo? da li fleš mora stajati sve vreme uštekan u komp ili ne? mogu li imati neke podatke na njemu? tipa filmove, muziku itd...?
hvala

hej haj. mozes imati podatke na flesu, jer odvojeno, kroz program, definises deo fleske koji dajes programu da koristi. fles bi trebao da bude stalno uboden, da bi program mogao da ubacuje fajlove koji su potrebni i koji se koriste. nije neko WOW ubrzanje, ali se oseti pomalo u nedostatku rama. zavisi, naravno, i od brzine fleske(ja nisam imao neku ulra-brzu, pa mozda i nisam video maksimum...
sve u svemu, vredi probati. ako ti ne odgovara, mozes da ga maknes, i opet koristis memoriju...
pozz

oke, probaću, pa javljam da li primećujem razliku...

druže, možeš li mi nešto više reći o tom eboosteru?

kupiću flash od 16GB pa me zainteresovalo? da li fleš mora stajati sve vreme uštekan u komp ili ne? mogu li imati neke podatke na njemu? tipa filmove, muziku itd...?
hvala
Imaš 4GB RAM memorije tako da nećeš videti skoro nikakvo poboljšanje ako dodaš fleš memoriju. Osim toga, ne trebati ebooster. Windows 7 ima ugrađenu tu opciju. Zove se ReadyBoost.
GameBooster koristi ljudima koji imaju malo RAM memorije pa gašenje nepotrebnih procesa oslobađa istu jer im je svaki megabajt važan. Gašenje pojedinih procesa da bi se rasteretio CPU je najčešće beskorisno jer nijedan proces ne oduzima toliko procesorskog vremena.
Nisam merio FPS ali su se meni mape u Soulstorm-u i CoD4 MW brže učitavale kada sam koristio GameBooster i/ili ReadyBoost. Ali ja imam samo 1GB RAM memorije.

Koliki je dobitak u frame-ovima ili procentima. Za x core masine ne ocekujem previse.

Nazad
Vrh Dno