Šta je novo?

Galerija na Moto Edge 50 ultra

Zile1991

Poštovan
Učlanjen(a)
03.05.2019
Poena
52
Pozdrav Benchmark zajednici,

Pre nedelju dana sam preko operatera kupio ovaj telefon. Privukao me je 1tb memorije iako sam od prvog susreta pre par godina gajio animozitet prema Motorolinom softveru.
To se u ovom slučaju ispostavilo kao tačno. Telefon je odličan. Lep dizajn, fantastičan ekran, brutalna kamera... Jednostavno sve je i više nego prevazišlo moja očekivanja. Ali me frustrira jedna stvar - preveliko oslanjanje Motorole na Google servise i isključivanje Android alternativa koje su dostupne kod drugih proizvođača. Konkretno nedostatak galerije i muzičkog plera teško mogu da progutam...
Sinoć sam pokušao preko ES file explorera da jednostavno bekapujem aplikaciju Galerije iz mog starog telefona ( Vivo x80 lite ) i prebacim je u Motorolu ali naravno da se apk instalirao ali nije hteo da se pokrene nakon instalacije.
Moje pitanje glasi: Postoji li način da se klasična Android galerija instalira na ovu mašinu? Google photos i Google Galerija nisu aplikacije koje sadrže opcije koje su meni potrebne a ostale dostupne u play prodavnici sadrže oglase i reklame tako da nisu prihvatljivo rešenje.

Hvala.

Jesi li mozda probao onu vivo apliakciju za transfer podataka i slika? EasyShare? Mislim sto se tice prenosa... A Motorola prakticano ima stock andorid, tako da je to razlog za forsiranje Google servisa.

Pre nedelju dana sam preko operatera kupio ovaj telefon. Privukao me je 1tb memorije iako sam od prvog susreta pre par godina gajio animozitet prema Motorolinom softveru.
To se u ovom slučaju ispostavilo kao tačno. Telefon je odličan. Lep dizajn, fantastičan ekran, brutalna kamera... Jednostavno sve je i više nego prevazišlo moja očekivanja. Ali me frustrira jedna stvar - preveliko oslanjanje Motorole na Google servise i isključivanje Android alternativa koje su dostupne kod drugih proizvođača. Konkretno nedostatak galerije i muzičkog plera teško mogu da progutam...
Sinoć sam pokušao preko ES file explorera da jednostavno bekapujem aplikaciju Galerije iz mog starog telefona ( Vivo x80 lite ) i prebacim je u Motorolu ali naravno da se apk instalirao ali nije hteo da se pokrene nakon instalacije.
Moje pitanje glasi: Postoji li način da se klasična Android galerija instalira na ovu mašinu? Google photos i Google Galerija nisu aplikacije koje sadrže opcije koje su meni potrebne a ostale dostupne u play prodavnici sadrže oglase i reklame tako da nisu prihvatljivo rešenje.

Hvala.
Bravo za komentar. Delim isto mišljenje. Svi proizvodjači su se ulenjili i oslanjaju se na Google za aplikacije koje su zapravo očajne, ispod proseka. Uporedite samo Samsung Gallery i Google Photos/Gallery, 2 sveta, neuporedivo Samsungove bolje, a još su gori mutavi korisnici koji svaku aplikaciju od proizvodjača zovu "bloatware", a Google-ove im nekim čudom to nisu. Telefoni samim tim gube identitet i nemaju ništa interesantno da ponude, voleo bih da se vrati vreme kada je svaki telefon bio za sebe i imao svoj stil, ovo je očaj.

Sto blize stick androidu omogucava korisniku da sam napravi telefon po svojoj meri i zelji uz pomoc aplikacija sto je po meni prednost sto cistijeg androida.

krastavac, napravio si pogrešan izbor telefona. Trebao si da pitaš bilo gde na temi Motorola telefona i saznao bi odmah da je takva situacija.

1. Ne možeš Vivo stock galeriju da instaliraš na drugi telefon, nije to do Motorole nego do Vivo.
2. Ne postoji tako nešto kao "klasična Android galerija" najbliže tome je Google Photos koji ti ne odgovara.
3. Postoji izobilje kvalitetnih gallery aplikacija, probaj i vidi koja ti odgovara.

Sto blize stick androidu omogucava korisniku da sam napravi telefon po svojoj meri i zelji uz pomoc aplikacija sto je po meni prednost sto cistijeg androida.
Uz pomoć kakvih aplikacija? "Free Gallery For Android 2024" sa Google Play-a?! Ili je bolje da postoji Motorola Gallery? Ili ti ipak misliš da bi to bio bloatware?

Android kao toliko otvoren sistem pruza mogucnosti da odaberes aplikacije (sa play, fdroid, aurora i sl.sajtova) po meni. Bloatware (od bilo koje firme) je svaka aplikacija koju ne koristim a ne mogu je obrisati na jedan klik ili odabeati da ne bude tu prilikom fabrickog pokretanja sistema.

Uz pomoć kakvih aplikacija? "Free Gallery For Android 2024" sa Google Play-a?! Ili je bolje da postoji Motorola Gallery? Ili ti ipak misliš da bi to bio bloatware?
A sto nekupis neku od galerija i imaces je zauvek i na svakom sledecem telefonu. Nisu skupe a ima dobrih i na taj nacin neces imati reklame i imaces otkljicane sve feature.
EDIT: Motorola jos i ima nekih dodatnih svojih aplikacija, imas Android One telefone koji imaju apsolutno cist Android kao na Pixelima. I da slazem se gore sa @qka, svaka aplikacija koja mi je nametnuta da je koristim a koja ne moze da se obrise ili nedaj boze uradi disable na klasican nacin (ne racunam koriscenje ADB-a) je bloatware bez obzira da li je to Messaging ili Chrome aplikacija na OneUI ili na Motoroli.

Poslednja izmena:
A sto nekupis neku od galerija i imaces je zauvek i na svakom sledecem telefonu. Nisu skupe a ima dobrih i na taj nacin neces imati reklame i imaces otkljicane sve feature.
EDIT: Motorola jos i ima nekih dodatnih svojih aplikacija, imas Android One telefone koji imaju apsolutno cist Android kao na Pixelima. I da slazem se gore sa @qka, svaka aplikacija koja mi je nametnuta da je koristim a koja ne moze da se obrise ili nedaj boze uradi disable na klasican nacin (ne racunam koriscenje ADB-a) je bloatware bez obzira da li je to Messaging ili Chrome aplikacija na OneUI ili na Motoroli.
Zašto da kupujem? Jel cela Motorola nije u stanju da napravi 2 aplikacije? Jednu Gallery i jednu Music, sramota, to i neredovan updates će ih oterati u propast, zasluženo.

Xiaomi ima sve to kupi njega i gledaces reklame kao na Pinku 😂

Sta se prepirete bezveze. Sve je to isto, i xioami, i motorola i samsung. Pronadji neko resenje i sve ce biti uredu.
Android telefoni su za modovanje, za custom romove, ... ako ne zelite da radite to , da trazite resenja kupite iPhone. Tamo ne moze nista da se menja. ne mogu da verujem da navika ne moze da se prevazidje.

Motorola je poznata po tome da ima skoro čist Android. I to je tako već neko vreme i o tome si trebao da se raspitaš pre kupovine.
Što se tiče apdejta, ne znam šta očekuješ. Telefon ima veoma lagan UI i nema potrebe da se apdejtuje često. Sve radi kako treba.
Što se tiče Šaomija, ako si navikao, nisi trebao da menjaš tabor.

Šta se tebe to tiče?
I tako........

Hvala.
Probaj da se navikneš na Google photos ili neku od ponuđenih aplikacija na Play Store pa kad odlučiš koja ima sve što ti treba kupiš ( nisu skupe) i uživaš u telefonu.

Hvala.
Ja koristim Aves gallery i meni je ok. E sad, da li ima te opcije, koje su tebi bitne, to ne bih znao. Probaj, pa odluci.

Nazad
Vrh Dno