Galaxy SII nakon update iz Kies ne radi.

Dark Magician

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
17.01.2011
Poruke
9,916
Poena
48
Pokusao sam da stavim Jelly Bean iz Kies, jer je juce pusten. Sto se zavrsilo time, da stoji na nula procenata, nakon toga mi se telefon ne pali, kaze da radim Emergency firmware repair, sto se zavrsilo greskom, jer je ispraznio telefon tokom noci.

Pokusavam s Odinom, ali se zaglavi na seting up connection.
Telefon se prijavi na pc. Stoji u download modu, samo se nista ne mrda. :wall:

Zna li neko neki nacin, da ga namestim? Pricam o oficijalnom Jelly Bean, nije rootovan.

Usput sam se setio da mi je ostao avast anti theft instaliran, zaboravio sam, ali njega nisam ni podesavao, samo instalirao.
Moguce da je ta glupost...

Moram brzo da ga namestim, jer mi treba.
 

zechs

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poruke
8,472
Poena
83
Da li si ubio ona dva KIES procesa taks managerom u windowsu pre spajanja sa ODIN-om? Ja sam isto updateovao tel. preko KIES-a bez problema...
 

richa

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
07.03.2009
Poruke
474
Poena
18
A jesi li ulazio u recovery i radio wipe?
 

zechs

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poruke
8,472
Poena
83
Probaj i sa updateom, reinstalacijom usb drivera..
 

patka29

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.01.2013
Poruke
555
Poena
18
Sve dok ulazi u recovery nije ubiven, sto bi kazao Kristijan.
Iz recovery odradi wipe, a na kompu obrisi keis ili probaj na nekom drugom kompu. Drajvere skini sa xda i cepaj preko odina.
 

rastafarian

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
14.01.2003
Poruke
2,426
Poena
63
upozornje za ostale koji rade update OTA ko ima Telenorov neka ne radi update
neki se zakjucavaju (kao sim lock prikazuje).
 

zechs

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poruke
8,472
Poena
83
Pa super, taman da dobiju ključeve pre isteka ugovora :D Moj se nije zaključao, na žalost..odakle ta vest?
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,681
Poena
113
Pa svi telefoni koji su sa nekog operatera, bilo gde u svetu, kad odrade update na JB se zakljucaju :) Samo oni simfree se ne zakljucavaju...
 

zechs

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poruke
8,472
Poena
83
Pa to je i logično :D ja sam mislio da @ras priča o simfree tel. da se zaključavaju..
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,681
Poena
113
Pa da, ali to se nije desavalo sa ICS-om, nego se pojavilo sad na JB-u :) i nema veze, stavio ti telenorov ili bilo koji drugi JB, zakljucace se ako nije bio simfree, znaci bez obzira skidao ti ili ne branded ROM
 
Poslednja izmena:

rastafarian

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
14.01.2003
Poruke
2,426
Poena
63
govorim o aparatima kupljenim preko operatera koji nisu rutovani. Znaci imas 063 broj kupio si aparat na ugovor, nemas pojma ni o cemu,izadje ti update ti uradis i opa telefon locked....
u tome je problem.
 

zechs

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poruke
8,472
Poena
83
Čekaj jel taj onda telefon neće ni sa Telenorovom karticom da radi iako je kodiran za njega..jel o tome pričaš?
 

sh_

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
31.01.2005
Poruke
659
Poena
16
Pa dobro, odneses kod operarera i kazes otkljucavaj odmasadaodma grrrr
 

GSM

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
12.09.2004
Poruke
636
Poena
18
A vrh :D Evo sad mi udje kolega u kanc. i kuka :D - on ima mts-ov S2 i takodje se zakljucao ali mu Telenorova kartica unutra radi ok? (probao covek). Kakav trip :D
 

Dark Magician

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
17.01.2011
Poruke
9,916
Poena
48
Ja sam svoj odneo u servis, jer sam odlepio. Covek ga tamo s Odinom, bez problema. Bacio sam 10 evra. Ali mi on stavio ICS, nije imao JB. I sad opet ja treba... Rekao mi to se slucajno desilo, uradi update, radi ce... Mada sada meni nece Wi-Fi da radi... Hvata me muka od pomisli, i posto sam probao na dva svoja PC-a. Mora da neki software, nesto brlja. Da li je Comodo ili avast ili nesto trece... Ima li neko ideju. Jer ocigledno nije do telefona, a ja sam mislio da jeste.
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,681
Poena
113
Pa to si mogao i ti da uradiš, a ne džabe da bacaš pare!
 

Dark Magician

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
17.01.2011
Poruke
9,916
Poena
48
Pa to si mogao i ti da uradiš, a ne džabe da bacaš pare!

To i pricam svo vreme, kod mene nece da radi ni s Kies, ni s Odinom. Evo pokusavam da stavim JB. Ili seting up connection, ili faild odmah. Samo mi sva sreca i dalje radi telefon, jer apsolutno nista ne krene da radi. Ima li neko ideju sta je?
 

zechs

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poruke
8,472
Poena
83
Da li si probao da ukacis u drugi USB port na racunaru tel.? Izmenjaj po svim portovima...
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,681
Poena
113
Reinstaliraj kies i nemoj ga uninstall, samo ga ubi u task manager-u i kao što kaže zechs izmenjaj portove... Inače ne znam, ali gledaj da bude i 32bit win 7, pošto hoće sa 64 da pravi problem... Možda kabel ne valja...
 

Dark Magician

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
17.01.2011
Poruke
9,916
Poena
48
Na sve moguce portova na dva PC-a. Kabl je ispravan jer sam napravio bacup s njim. Ali probao sam jos jedan i nece.
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,681
Poena
113
Jedino ti preostaje da nadjes neki komp sa win7 32bit
 

zechs

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poruke
8,472
Poena
83
^
Ma daaj, pa toliko win7 instalacija na netu, skini neku pa probaj :)
 

radera

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.01.2004
Poruke
549
Poena
0
Uradio sam danas update na JB (telenor operater) i telefon mi se nije zakljucao. Nisam koristio Kies, vec je sve lagano odradio sam telefon preko wi fija. Nemam jos utiske - onako na oko vidi se da se radilo na sredjivanju interfejsa.

Ocu btw da izludim od nekog background obavestavanja - svaki put kad idem iz ekrana u ekrana ona me obavestava - page two of five, page three of five... Maximalno iritantno. GDE SE GASI, zna li neko.
 

zechs

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poruke
8,472
Poena
83
Preuzeto sa NoLED strane: http://www.devasque.com/noled/FAQ.php#21

Q: When I pinch the home screen to add an extra page, the phone speaks to me and says "Home screen edit page open". When I go back to the main home screen it then says "Work space 1 of 2". The "TalkBack" setting is set to off. Any advice?

A: It's a bug with the newer firmwares from Samsung that affect the Galaxy series. The bug manifests when you enable any play store app in Accessibility.
There are two known workarounds for this problem at the moment:
Disable TTS: Go to Android settings > Apps (Applications) > Move to the "All" tab > Disable both "Google Text-to-speech engine" and "Samsung TTS" by first clicking on them, then click on "Disable".
You can change the buggy Samsung launcher by using another one from the Play Store. For example, Nova Launcher, Go Launcher, etc. These launchers will not exhibit this bug.
 

Dark Magician

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
17.01.2011
Poruke
9,916
Poena
48
Nekom magijom sam uspeo s Odinom. Ne znam sta je ali sam usepo, promenio kabl, ugasio AV (u ovom slucaju eset), pokrenuo kao admin...
Ne znam kako, ali je upselo. 64 bit Win 7 Pro.

E, sad se zakljucao za mrezu, trazi mi kod, ubacio sam sve moguce kartice. Nijedna nece, Vip, Telenor, MTS...
Kako da ga odkljucam?
 
Vrh Dno