Šta je novo?

Galaxy S2 nece da se upali

nemanja123

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2007
Poena
665
Telefon se zablokirao (dok sam bio na TapaTalk-u, preko wifi-ja, baterija je prikazivala 70%). Pokusao sam upalim taskmanager ali nije reagovao. Sacekao 10-ak minuta i opet probao ali ista stvar. Onda sam mora da izvadim bateriju kako bi ga resetovao. Od tada nece da se upali.

Primetio sam sledece:
1. Kada pokusam da ga upalim na Power dugme pojavi se ekran sa onim "Samsung Galaxy S2 I9100" i zutim trouglicem sa uzvicnikom (rutovan je). Ali se onda ekran ugasi i onda vise ne mogu ni na power dugme da ga upalim (tj da mi se prikaze ona poruka kao malopre "Samsung Galaxy S2 I9100").
-Onda opet vadim bateriju i pokusavam ponovi i opet ista situacija: prvi put upali ekran sa tom porukom a posle ni na power dugme ne reaguje.
2. Probao sam i VolumeDown+Home+Power ali ni na to ne reaguje.
3. Kada izvadim bateriju, pa je vratim, i onda telefon stavim na punjac, pa ga ukljucim na Power dugme, onda mi prikazuje onu bateriju kako se puni (samo poslednja "crta" se puni). Ekran se posle par sekundi ugasi, ali ga na power opet ukljucim (kao da ga probudim "wake up").
4. Probao sam i drugu bateriju ali je ista stvar.

Jel zna neko sta da radim?

Poslednja izmena:
Download mode ti ne radi?! Jel mozes da udjes u recovery? Ako mozes odradi wipe data, cache i dalvik > gubis sve podatke > pa vidi hoce li se boot-ovati?

Ja bih ti preporucio da skines ovaj ROM http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=41133508&postcount=51301 i flesujes, od naseg drugara sa bencha, Saleta i da odradis full wipe i pokusas da boot-ujes. On sadrzi sredjeni kernel i neke dodatke, tako da preporuka sama za stock ROM. Ujedno je i najbolji stock ROM koji postoji.

Probaj ovo što ti je Djilkoš napisao. Pa da vidimo kako reaguje.

Šteta što je Samsung onemogućio rad JIG adaptera, to bi ti možda pomoglo.

Мом другу исто тако није хтео телефон да се упали и некако сам ушао у рикавери и урадио factory reset и упалио се...

Hvala puno sto ste se javili.
Nisam mogao da pokrenem ni download mode ni recovery. Znaci nista. Ostavio sam bio telefon na punjacu i posle par sati sam uspeo da ga upalim (hvala Bogu). Zamenio bateriju i sa njom je bila ista sitacija, odnosno posle punjenja od sat-dva se telefon i sa njom upalio.

Ne znam do cega je to. Juce i danas sam duze vremena igrao igrice pa se malo pregrejao, ali me cudi sto se tada nije ugasio a ne posle nekoliko sati kada se temperatura vratila na normalu i radio normalno... Burazer mi kaze da se i njemu to desavalo, ali samo kad se pregreje i tada se ugasi, pa ne moze da se upali dok se ne ohladi i ostane tako par sati. Znaci uopste mi nije jasno zasto se to desilo, a nigde nisam ni naisao da je jos neko imao slican problem...

Moracu da bekapujem sve da ne bi dosao u istu situaciju...

Na koji nacin mogu sve podatke (sms, kontakte...; ali i slike/muziku/video/razno sto sam ubacio/skinuo na telefon) da bekapujem na kompjuter? I kako posle da najlakse sve to izbrisem sa telefona (pa cu ubaciti samo ono sto mi je preko potrebno) ali da mi ostanu poruke, kontakti i aplikacije?

Kontakte drzi na googlu a za sms, call log i sve aplikacije koristi titanium backup. Slike, muziku i ostalo jednostavno prekopiraj na komp.

A ja ne mogu da upalim telefon,tj kada ga upalim stoji mi taj trougai i vrti samsung logo i nece da pokrene android.Nakon roota sve je radelo super,imam jb verziju.Onda sam uzeo da sakrijem ikonice sa ekrana i posto nisam znao kako posle da ih nadjem ja sam odradeo reset na fabricki i evo i dalje ne mogu da ga upalim.Mogu uci u cwm i obrisao sam wipe cash i devalk i resetovao ali opet isto.Sta da radim??????

Probaj da ubaciš neki stock JB preko odina

Slicna situacija i kod mene. Izgasio mi se dok sam se dopisivao na whappu u ruci. Upalio mi se pocetni ekran i tu je ostao. Otisao u dwn mod, pokusao da instaliram neki drugi jb preko odina. Nikako nije moglo. Izbacivao neke greske u odinu. Posle toga nisam mogao da udjem u dwn mod, nece da se upali uopste. Pre toga je izbacivao sliku kad je bio na punjacu i pocetni ekran, sad mrtav. Da li postoji neka druga opcija kojoj bih mogao da pribegnem, ili ako je nesto pregorelo, sta bi to moglo biti? Kapiram da je star telefon i da manje vise nema smisla popravljati ga, ali posle dve godine koriscenja bez ikakvih porblema, prirastao mi je srcu pa ne bih da ga menjam.

Hvala.

Zdravo svima ,potrebna mi je pomoc :) Pre par dana telefon mi se ugasio i nisam mogla da ga upalim vise , radio je normalno ,dok se nije ispraznio ii kad sam htela da ga upalim ,nije reagovao uopste na punjac , primetila sam da mi se baterija grejala cesto , aliii sam proverila da nije baterija crkla ,tako sto smo drug i ja preko nekih instrumenta ( ne znam ime ) :D videli da li ima struje u sebi , i imala je dovoljno da se upali telefon ,sto znaci da to nije problem. Pokusala sam na lap top da prikljucim alii se nista nije desilo..
Da li neko mozda zna sta se desilo sa mojim telefonom , i sta da radim ? Hvala lepo ,unapred :)

Verovatno ti je crko usb port na telefonu. Probaj drugi punjac a ako ni tad nereaguje nosi u servis.

Tako sam i ja mislila , alii opet da pitam .. da nije mozda nesto drugo u pitanju ,Hocu ,hvala :)

Ovako, telefon je radio ok, ali onda je brat sa clean masterom hteo malo da ga ocisti i nakon restarta telefon nece da se upali. Posto je bio na stock 4.1.2, probao sam da udjem u recovery kako bih ga resetovao na fabricka podesavanja, ali nisam mogao, onda sam probao download mode za Odin, tu je usao, skinuo sam sa sammobila stock rom i flasovao, sve je zavrsio kako treba, ali tel opet nece da se upali?!? Onda sam flasovao ClockworkMod (CWM) Recovery for Samsung Galaxy S2 GT-I9100, i to je proslo ok, ali posle 10 pokusaja na jedvite jade sam usao u recovery, uradio wipe data factory reset, clear dalvik ... ali ni tada telefon nece da se upali. Cudna pojava je ta kad se nakaci na punjac, naizmenicno na svakih 5-10 sekundi pokaze bateriju, jednom sivu sa kruzicem unutar nje, a sledeci put zelenu i kao da puni. Da li je ovde problem do HW ili SW, da li je marfi odradio tako da se potrefi da je nesto vrisnulo bas kad je pokrenuo Clean Master, tj nakon restarta? Ne znam da li je usb port, posto je preko odina odradjen flash rom i recovery bez greske?

Sw je problem. Imao sam slican slučaj sa Note2 kad sam preko Titaniuma Backup-a ( beta verzija) obrisao sistemsku galeriju i cameru posle nije hteo da se upali. A nije ni mogai na punjač posto je samo izbacivao sivu bateriju sa krugom i uvek se posle toga gasio.

Ponovo flasuj preko Odin-a stock firmware i uradi ponovo wipe data.

Probao dve verzije rom-a, domaci od telekoma, koji nije radio, i UK posle kojeg je telefon proradio :). Gremlini se malo poigrali i kad im je dosadilo, resili da napuste telefon :D. Hvala!

Ovako, ukoliko telefon ne moze da udje u Download mod niti pokazuje znake za punjenje znaci da je do software, odnosno ga morate odneti u neki dobar servis da bi izvrsili JTAG. Ukoliko ne pokazuje bateriju a radi download, znaci da mu je puko sistem i recovery (danas se desilo mom drugu dok smo snimali tutorijal), a ukoliko ne zeli da startuje sistem odnosno aktivira se sistem ali de telefon restartuje (moj bivsi slucaj) znaci da je recovery. JTAG potrazite kod najboljeg servisera u gradu. Tu vam ostaju svi vasi podaci, a ukoliko nastane greska u JTAG-ovanju uredjaja, odmah spremite novac za maticnu plocu.

Poslednja izmena:
Pozdrav..
imam slican problem kao onaj u prvom postu.. samo kad stisnem VolumeDown+Home+Power otvori mi Download, ali Odin ne reaguje, ne prepoznaje da je ukljucen telefon. Recovery nece.
Sistem je rootovan, NeatRom v6.4.
Pomozite!!

Poslednja izmena:
Vrh Dno