Šta je novo?

Galaxy nexus vs SGS III

Pittsburgh

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2010
Poena
350
Imam dilemu. Resio sam da promenim telefon I imam dilemu koji od ova dva telefona da uzmem. Ako je pitanje za sta mi treba telefon, odgovor je: koristim ga za sve, al ubedljivo najmanjr za igrice. Internet, gmail, cloud, ako bi baterija dozvoljavala kada ne nosim iPad(gradski prevoz) I gledanje serija I sninaka utakmica, kamera... Naravno bitna je I razlikqnu ceni od 100e, ali ako je SGS III toliko bolji uzeo bih njega.

Po meni, između ova dva modela, osnovna razlika koju ćeš na oko primetiti je foto aparat i video, ne znam razliku u trajanju baterije. Razmisli jel ti to vredi 100 jura
Inače, ja imam S3.

Poslednja izmena:
Ja bih u igru ubacio i Razr Maxx i Xperiu S :) A izbor zavisi od realnih potreba.

A izbor zavisi od realnih potreba.

Ko mnogo prica, nema vremena za cesto dopunjavanje baterije i bitna mu je autonomija uz solidne ostale karakteristike= Razr Maxx. Kada je akcenat na kameri, muzici i ako je dijagonala preko 4,3'' nepotrebna a neko ne zeli da se odrekne 720p displeja i autonomije- Xperia S. Veliki 720p super amoled, cist android i redovni apdejtovi, pristojna autonomija i sve ostalo- Nexus. Naravno pricam o cenama do 330e. SGS III je pokupio najbolje od svega ali je ruzan i od jadne plastike :d Pa sad, kao sto rekoh- sve zavisi od realnih potreba ;)

Ono sto me vuce ka Nexusu je pure Android I redovan update. Ono sto me vuce ka SGS III je ekran, brzina, ali me mnogo odbija TW I neredovan update. Iskreno, ne zelim da stavljam custom ROM ako ne treba, a zbog uzasnog TW bih stavljao. Takodje ne zelim da cekam naredni update godinu dana od dana izlaska za Nexusa I zelim da primetim u cemu je razlika, jer na TW spolja 99% stvari izgleda isto. Takodje mi je autonomija jako bitna, na SGS II muku mucim da preguram ceo dan.

Za sta sve koristis sgs II kad muku mucis sa baterijom?

Inace, Nexus sa Jelly Bean-om izvrsava sve komande gotovo momentalno. Ja nisam koristio sgs III sem cackanja po radnjama i ne mogu da kazem da je znacajno brzi....

Muzika, 3G sa syncom maila, browser preko chromea( najvise rezultati.com, ponekad neki fantasy,), aplikacije za vesti, tapatalk(verovatno njega najvise koristim), naravno telefoniranje I sms. To bi bilo svakodnevno koriscenje, bez cega ne prodje nijedan dan. Camera,evernote,astrid su skoro pa svaki dan korisceni. Fb ne koristim uopste, a I twitter retko.

^ sve ovo sto si nabrojao.. akcenat na muziku i kameru uz korektnu postrosnju baterije pri surfu= Xperia S. Ipak ima bolju kameru i zvuk od Nexusa a super amoled se nije bas dobro pokazao pri surfu (prikaz bele boje npr ubija bateriju).
Ali razr maxx bez obzira na to ima najbolju autonomiju zbog 3000mAh baterije ali i malo losiji zvuk od Sony-a, malo losiju kameru i loziju rezoluciju displeja.. Tako je to kad nece da naprave ''savrsen'' fon :) Koji god da uzmes neces mngo pogresiti ali opet mislim da se SGS III ne isplati kupovati jer na prolece stize SGS IV, novi Nexus, Sony Xperie, Motorole a aktuelni Nexus, Razr, Xperia.. su sasvim dovoljno hw jaki ;)

Poslednja izmena:
Ako sve to na netu radis preko 3g, znaci ni minut ne koristis wifi, baterija ce ti na Nexusu u prosjeku izdrzati od recimo 7-8h ujutru do 17-18h popodne. Mozes eventualno dobiti koji sat vise ako si u zoni dobre pokrivenosti 3g signalom.

Meni nekad ni toliko ne izdrzi jer ja picim video non stop, engadget/theverge/etc review-ove raznih uredjaja od po 20-ak i vise minuta, zatim novine i rss sta god vidim da ima video, pustim i gledam. Takodje radim cesto upload-backup slika i videa na box/dropbox....

Zadnjih par dana se zalomilo da sam telefon punio dva puta dnevno, popodne i pred spavanje za sledeci dan da imam.

Ipak, da te ne uplasim, desavalo se i da od ujutru do uvece ne potrosim ni 50% baterije, uz povremeno koriscenje ttalk-a, flipboard-a i slicnih aplikacija.

Logikom da na prolece izlaze novi mogu I na SGS II da ih sacekam. Ne znam kad cu sledeci put zameniti telefon. Jako mi je bitna stabilnost samog sistema I najnoviji sistem. Zato ne znam da li bih uzeo Xperiu, jer ne znam ni kad ce dobiti JB.

Urose ista situacija je sa mnom I SGS II. Izludjuje me to. For a he sto sam ja van kuce od 13h pa do 22h svaki dan( u citaonici I na poslu) I uglavnom nemam mogucnost dopune telefona. Jel rezervna batetija sa SGS II odgovara na Nexusu. Ako odgovara, znam koji telefon uzimam :) .

E to za bateriju vec ne znam, mada imas da kupis cini mi se 2000mAh bateriju sa ledjima za Nexus za par desetina dolara na netu.... Nije shit nego navodno originalna baterija 'bem li ga :)

Logikom da na prolece izlaze novi mogu I na SGS II da ih sacekam. Ne znam kad cu sledeci put zameniti telefon. Jako mi je bitna stabilnost samog sistema I najnoviji sistem. Zato ne znam da li bih uzeo Xperiu, jer ne znam ni kad ce dobiti JB.

Pa ***a, ti hoces sve :p I poslednji apdejt, i najbolju autonomiju, audio kvalitet, kameru.. Ako uzmes Nexus (a vec imas SGS II) dobices bolji zvuk, veci i bolji ekran, JB, mozda malo bolju autonomiju ali i malo losiju kameru. Ja bih u tom slucaju uzeo Nexus ili jednostavno sacekao novi Nexus na prolece i onda si miran 2 godine :D

Imam Nexus nepun mesec, i znajuci iskustva vlasnika SII (a ima ih oko mene) mislim da je autonomija 10ak posto slabija na Gnexu no na njemu. Meni inace sa 2G izvuce oko 4h ekrana za nekih 14h dana, od cega je dosta bele pozadine (surf, FB, G+) a na 3G oko 3h, jednom sam uspeo i 3.5h, ali za mozda ukupno 9, 10h. Posto sinhronizujem SVE (Google nalog, FB, Tapatalk 3 naloga, Skype i Viber) to je sasvim ok (tih 3, 4h ekrana) ali me jako nervira sto neravnomerno prikazuje potrosnju (obicno poslednjih 30% sprzi brze).

Ipak, posle O2X, i imajuci priliku da se sigram sa SII, SIII, Note-om, One X-om i ostalim zmajevima od telefona ljudi iz moje okoline - Gnex bih izabrao opet, bez sumnje, iako cak nisam ljubitelj AMOLED ekrana. Multitasking na JB i fluidnost su prica za sebe.

Istina deluje da zelim sve. Ok, uzimam Nexusa. A SGS II ide u oglase cim dodjem kuci.

Evo baterije sa data konekcijom:

uta4edyv.jpg
bu3e5u5u.jpg

Jesi li možda instalirao nešto od onih aplikacija tipa juice battery, ili kako se već zove? Možda on zeza. Ja nisam primetio kod sebe, mada od kada sam prešao sa desire, ni ne brinem o bateriji.

Apsolutno nista. Bas cu pregledati i ostale aplikacije da vidim ima li smisla da neka *****ava. Mislim da sam cak i CPU Spy i BetterBatteryStats obrisao...

A bas bi trebalo da je na JB (tj. od ICS-a) poslednjih 15ak posto dugotrajnije, a ne ovako.

Ja se ne žalim na bateriju na GS2 tačno sam se istrenirao da ne moram da gledam koliko mi ostalo, većinom dodjem kući kad ostane 10% +/-

Trenutna potrošnja :

Prilozi

• uploadfromtaptalk1348447224014.jpg
    uploadfromtaptalk1348447224014.jpg
    59.5 KB · Pregleda: 87
  • uploadfromtaptalk1348447245638.jpg
    uploadfromtaptalk1348447245638.jpg
    42 KB · Pregleda: 75
  • uploadfromtaptalk1348447255346.jpg
    uploadfromtaptalk1348447255346.jpg
    51 KB · Pregleda: 79
Razr maxx ..odlican fon..neko pomenu bateriju do 3000 mA.Jaca je... ;) 3300mA.Tel ce ti odraditi sve i bice na visini zadatka a autonomija..Pa neces brinuti..Veruj da ces se zeznuti ako na ides na tu opciju.
Motorola RAZR MAXX Dual-core 1.2 GHz procesor. Poseduje 4.3 inch-a Super AMOLED ekran ,primarnu kameru od 8 MP i sekundarnu od 1.3 MP, može mu se proširiti memorija do 32 GB...
Praksa je pokazala da na Nexusu imas 6 sati razgovra a na maxxu 17 sati(iako pise 21)

Poslednja izmena:
Da,ali ce telefon da izgleda kao svinja:)Razr maxx je normalnih dimenzija.

Vrh Dno