Šta je novo?

Galaxy Ace ili ZTE Skate

Batke

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
630
Dajte neki savet: šta kupiti između ova dva modela ?

Poželjno je da se jave vlasnici oba modela i podele iskustva.

Interesuje me situacija u realnom radu.

Hvala.

Igrao sam se sa oba (devojka ima ace, burazer skate).
Manje vise su isti po performansama, mozda bih skate-u dao malu prednost.

Ono sto skate ima kao plus je velicina ekrana i veca rezolucija.
Pretpostavljam da bi ha uzimao u telenoru. Tamo je skate jeftiniji sto je jos jedan plus. Ace ima kakvu takvu podrsku na xda, skate nema, ali ima na modaco forumu. Rutovao sam oba telefona bez problema i otkljucao ih.
Burazer koristi custom cyanogen i nema problema.

jesi li probao GPS na njima ? Vidim da jedan ima A-GPS (Ace), dok Skate ima "samo" GPS. U stvari koja je razlika između ove dva GPS-a ? Brže se pronalaze sateliti ?
Takođe naginjem prema Skate-u. Jedino mi se Gorilla Glass čini kao prednost kod Samsunga. Telenor je u pitanju.

Nisam testirao gps.

Oba telefona imaju agps. Niko više ne stavlja samo gps module.
Ako ćeš da igraš igrice, skate je loš izbor jer ima više nego duplo veću rezoluciju, a isti čip kao ace.

---
desire

Ako ces da igras igrice, ni jednu graficki intenzivnu neces moci da pokrenes na Aceu zbog rezolucije, a na Skateu ces moci da pokrenes. I to je to. Nece ici dalje. Ali ako pokrenes npr Angry Birds, slazem se sa Tetsuom, na Skateu bi mogao da ti secka zbog visoke rezolucije (i najverovatnije hoce).

Opet, Ace nema neki ekran. Nisam gledao Skate, ali razlika u rezoluciji je prevelika da bi mogao da izgleda losije nego Ace (njegovim ekranom sam bio veoma razocaran). Uzmi oba u ruku, pa odluci po tome najbolje. Ja bih pre uzeo Skate na prvom mestu zato sto mi se Ace uopste ne svidja, deluje suvise plasticno (znam da to kazu i za Glaxy S, ali ovaj bash deluje) i ekran mu je uzasan.

Bez igrica, udobnost velikog ekrana, definitivno Skate, cak i bez mog animoziteta prema Aceu. Verujem da ce vremenom dobiti i dosta dobru podrsku zajednice, mozda je nema danas, ali sam prilicno siguran da ce je biti. Ako te to uopste zanima.

Postujem sa Ace-a, nemam zamerki na ekran, kvalitet razgovora je dobar, gps radi ok, isproban sa igom. Igram pes 2012 bez problema, probao i asfalt radi bez problema. Naravno kuvani rom je na njemu, podrška na xda me oduševila. Stvarno ne znam kakav je skate, ali u klasi do 200 jura mogu da preporučim ovaj fon. Jedina mana koju sam našao je ta što se ne dobijaju sluške uz njega i kratak usb kabl što mi je bzvz.

Mozda sam i malo strog, poredio sam ga sa svojim Legendom (ista klasa, AMOLED ekran, potpuno aluminijumsko kuciste), dok je drug sa suprotne strane stola drzao Desire, a drug pored Galaxy S. Ali meni je stvarno plastican, a ekran mi je zaista potpuno razocaravajuci. Jeftin TFT (ne bi me cudilo da je Pentile Matrix), dijagonala 3,5", rezolucija 320x480, jeste ista kao iPhone zakljucno sa verzijom 3GS, ali mi onaj ekran zaista deluje lose... I mnogo mi je plastican u ruci.

Ekran nije amoled to stoji, ali meni ne smeta. Ledja jesu plastična, ali je napred staklo, a sa strane hrom, meni lično gakaxy s deluje plastičniji, a u poredjenju sa onim što sam video na netu skate je definitivno plastičniji, prednost mu je dosta veći ekran i bolja rezolucija. Ali to je sve subjektivno, ko šta voli, ja ne bih uzeo ekran veći od 4", preveliko mi je, zato sam preskočio s2, čekam s2 mini, opet neko voli veliki ekran i uzeće telefon bez obzira na kućište. Mada moram da priznam da mi nije jasno što fušerišu sa oklopom telefona, a drmnu toliku cenu, iphone klepi cenu, al je kućište vrh, jedino što nije android ;)

ja koristim ace 4 i po meseca. rutovan, probao vise romova, odlicna podrska na xda (izasle vec stabilnije verzije ice cream sandwich customa). po pitanju performansi sasvim korektan za taj novac. veci ekran ni ja ne bih zeleo da imam. da je plasticno jeste, ali s krokodilskim ledjima u crnoj boji sasvim prijatno lezi u ruci. baterija postena. do 200 evra sasvim racionalna opcija kad se sve sabere.

Gde ZTE Skate može da se nađe? Ima li dodatnu ili alternativnu oznaku u nazivu?

Nema ga ni na jednom domaćem popularnom sajtu za oglase, ne znam ni okvirno koja je cena, a opet novih kao da nema. Može neki hint? ;)

Zte Skate ili Zte V960.

video sam ga jednom na oglasima. Cena mu je bila 200 evra.

Na kraju sam uzeo oba : i Ace (za moju dragu) i Skate (sebi).Prezadovoljan sam sa Skejtom. Telenor.

Nazad
Vrh Dno