Šta je novo?

Gainward GTX285 OC Test!

evo ga moj skor ovde http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1693590&postcount=12
ovo mi malo nije jasno, moja kartica pocela da se davi vec na 733 znaci tu je neki max na kome sam mogao da vrsim testove ali nije mi za 24/7 bilo pogodno, mada nisam obracao paznju koliko su isli shaderi jer su bili linkovani. Jel si ti radio mozda neki volt mod ili samo dizao klokove? bas cu popodne da vidim sta mogu da uradim ponovo...

@studiovpc@ Cenim samo da nisi kartu dobro esetio tj da joj nisi nasao zicu.Mora to da ide dosta vise.Po arhitekturi GT200(B) mora da ide bar 100 Mhz odozgo a u ovom slucaju posto je kod 285-tice defaultni takt 648 Mhz nekih 730-740-750 zavisno od primerka bi trebalo da ide.Sve sam vec gore na prvoj strani objasnio.Skor od 15932 dobio si zato sto nisi iskljucio fiziku!

Poslednja izmena:
nisam gasio fiziku to jeste, nego zar kod ove karte fiziku ne odradjuje sam NV cip, pogledaj GPU score moj i tvoj, minimalna je raazlika, ali zato CPU score tu sam ja mnogo jaci, nesto mi to cudno onda... ajd imas moj MSn u profilu ubaci me pa da probam nesto da iskombinujem da vidimo dokle ce da tera. pozz

nisam gasio fiziku to jeste, nego zar kod ove karte fiziku ne odradjuje sam NV cip, pogledaj GPU score moj i tvoj, minimalna je raazlika, ali zato CPU score tu sam ja mnogo jaci, nesto mi to cudno onda... ajd imas moj MSn u profilu ubaci me pa da probam nesto da iskombinujem da vidimo dokle ce da tera. pozz

Sve ukupno si dobio veliki skor zbog fizike koje si trebao da ugasis u driver setovanjima.Ugasi fiziku i odradi Vantage na istim klokovima ko na ovom linku koji si mi dao pa onda uporedi.

Evo citiracu sebe,ono sto je poenta tj bitno:

Obrati samo paznju na shader-e da ne predju preko 1667 Mhz.Onda ces da vidis kako sve to lepo i glatko ide.Ova arhitektura je jako specificna i treba vremena da se oseti i nadje zica gde i kako i sa kojim klokovima radi najbolje da ne trotluje ni jedne sekunde vec da isporucuje zdravu sirovu snagu.

P.S.Ubacicu te kasnije na MSN listu,odoh sad nesto da zavrsim pa necu biti tu.Cujemo se kasnije.

video sam to... nista cujemo se onda a ja odoh da experimentisem

da ne bese ovaj PCZver :) ostao bih u neznanju, nije mi palo na pamet da odlinkujem shadere znaci bruka koliko ovo sad ide vise evo ga skor...

1y0gfk.png

P16415 ali nisam gasio fiziku... btw moze jos da ide, shadere nisam terao vise od 1624 i mem nisam na vise od 1350, imam utisak da mi zabaguje uvek kad poteram mem preko 1350 ali nisam siguran da li me kolje ona ili shaderi, core nisam ni probao na vise od 760 ali izgleda da moze bez problema dok god stoje shaderi na 1624 i mem na 1350

To je to uglavnom.Rekoh ja.Treba samo posvetiti paznje i pronaci zicu kako radi hardvare koji posedujes.Kad naucis kako dise,posle je sve lako.Mislim da je vrlo lako moguce da ti je to wall za shadere a tipujem da i memara moze jos da ide..Iz dana u dan i promenom i driver-a docices do jos veceg uspeha i vecih klokova tako da sve u svemu jos uvek prica nije zavrsena.
P.S.Dodao sam te u MSN listu..Pozz..

Ne mogu da verujem, karta moze da se oseti a ako si uporan moze i zica da joj se nadje, na kraju mozes da se smuvas sa njom i da zivite srecno i dugovecno, lol:-devil-:

@*******i@ Mozes cak i da joj osetis miris ,mozda cak da je drzis pod jastukom ili pak da joj pricas price i da joj tepas nebi li se sutradan bolje overklokovala

:):):):)
:):):)
:):)
:)

ovaaaaaaj... nisam ja povezan sa ovom dvojicom ja sam samo klokovao kartu.... a vi se volite i zivite srecno sa karticama :)

odosmo u off..... :p

no, stvarno ima kartica jos potencijala, za ne poverovati, ja je drzim na 700/1594/1300 za 24/7 ne greje se mnogo a radi extra, za sada ni jedna igrica nije stucnula... mada sto se tice kloka mene kolje CPU ja ne mogu vise od 3.925 Ghz znaci tu mi je plafon za vazdusno hladnjenje Q6600...

Poslednja izmena:
ovaaaaaaj... nisam ja povezan sa ovom dvojicom ja sam samo klokovao kartu.... a vi se volite i zivite srecno sa karticama :)

odosmo u off..... :p

no, stvarno ima kartica jos potencijala, za ne poverovati, ja je drim na 700/1594/1300 za 24/7 ne greje se mnogo a radi extra, za sada ni jedna igrica nije stucnula...

Pa i ti oc-eru si mogao da se malo isprsis i da je dignes jos malo za svaki dan..
Sad imas priliku posto sam ti resio misteriju oko potencijala kartice:p
Ako do sad nije stucnula,sad ce da radi kao svajcarski satic:D

Bolje idi direktno na hwbot.Mislim da ovde sa foruma ne radi update.
hmm pazi ovo sad, znaci 760/1600/1400 prodje mi vantage ali imam oko 100 poena majne nego u onom prethodnom skoru... ocigledno me shaderi mnogo zezaju cim mem ide na 1400 i prolazi testove...znaci kod mene je zica za shadere izgleda ravno 1624 mada sumnjam u to, moracu da probam da snizim malo core a da dignem shadere da vidim sta li ce onda da se desi... sa 3dmark 06 i ne testiram uopste

hmm pazi ovo sad, znaci 760/1600/1400 prodje mi vantage ali imam oko 100 poena majne nego u onom prethodnom skoru... ocigledno me shaderi mnogo zezaju cim mem ide na 1400 i prolazi testove...znaci kod mene je zica za shadere izgleda ravno 1624 mada sumnjam u to, moracu da probam da snizim malo core a da dignem shadere da vidim sta li ce onda da se desi... sa 3dmark 06 i ne testiram uopste

Ne smes da odlinkujes shadere a da ih dizes u odnosu na GPU vise nego kada idu paralelno.To ne moze sa ovom arhitekturom.Poslednja Arhitektua gde je to moglo je G92 a pre toga G80 (kod njega je extremno mnogo moglo da se dizu shaderi posebno sami za sebe) .

Poslednja izmena:
Ne smes da linkujes shadere a da ih dizes u odnosu na GPU vise nego kada idu paralelno.To ne moze sa ovom arhitekturom.Poslednja Arhitektua gde je to moglo je G92 a pre toga G80 (kod njega je extremno mnogo moglo da se dizu shaderi posebno sami za sebe) .
ma nisu mi linkovani shaderi i koliko znam oni bese treba da budu uvek 1.5x vise u odnosu na core, tako nesto valjda... pali msn vise :)

Nazad
Vrh Dno