Šta je novo?

Gainward GTX285 OC Test!

Karta je dosta mirnija,nije preterano hladnija ali se vidi razlika.Bitna stvar u postizanju boljih performasni od prethodne verzije u 65 nm je ta da shader klokovi idu dosta vise i za svaki dan je gotovo moguce namestiti ih paralelno sa GPU frekfencijom.
Kao sto se iz prilozenog vidi shaderi idu preko 1600 Mhz sto je zaista visoko za ovu arhitekturu i sve preko 1600 spada u odlican primerak karte.1700 Mhz je vec za egzibiciju ali postoje primerci koji idu i sa tako visokim shader frekfencijama.Zasto pominjem Shadere,zato sto oni dosta doprinose performansama i povecanju broja frejmova.
Takodje iz prilozenog mozete videti da se memorija isto tako visoko podize i da za svaki dan moze da ide i na 1400 Mhz sto uopste nije za poceniti.
Overclock potencijal karte nije nesto specijalno ako pogledamo defaultni clock ali itekako iskoristiv,nekih 100 Mhz na gore u odnosu na radni takt moze se ocekivati stabilno za svaki dan sto dolazimo do saznanja da je klok za svaki dan u stvari i njen maximalni klok plus mozda neki luft od 10-20 Mhz na gore za po neki test.
Ako uzmemo u obzir 750 Mhz nije mala frekfencija i za svaki dan je to idealno.
Kao sto pomenuh vec gore,karta se manje greje ali neznatno.Nekih 2-3c manje u kraju pod punim opterecenjem 82-83c pa i manje,zavisno od sobne temperature - Crysis dok ostale igre su daleko ispod.
Ono sto je bitno da je ta temperatura postignuta sa coolerom na auto,nije fixiran broj obrtaja ventilatora (stim smo dobili i vecu tisinu) tako da je to jos jedan zanimljiv detalj.
Sam cooler kao i karta je dosta laski od svog prethodnika GTX280 sa kojim celu pricu i poredim.Naponska sekcija je oslabljena i samim tim je ova karta manji potrosac.
Sve u svemu,covek moze zakljuciti da kupovinom ove karte nebi pogresio i da moze da se osloni na ovu seriju u potpunosti.

a snimak kamerom? :)

Da da, ako ne bude u dnevniku i ostralim medijam potvrda ovih rezultata spremi se za jos jedan ban i da ti dolazimo na kucnu adresu sa batinasim i he he:D ili nam konacno otkri ko ti salje razove na mail:p:D

Da da, ako ne bude u dnevniku i ostralim medijam potvrda ovih rezultata spremi se za jos jedan ban i da ti dolazimo na kucnu adresu sa batinasim i he he:D ili nam konacno otkri ko ti salje razove na mail:p:D

Samo izvolte,sad sam se opremio.Imam cak i digitalac,jes' da sam i njega pozajmio za ove shoot-ove ali bicu na oprezu.Ko znam sta sve moze da vreba iza coska;)

@podvarak@ Mozda ce mi prijatelj iz svabije obezbediti jednu dobru kamericu specijalno za test,a ko zna,mozda posluzi i za neku svadbu:D:D:D

Poslednja izmena:
da. ali uvek moze da se kaze: "ta twaka je biwa kwajnje izmontiwana!" ,)

@pcbeast
odlichni rezovi.
velkombek!

Hvala.Trudim se.:wave:

Sto se tice trake da znas da si u pravu.Ali kako rece Proday,jedan je optimus prime tako da cu sledeci put da se konsultujem sa njim jer sam sad bio brzo provaljen:d

Nemoj tako, pa jedan je Optimus Prime :d

jedan je optimus, a drugi je baltazar? :d

@pcbeast
samo mi se ne svidja nalepnica na karti, nekako je cheap
a i mogao bi da odradish test nekog atija, tebi izgleda zelena krv teche venama, arterijama i kapilarima ;)

a i video sam te na onom Oc takmichenju, lichish na onog lika sa skeniranog pasosha ...he he he ...shalim se naravno

Poslednja izmena:
jedan je optimus, a drugi je baltazar? :d

@pcbeast
samo mi se ne svidja nalepnica na karti, nekako je cheap
a i mogao bi da odradish test nekog atija, tebi izgleda zelena krv teche venama, arterijama i kapilarima ;)

a i video sam te na onom Oc takmichenju, lichish na onog lika sa skeniranog pasosha ...he he he ...shalim se naravno

Jeste,ni meni,da vidis kako samo izgleda GTX 295 od Asus-a;)
Jeste da sam malo vise opredeljen ka zelenasima ali u skorije vreme pravim AMD - ATI platformu (zamisli:zgran:),samo da se dodje malo do vazduha (para) od koji se bolje dise;)
Bice testova,vrebam ovaj ATI 4890 ..Videcemo sta ce biti;)
Nego vidis,bas se slazemo u proceni,i ja sam primetio da smo kao jaje jajetu Optimus,Prime i ja sa one slike :D

Inače ako te lože asusove "zalepnice" daj da se menjamo karti...jes da je moja malo slabija al taman taj nedostatak u novcu može da kompezuje kvalitet sličica :d

Inače ako te lože asusove "zalepnice" daj da se menjamo karti...jes da je moja malo slabija al taman taj nedostatak u novcu može da kompezuje kvalitet sličica :d

Mudro zboris,ali moras mi ipak dati malo vremena da razmislim:D
Nego svi pominju Optimusa i Prime-a,pitam se a gde je tu Orthos?:D:D:D

Poslednja izmena:
Nego svi pominju Optimusa i Prime-a,pitam se a gde je tu Orthos?:D:D:D

Pazi ti ovo:trust: kako banovanje bez razloga pozitivno utice na smisamo za humor:p
Znaci mogu da zakljucim da bi svi sa nedostatkom humora u sebi trebali da iniciraju bezrazlozni ban i nakon toga nam se vrate veseli i raspolozeni:-devil-:

Pazi ti ovo:trust: kako banovanje bez razloga pozitivno utice na smisamo za humor:p
Znaci mogu da zakljucim da bi svi sa nedostatkom humora u sebi trebali da iniciraju bezrazlozni ban i nakon toga nam se vrate veseli i raspolozeni:-devil-:

Ja sam uvek bio humorista ,sad mozda samo sa vise inspiracije;)
Nego niko nije primetio rezultat na 3D Mark 2003 u donjem uglu da je razlicit od rezultata na finalnom prozoru.Opet sam nesto fejkovao,kakav sam ja fejker ,strasan sam:wall:

Bravo stari,odlicni rezovi kao i uvek lepo je videti lepe brojke:p.Kapa dole,za ovakve rezove odro si ga brate alal vera samo napred!:wave:

fin test kolega.drago mi je da te vidim opet aktivnog i pozitivnog:wave:

Evo jedan rez od mene na brzinu :) isto gainward gtx285@713/1624/1400, proc [email protected]. crysis warhead 1920x1200, no AA, enthusiast, avg 32.58fps. karta stvarno radi extra :) inace za kartu moram da se zahvalim @*******om! :)
ne znam zasto mi za porc pokazuje u testu da je na 4200mhz, jer inace radi na 3800mhz... mozda neku bug, jer mi tako pokazuje i vista. moguce jer je mnozilac za ovaj proc 10.5, a meni je sada na 9.5.

Prilozi

• gtx285oc.jpg
    gtx285oc.jpg
    231.6 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Evo jedan rez od mene na brzinu :) isto gainward gtx285@713/1624/1400, proc [email protected]. crysis warhead 1920x1200, no AA, enthusiast, avg 32.58fps. karta stvarno radi extra :) inace za kartu moram da se zahvalim @*******om! :)
ne znam zasto mi za porc pokazuje u testu da je na 4200mhz, jer inace radi na 3800mhz... mozda neku bug, jer mi tako pokazuje i vista. moguce jer je mnozilac za ovaj proc 10.5, a meni je sada na 9.5.

Sad sam pogledao koje napajanje imas.Znam za sigurno da taj tvoj Gainward moze dosta preko da ide tako da nemoj da ga stedis.Dizi taj clock,isprati kako sam ja OC-ovao ovde na testu.Slobodno za svaki dan mozes da ga drzis na 740-750 Mhz za GPU a memoriju bez brige drzi na 1400 Mhz.Obrati samo paznju na shader-e da ne predju preko 1667 Mhz.Onda ces da vidis kako sve to lepo i glatko ide.Ova arhitektura je jako specificna i treba vremena da se oseti i nadje zica gde i kako i sa kojim klokovima radi najbolje da ne trotluje ni jedne sekunde vec da isporucuje zdravu sirovu snagu.
Cestitam na kupovini i nek te lepo sluzi;)

@d0minat0r@ ;)

Poslednja izmena:
Sad sam pogledao koje napajanje imas.Znam za sigurno da taj tvoj Gainward moze dosta preko da ide tako da nemoj da ga stedis.Dizi taj clock,isprati kako sam ja OC-ovao ovde na testu.Slobodno za svaki dan mozes da ga drzis na 740-750 Mhz za GPU a memoriju bez brige drzi na 1400 Mhz.Obrati samo paznju na shader-e da ne predju preko 1667 Mhz.Onda ces da vidis kako sve to lepo i glatko ide.Ova arhitektura je jako specificna i treba vremena da se oseti i nadje zica gde i kako i sa kojim klokovima radi najbolje da ne trotluje ni jedne sekunde vec da isporucuje zdravu sirovu snagu.
Cestitam na kupovini i nek te lepo sluzi;)

@d0minat0r@ ;)

Hvala PCBeast :)

evo podigao sam klok gpu-a na 740, sejdere sam ostavio na 1624 i memoriju na 1400 :) ma radi super :)
nije neki veliki dobitak u odnosu na prosli rez, mozda ako bih podigao jos malo sejdere, ali meni i ovako super :). probao sam i crysis, rez je u dx9 1920x1200, ali je ubacen onaj very high config. avg je 35.75fps.

Prilozi

• gtx285oc2.jpg
    gtx285oc2.jpg
    227.3 KB · Pregleda: 40
  • gtx285oc3.jpg
    gtx285oc3.jpg
    212.9 KB · Pregleda: 38
Hvala PCBeast :)

evo podigao sam klok gpu-a na 740, sejdere sam ostavio na 1624 i memoriju na 1400 :) ma radi super :)
nije neki veliki dobitak u odnosu na prosli rez, mozda ako bih podigao jos malo sejdere, ali meni i ovako super :). probao sam i crysis, rez je u dx9 1920x1200, ali je ubacen onaj very high config. avg je 35.75fps.

Crysis sam igrao na Hi bez tog tweak-a,nije bilo potrebe da naztezem kartu na Very Hi jer su efekti retko primetljivi a FPS padne i dobrih 10 frejmova na dole.Kad je rec o Crysisu da bi se dobio veci frejm rejt potrebno je bar 100 Mhz odozgo OC-ovati GPU da bi se dobilo od 8-10 FPS plus.Znaci sa 648 na 750 uz memoriju se krece ukupan zbir od 8-10 FPS na gore.To je to od prilike tako.Slobodno to mozes i na 750 Mhz da stavis.Testiraj stabilnost GPU-a sa furmarkom i ATI tool-om ..
Ma samo uzivaj,imas odlicnu grafuljicu.:smash:

ok :) probacu i na 750mhz. odigrao sam crysis jedno sat vremena i sve radi super :) ma grafa je extra nema sta :)
u idle je evo sada 42c, na 40% kuler i meni je ovo skroz ok sto se tice nivoa buke, tih je, barem meni. u load stavim kuler na 70% i temp mi je bila u crysisu od 75 do 78C. jeste malo bucniji, ali navikao sam se vec na takvu vrstu buke dok sam imao 4870 :D, mada imam utisak da je ovaj kuler na 70% ipak tisi nego referentni kod 4870-ke na 40%.

ok :) probacu i na 750mhz. odigrao sam crysis jedno sat vremena i sve radi super :) ma grafa je extra nema sta :)
u idle je evo sada 42c, na 40% kuler i meni je ovo skroz ok sto se tice nivoa buke, tih je, barem meni. u load stavim kuler na 70% i temp mi je bila u crysisu od 75 do 78C. jeste malo bucniji, ali navikao sam se vec na takvu vrstu buke dok sam imao 4870 :D, mada imam utisak da je ovaj kuler na 70% ipak tisi nego referentni kod 4870-ke na 40%.

Ma kazem ti ja..I ti imas bez sumnje dobar primerak grafuljice.I ja sam dosta fleksibilniji na nivo buke a sto se tice bucnosti jeste ta karta tisa u odnosu na ATI 4870 bas onako kako ti se i cini:eyebrows:

@Maverick78 Ako mozes probaj 3D Mark Vantage pri tim klokovima bas me interesuje kako se ponasa u odnosu na GTX 280.U svakom slucaju extra primerak karte.:wave:

Poslednja izmena:
probao sam na 750mhz, ali mi zaledio komp posle nekog vremena :p mozda bi i moglo nekako da se podesi, ali ne cima mi se sad oko toga :) meni dosta i 740. :) radi sve extra i ovako :) e sad, na 740mhz nema nikakvih problema, ali opet kontam nije to velika razlika od 750, pa ne znam koliko je sigurno drzati je ovako na 740 za svaki dan :) ne bi trebalo da bude problema, zar ne? :)

Dragster, nemam 3dmark vantage :(

probao sam na 750mhz, ali mi zaledio komp posle nekog vremena :p mozda bi i moglo nekako da se podesi, ali ne cima mi se sad oko toga :) meni dosta i 740. :) radi sve extra i ovako :) e sad, na 740mhz nema nikakvih problema, ali opet kontam nije to velika razlika od 750, pa ne znam koliko je sigurno drzati je ovako na 740 za svaki dan :) ne bi trebalo da bude problema, zar ne? :)

Dragster, nemam 3dmark vantage :(

Ako ti je spucao sistem zbog grafike mozda je samo trebalo smanjiti shader clock ako si igrao Crysis,ova igra je nemilosrdna za hardver i sve je daleko labavije na bilo kojoj drugoj igri,hardver nije toliko opterecen i mogu da idu i veci klokovi.Ostavi slobodno na 740,nije nikakva frka,klok je sasvim ok.Hint,ja sam moj GTX280 drzao na 740-745 Mhz za svaki dan i karta je radila besprekorno.Prema tome samo se opusti i uzivaj.

Poslednja izmena:
@PC Beast: imam istu tu karticu znaci na 712 cini mi se da mi clock stavljen ili na 700 shaderi linkovani, mem na 1350 cini mi se sa Q6600 na 3600 MHz i u vantage imam 15932...imas taj moj skor u vantage skorovi threadu.... cudi me ovo a ti si tvoju nasvirao na 770 cak

Vrh Dno