Šta je novo?

Gainward GF4 MX440 - odlicna slika

drfedja

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
736
Uzeo sam ovu karticu i veoma sam zadovoljan. Radi super, ima sjajnu sliku, mozda cak najbolju do sada na nVidia kartama. U 1600x1200 se raspoznaje svaki pixel.
Solidno se i clockuje - core: 305 memorija:490
Memorija je Samsung 5ns, a kartica nije iz serije Golden Sample.
Jeftinija je od Microstara, a radi veoma korektno. Jedina zamerka u odnosu na MSI je nepostojanje S-VHS TV izlaza. Konektor je klasičan, a i oprema je nešto siromašnija nego kod MSI-ja.

drfedja je napisao(la):
Uzeo sam ovu karticu i veoma sam zadovoljan. Radi super, ima sjajnu sliku, mozda cak najbolju do sada na nVidia kartama. U 1600x1200 se raspoznaje svaki pixel.
Solidno se i clockuje - core: 305 memorija:490
Memorija je Samsung 5ns, a kartica nije iz serije Golden Sample.
Jeftinija je od Microstara, a radi veoma korektno. Jedina zamerka u odnosu na MSI je nepostojanje S-VHS TV izlaza. Konektor je klasičan, a i oprema je ne?to siroma?nija nego kod MSI-ja.
A za koliko se moze naci to cudo tehnike???
I da li neko zna kakav je ASUS GF4 MX440 64 MB DDR u odnosu na ovaj?
boom FX ctp;

I da li si mozda probao da preko Tv-outa pustis DVD film na TV-u? Tj, da li je aktivna Macrovision zastita?

Ono sto se meni nudi je Gainward koji si naveo ali za bezobraznih 175 euractp; Koja je razlika izmedju obicne i Golden Sample karte / pretpostavljam u gomili dodatnog softvera / , da li postoji bilo kakva razlika u hardveru , npr memoriji i da li postoji bolje rjesenje u toj cjenovnoj klasi ?

Pozdrav

Matador je napisao(la):
Ono sto se meni nudi je Gainward koji si naveo ali za bezobraznih 175 euractp; Koja je razlika izmedju obicne i Golden Sample karte / pretpostavljam u gomili dodatnog softvera / , da li postoji bilo kakva razlika u hardveru , npr memoriji i da li postoji bolje rjesenje u toj cjenovnoj klasi ?

Pozdrav
Ne. Ralika je u kvalitetu memorije a cesto i GPU-a (citaj: bolje se klokuje:)) Cena i nije toliko bezobrazna jer u americi taj gainward GS kosta 149$ + transport oko 7$!

pozdrav:)

Broz je napisao(la):
Ne. Ralika je u kvalitetu memorije a cesto i GPU-a (citaj: bolje se klokuje:)) Cena i nije toliko bezobrazna jer u americi taj gainward GS kosta 149$ + transport oko 7$!

Ta kartica je daleko ipod te cene preko bare, a i ovde. Cena ovde u maloprodaji je ispod 150 eura.

Samo da znate da NE radi na Abit KT7E ploci... nadam se da ista situacija nije i sa KT7A :(

Takodje sam vlasnik Ginwarda 4MX440 takodje nije Golden Sample
Core 310 Mem 470 odlicna slika,progledah !

Pitanje za Drfedju :

Dali si probao da flesujes bios ?

Ja sam probao sa NVFLAS-om sa CD -a koji dolazi uz karticu,i sa jos dve verzije 4.13 i jos jednom ,ali nema sanse da prepozna "eproom" !!!

Da nemas neki koji radi ?

Broz je napisao(la):

Dakle , mislis da je ovo definitivno Best Buy ? Da li vrijedi doplata za ATi 8500/LE/ powered by ATi /mislim da je GA u pitanju/ koji kosta neznatno vise , obzirom da bi se kartica koristila na duze staze ?

Svako dobro :wave;

Mozda je pitanje glupo, ali sad sam u dilemi, do sad je bilo "a gf4 MX-ovi nista ne valjaju, cak su GF2 Ti brzi od njih" a sad "bolju sliku nisam video, itd...". Pa me interesuje, u praksi koji se bolje ponasa GF4 MX 440 ili GF3 Ti 200. Pitam zato sto kad sam gledao, za istu cenu (160 eura+-5) sam nasao (oba su ASUS). :confused: :confused: :confused: :wave;
boom FX ctp;

Re: Re: Gainward GF4 MX440 - odlicna slika

TazDeVil je napisao(la):
Mozda je pitanje glupo, ali sad sam u dilemi, do sad je bilo "a gf4 MX-ovi nista ne valjaju, cak su GF2 Ti brzi od njih" a sad "bolju sliku nisam video, itd...". Pa me interesuje, u praksi koji se bolje ponasa GF4 MX 440 ili GF3 Ti 200. Pitam zato sto kad sam gledao, za istu cenu (160 eura+-5) sam nasao (oba su ASUS). :confused: :confused: :confused: :wave;
boom FX ctp;
Ti mora da se salis kad to pitas:) Pa pogledaj testove po netu i pre svega ovde! Naravno da je apsolutni best buy gf3ti200 ali covek pita za gf4mx i ja necu da ga ubedjujem nego odgovaram na postavljeno pitanje...

Re: Re: Re: Gainward GF4 MX440 - odlicna slika

Broz je napisao(la):
Ti mora da se salis kad to pitas:) Pa pogledaj testove po netu i pre svega ovde! Naravno da je apsolutni best buy gf3ti200 ali covek pita za gf4mx i ja necu da ga ubedjujem nego odgovaram na postavljeno pitanje...
Shvatio sam... :wave;

Vrh Dno