Šta je novo?

GAINWARD GeForce GTX 560 problem sa temperaturom

sikili

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
680
Dobio sam od ortaka GAINWARD GeForce GTX 560 1GB GDDR5 Golden Sample.
U pitanju je ovaj model
Radi na kompu od sina:
P35 ploca
e3300 procesor
4Gb rama
LC 6550GP napajanje
Sve je na fabrickim klokovima.
Drajveri za graficku poslednji 275.33 i jedini sa kojima sam je probao do sada.

Znaci kada se igra Witcher ili Crysis2 dolazi do restarta masine posle nekih pola sata igranja. Prostor oko vga karte je veoma topao, a kada pipnem kartu ona je vrela.
Sada sam igrao nekih 10 minuta Crysis i temperatura je skocila na 85C.

Preporuceno napajanje minimum 500w a moje je 550w.

Zanima me da li napajanje moze da bude uzrocnik prevelikom zagrevanju karte i restartu masine?

U tvom slucaju do restarta moze da dovede napajanje ali da ono bude uzrocnik pregrevanja graficke karte ne. Po nekim logikama ako ona ne ide preko tih 85C ne bi trebalo da se masina restartuje zbog nje.

U tvom slucaju do restarta moze da dovede napajanje ali da ono bude uzrocnik pregrevanja graficke karte ne. Po nekim logikama ako ona ne ide preko tih 85C ne bi trebalo da se masina restartuje zbog nje.

Moze itekako a to ce da se odrazi usled nedovoljno ampera na 12v grani sto znaci da ce slabo napajanje da muci kartu sto ce se odraziti na nepravilan rad tj pregrevanje chipa!
Sa tim sam se susretao dosta puta i svaki put zamenom jaceg i kvalitetnijeg napajanja doslo se do stabilnijeg rada graficke karte ,povecanog frame rate-a i manjeg zagrevanja chipa!

Moje napajanje daje na 12V / 18A sto je izgleda malo za ovu grafu.
Sada sam pogledao na netu gde pise da je minimum na 12v / 24A.
Znaci da je to najverovatniji razlog njenog zagrevanja i restarta masine.

Hvala na odgovorima.

Moje napajanje daje na 12V / 18A sto je izgleda malo za ovu grafu.
Sada sam pogledao na netu gde pise da je minimum na 12v / 24A.
Znaci da je to najverovatniji razlog njenog zagrevanja i restarta masine.

Hvala na odgovorima.

Tvoje napajanje je LC Power LC6550GP ? Trebalo bi da ima dve grane @12v+ (16+18A).
Po specifikaciji treba da povezes 2x6-pinske konektore sa napajanja u graficku.

Da ima dve grane na 12v (16+18A) ali je to ocito nedovoljno za ovu kartu.
Naravno da sam prikacio oba 6pinska konektora.

Testirao sam je i na mojoj masini sa napajanjem Gigabyte Odin 800w koje je i vise nego dovoljno i dobio sam
pri 3dmark11 temperaturu max 83C sto opet mislim da je previsoka za ovu kartu.
Sve je ovo radjeno pri temperaturi sobe 25C, a kuciste je odlicno provetreno.

Nisam je nesto mucio da vidim da li ce da se restartuje komp ali cu i to da probam kasnije.

Možeš još 3 stvari da probaš:
- da uz pomoć MSI Afterburner-a smanjiš "default" napon, čest je dosta viši nego što je zaista potrebno. Pošto je GTX560 nov proizvod, nije nemoguće da je BIOS karte malo bagovit pa daje više napona nego što treba.
- da takođe uz pomoć MSI Afterburnera pokušaš da povećaš brzinu ventilatora tako što ćeš kreirati custom fan profil.
- da skineš i ponovo montiraš kuler, uz neku dobru pastu, jer moguće da jednostavno kuler ne naleže baš najbolje na GPU

Puno sreće.

Hvala ali je ipak ne bih otvarao a i ne mogu jer ima nalepnice preko stafova i verovatno tada bih izgubio garanciju.
Pogledacu uz pomoć MSI Afterburnera koliki mu je def napon ali je to po meni sve van pameti, trebalo bi da su to oni sve odradili kako treba
a ne ja da mu smanjujem vrednosti.
Ipak na kraju ako i kod mene se bude restarovala masina ide karta na reklamaciju samo tako. To je ipak najsigurnije, zar ne.

Po meni je ta 560gtx overkil za taj proc. e3300 :trust::trust:

Ma ok za e3300 ali evo sada kod mene na i5 2500k pri igranju Crysis2 10 minuta temperatura je 87C.
Moracu da igram bar jedno sat vremena da vidim da li ce da se restartuje.

Fan se vrteo na 75% ili 2580rpm, ko turbina, samo sto nije poleteo :)

kod mene GTX 470 (koja vise trosi) bez problema radi na 500W napajanju (34A na +12V 408W)a sto se tice temperature ide i 90C :) ne vidim nikakve probleme u igrama (otoplilo je ovih zadnjih dana, stize leto)

Nisi napisao koje je napajanje u tvom racunaru? Ako je preko 25a na 12v onda je do kartice, i ta temperatura je dosta visoka za 560gtx.... posto predpostavljam da je nova kartica ne vidim drugo resenje osim reklamacije iste.Menjanje paste ne dolazi u obzir jer bi izgubio garanciju!!

Da ima dve grane na 12v (16+18A) ali je to ocito nedovoljno za ovu kartu.
Naravno da sam prikacio oba 6pinska konektora.

Testirao sam je i na mojoj masini sa napajanjem Gigabyte Odin 800w koje je i vise nego dovoljno i dobio sam
pri 3dmark11 temperaturu max 83C sto opet mislim da je previsoka za ovu kartu.
Sve je ovo radjeno pri temperaturi sobe 25C, a kuciste je odlicno provetreno.

Nisam je nesto mucio da vidim da li ce da se restartuje komp ali cu i to da probam kasnije.

Tacnije 87C

Aha...preskocio sam post. Ja bi to na reklamaciju, previsoka je temp za 560gtx.

gainward je djubre bio i ostao 3 komada 9500gt sam ja izmenjao zbog pregrevanja vracaj to i uzmi asus kartu:mad::mad::mad:

Nazad
Vrh Dno