Šta je novo?

GAINWARD GeForce 8800 GT polako me napusta ;(

Borke

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2008
Poena
304
Eto služila je skoro 4 godine od prvog dana bila usijana da si mogao glat da napraviš doručak na njoj, al *** radila je svoj posao ... sve do sinoć:S:
Poce vent da cvrkuće i škripi i sve mi se cini da to neće na dobro da izadje :/
Ima li joj spasa ili da počnem da razmišljam o zameni?

Ako mislis da je samo do venta, i ako za sad nemas nikakvih problema u aplikacijama, ti zameni vent pa vidi sta se desava :)

Ili kupi neki aftermarket cooler za nju, pa je vozi još jedno 4 godine.

Do venta je 99% sve ostalo radi samo mi se čini da se kartica pregrejava više nego pre.. čak se i plašim da pogledam koja je temp neću malerišem :d

Imate li neku preporuku koji bi joj vent odgovarao dai joj produžim vek :)

Poslednja izmena:
Kad smo vec kod toga,kupio sam od coveka 4850 single slot(stara 10 meseci),kaze greje se ko luda> Stigla kartica,sve namontiram pokrenem,kad je pocela da zuji,sve vise i vise i na idle povecava obtaje ventilatoraa.Skinem karticu i onako bzw bacim pogled ispod plastike sa strane venta.
Na pocetku hladnjaka nalazila se prasina debljine 1cm celom duzinom u obliku vune( ne znam kako to da definisem).Skinuo sam komplet cooler,ocistio,produvao,vent skinuo nalepnicu i podmazao. Sad radi ko blesava,temperature normalne,sve necujno.Eto ti mog saveta 90% je do toga problem.

Kad smo vec kod toga,kupio sam od coveka 4850 single slot(stara 10 meseci),kaze greje se ko luda> Stigla kartica,sve namontiram pokrenem,kad je pocela da zuji,sve vise i vise i na idle povecava obtaje ventilatoraa.Skinem karticu i onako bzw bacim pogled ispod plastike sa strane venta.
Na pocetku hladnjaka nalazila se prasina debljine 1cm celom duzinom u obliku vune( ne znam kako to da definisem).Skinuo sam komplet cooler,ocistio,produvao,vent skinuo nalepnicu i podmazao. Sad radi ko blesava,temperature normalne,sve necujno.Eto ti mog saveta 90% je do toga problem.

Kod mene je bio slican problem ali na CPU hladnjaku, napravio se kao neki poklopac od prasine i od tada redovno usisavanje kucista i nista se ne pregreva i ne zuji.
Moja preporuka Borketu da se sto pre uhvati ciscenja ili zamene kulera dok kartica nije ostecena zbog pregrevanja..

Čistio je jesam ali nikad baš temeljno jer nisam hteo da je otvaram zbog garancije i to vreme je radila. Sad nemam šta da izgubim nisam je do sada nikada podmazivao itd..
Mada iskreno mislim da nije ovo od prašine imao sam ja iskustva sa par takvih cpu kulera kod frendova koji nisu čišćeni ama nikad, nije upitanju zujanje kao kad je zagušeno nego baš tandrkanje neko opasno:d

edit: Novi vent nova pasta i ceraj bato ^^

Sad si jos 4 godine miran :)

Nazad
Vrh Dno