Šta je novo?

Gainward BLISS 7600GS

• Začetnik teme Začetnik teme bojsa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pasivnjaci se lako skidaju sa memorije. Kod mene chak jedna je bio toliko labav do je otpao dok sam ga pipnuo.
Samo ga nategnesh malo na stranu i na gore i sachekash i pasivljak ce pocheti da se odlepljuje.

I kako si ga onda ponovo zalijepio? Jesi očistio sve i stavio drugu neku pastu ili si samo vratio kako je bilo?

Uzmes termalnu traku.

Danas planiram skinuti hladnjak, ispolirati bazu i staviti novu pastu. Iako se skidanje hladnjaka čini jednostavno, imate li kakvih upozorenja na šta da pripazim, da ne bi bilo kasnije.....i još nešto, nakon što uklonim večinu stare paste wc papirom, s čime da do kraja očistim bazu?

Posle uklanjanja paste toalet papirom bazu ocisti alkoholom

Ja sam cistio sa acetonom jer se sa alkoholom neke zvake nisu skidale. Sipam malo acetona na vatu i samo skinem ostatke zvake...

I jel onda, nakon što si počistio acetonom stavljaš pastu na tako očišćenu jezgru ili pobrišeš još sa vodom taj aceton?

Sve prebrishem alkoholom, on skoro trenutno ispari. Posle toga pasta...

EDIT: Nema potrebe nista sa vodom da radis...

Poslednja izmena:
Ja se ne bih shalio sa acetonom, to bre nagriza neke plastike. Treba ti nagrize memoriju. 😀
Ja sam cotton shtapicem umochenim u lak ochistio.

Mada na Gainward bliss-u nije ni bilo potrebe sad neshto chistiti mem chipove. Kad sam odstranio Fabrichke hladnjke memorijski chipovi su praktichno bili vec chisti ali sam ja za svaki sluchaj josh malchice to doterao.

Ne treba preterivati, mozete tako da navuchete statichki elektriciet i da sjebete nesto.

Chip isto akloholom i shtapicima ili grudvicom vate umochenom u alkohol..nishta preterano. Ne treba sad da kupate G73

Koji alkohol? Može rakija? Jel mora bit starija ili može i ovogodišnja?

Moze rakija ali samo kajsijevaca iz 1987 godine :d

E jebemu di da ju nabavim....da nemaš ti možda malo da mi pošalješ. Jedno pola litre, ako se prospe sa strane pa da se ima .:beer:

Ja se ne bih shalio sa acetonom, to bre nagriza neke plastike. Treba ti nagrize memoriju. 😀
Ja sam cotton shtapicem umochenim u lak ochistio.

Mada na Gainward bliss-u nije ni bilo potrebe sad neshto chistiti mem chipove. Kad sam odstranio Fabrichke hladnjke memorijski chipovi su praktichno bili vec chisti ali sam ja za svaki sluchaj josh malchice to doterao.

Ne treba preterivati, mozete tako da navuchete statichki elektriciet i da sjebete nesto.

Chip isto akloholom i shtapicima ili grudvicom vate umochenom u alkohol..nishta preterano. Ne treba sad da kupate G73

Tacno je da aceton nagriza, mislio sam prvenstveno na ciscenje GPUa. Nije preporucljivo, ali sam i memoriju prebrisao jednom prilikom i ostala je oznaka na njoj 🙂. Malo acetona na parche vate ili stapic za usi i to skida bolje od alkohola garant. Naravno da nikakvo kupanje ne dolazi u obzir...

E sad, da li je preporucljivo ja stvarno ne znam, za aceton sam ngde procitao. Koristio sam ga jedno desetak puta bez problema...

Ma bolje je da uzme alkohol, sigurno je sigurno, pa i da "prelije" nece biti problema 🙂

Izvor: www.articsilver.com, deo iz jednog uputstva
CPU Core: For optimum cleaning use ArctiClean 1 and 2. For adequate cleaning use high-purity isopropyl alcohol or acetone and a bit of careful rubbing. Do not use nail polish remover as it contains fragrance oils and other contaminants. (If you use acetone, do a final cleaning with high-purity isopropyl alcohol.)

Da ne bude da preporucujem divljak-resenja 🙂

jel skup taj "isopropyl alcohol" ? Pretpostavljam da se može kupiti u ljekarnama?

Inaće, moja 7600 GS ide na 530/1500. Rado bih dao jezgri malo više soka al šta ću kad ne znam. Fora je što mi RivaTuner ne nudi više prostora za overclock memorije.....mogu li i kako to povećati?

jel skup taj "isopropyl alcohol" ? Pretpostavljam da se može kupiti u ljekarnama?

Inaće, moja 7600 GS ide na 530/1500. Rado bih dao jezgri malo više soka al šta ću kad ne znam. Fora je što mi RivaTuner ne nudi više prostora za overclock memorije.....mogu li i kako to povećati?

izgleda da je sve od primerka do primerka.Meni na find optimal nadje 547/1547.A ja sa posle stavio na 545/1550.Za GPU sam probao 560 ali u igrama odmah posle 5min igra prsne.A sa 559 mi jednom zavrsio 3D 06.

Poslednja izmena:
Ma visokoprocentni alkohol ili trihlor (WARNINIG ---> Samo u dobro provetrenim prostorijama!!!) ko moze da nabavi...

O chemu je rech ovde. Vi to malo :bottle: izgleda kad vam alkohol radi posao. 😀

Poslednja izmena:
Provalio si nas *hik* 🙂

:bottle: :bottle: :bottle: :cigar: :cigar: :cigar:

E to mora da je alkohol 96% tako nesto se ne nabavlja lako, na faxu su mi rekli da ima mozda u vecim apotekama(pa ti sinko juri ko muva bez glave po BG-u) ili da dodjem pa da mi daju neku smesnu kolicinu.
P.S.trebalo mi je za HP840 posle n punjenja.Resio sam problem tako sto sam kupio ML-1710p😉 .

Evo i ja malo da navrnem :bottle:
Nije loshe to. Moram da pitam shvecu jel moze da se to "smucka" :d

Evo sad mi je rekla info iz prve ruke. Kaze da taj alkohol "zdiba" :d (smrdi) najviche od svih.
Kao shto se vidi, moze da oksidishe u aceton. Lako isparava i visoko je zapaljiv i moze da detonira. (Ko oce da se igra Sofronija) :exploder:

Mozesh da se zatrovesh udisanjem i sl. ali ne kao sa etanolom ili ne daj Boze metanolom.

Kako stvari stoje, verovatno ga imaju i u NIS-u jer se koristi za neke aditive za gorivo.
Znachi sipash u tank sa gorivom protiv kondezacije i on lepo rastvri vodu u benzinu.
Korisna stvar ako ti puca motor od vode u rezevaru.

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novi topic.Nadjoh Gainward 7600GS 256 DDR2, 2.5ns i taktovi 450/800.Valjda je to golden sample.Cena je OK sto se mene tice.Nisam je nasao na Gainward sajtu,da li to znaci da je neka greska ili da se ne proizvodi vise?Da li neko moze da mi kaze sta mogu ocekivati sa ovom karticom?

@goran.rs: Daleko je to od Golden sampla ako ima ddr2 memoriju. Treba ti sa ddr3 sa 2.0ns memorijom koja je taktovana 450/1000Mhz Ako mislish od ovgoga da napravish GT teshko da ces uspeti. jedino shto mozesh da izvuchesh je core i memoriju na nekih maximalno ~1Ghz ako je dobar primerak a core mozesh i preko 600 sa voltmodom ali sve je to dzabe ako ne moze memroija. Malo se dobija.

Za koliko si nashao taj 7600 gs

Ok,hvala na odgovoru.Slabo ti ja znam te oznake koje na koliko rade.To bi trebalo da je ovo.Inace dobio bi je za nekih 112 eura,valjda.Znam da ima GST za slicne pare u hot hardware sobi ali ja ovde uzimam🙂 .Ne mislim da pravim od nje GT,mozda malo da podignem.Sta mislis jel ovo OK?

Nazad
Vrh Dno