Šta je novo?

Gainward 9600GT GS OC problem!!!

Spider88

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2005
Poena
319
Juche uzeh nov rachunar i izmedju ostalog i ovu kartu. Poshto sam video da je RAX13 u ovom threadu (http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=165817) overclockovao ovu graficku za svaki dan na 760/1870/2120, a ishao je i vishe 780/1870/2150( neko chak reche da moze za GPU da ide i do 850), namestih i ja moju grafu na 760/1850/2100 poshto sam ocekivao da ce moci da izdrzi. Medjutim u Windowsu je sve ok i prodje onaj EXPERT Tool test, ali chim pokrenem 3dMark on zakuje i moram da restartujem mashinu. Nisam imao mnogo vremena da eksperimentishem do koliko moze da ide, ali smatram da bi trebalo da podrzi BAR 760/1850/2120.

Probao sam svaku od ovih vrednosti posebno da bih iskljuchio druge, medjutim sva 3 puta je zakucavao.

Da li overclock graficke zavisi od ploche, poshto RAX13 ima DFI a ja MSI?
Da li je moguce da sam ubo toliko losh primerak da nekima ide i do 850 a meni nece ni na 760 za GPU?

Josh jedna stvar. Primetio sam da mi izgleda PCI magistrala radi na 8x umesto na 16x kako bi trebalo. Da li mi to smanjuje clock mogucnosti? Kako da je podesim da radi na 16x(trebalo bi da plocha podrzava).

U attachmentu je slika iz GPUZ pa vidite. Pozdrav

P.S. Overclockovao sam pomocu EXPERT Toola koji sam dobio uz graficku. Znam da se koristi RivaTuner, al reko' ovaj program je direktno od Gainwarda pa je mozda bolji. Do sada sam overclockovao sve graficke prostim povlachenjem klizacha, ne znam da li postoji program koji menja napon GPU, memorije i sl???

Prilozi

• GPUZ.jpg
    GPUZ.jpg
    71 KB · Pregleda: 137
Ploca ne bi trebalo da ima veci uticaj na OC karte kao ni PCI-e 8/16x, moguce da gpu ne moze vise,memorija ce ti sigurno raditi na 2250,shaderi bi trebalo da mogu do oko 2000 verovatno i vise,a za gpu kod mene ide do 760,mada ja imam referentnu kartu.trebalo bi da na GS moze vise,jednostavno stavis gpu na 760+ ostalo ostavis na def i ako zakucava u 3dmarku onda gpu ne moze vise.

Poslednja izmena:
GPU zakucava na 740. Tek na 735 moze da radi.To mi je bash malo. Memoriju sam terao na 2150 i tu zakucava, a shaderi na 1890 zakucavaju(shto je takodje malo). Poludeh, dadoh 20 evra vishe za oc kartu a ona ide maltene u stocku. Da li postoji neka vrsta garancije ili tome slichnog. Nezgodno mi je shto nemam da je probam ni na jednoj drugoj plochi da bih je 100% eliminisao kao potencijalni problem.
Inache karta ima crveni PCB, ne znam da li to neshto znachi.

Ja i dalje ne mogu da verujem da na ovoj karti GPU ide samo do 735. Na skoro svim ostalim kartama GPU ide i do 850. Da li je moguce da je josh neshto ili je ovo najgori primerak graficke karte koji je ikada izashao iz Gainwardove fabrike??? Kontam da je felerichan primerak ali da klok nece vishe od 5% to mi je skoro neverovatno.

P.S. Jel zna neko kako da namestim da mi radi PCIE na 16x? U biosu ne mogu da nadjem nigde opciju. Probao sam da je stavim u drugi slot i nishta. Magistrala mi je podeshena u Biosu na 100Mhz.

Poslednja izmena:
Pa ti si dao pare za vec klokovanu karticu, ali je sve preko tih klokova pod znakom pitanja. Garanciju ti nece priznati, jer tebi proizvodjac garantuje da ce ti kartica raditi na tim klokovima, a ne nekim nebeskim.
Inace sve to je od primerka do primerka.

Probaj novije ili starije drivere. Mozda bude nekih promena, mada ne ocekuj cuda.

Probacu sutra da nadjem neke starije drivere pa cu videti shta mi je chiniti. Ono shto me chudi je da nema atrefakata pa onda da zakuje(kao shto to obichno biva, kada malo preterash sa klokom on daje artefakte, kad preterash mnogo onda jezivo zakiva), vec na 737 radi a vec na 739 nece ni da pokrene 3Dmark(uchita igricu i kada treba da krene da testira, samo se zacrni monitor i jedini nachin da se nastavi sa radom je restart, Ctrl+ Alt+Del i sl ne pomazu).

Sve je kako treba da bude. Imas A1 reviziju G94 cipa, a njemu je neki plafon 750-780 mhz.
Ova moja Inno3D je isto A1 i 740-750 joj je gornja granica za 24/7. A2 revizije idu na 800+.

Poslednja izmena:
Znachi nishta od extremnog overclocka. A ja se bash ponadao da su u pitanju drajveri ili pak neshto drugo.

Da li postoji shansa da nekada u buducnosti novijim biosom za graficku uspem da izvuchem josh koji mhz?
Zivciram se shto u 3DMarku 06 nikako ne mogu da izvuchem 10000(znam da neki izvlache i po 15 sa ovom grafikom). Izgleda da me CPU koci. Kloknuo sam ga na 3GHz (ne smem vishe sa BOX-om) i rezultat mi se povecao za nekih 500, ali nikako da dostignem petocifreni score.

mislim da je problem što OC radis u expert toolu. unistaliraj driver od grafičke i expert tool, skini zadnji driver sa neta (ver. 180.48), zatim instaliraj RivuTuner (ver. 2.20) iz koje ćeš overklokovati grafičku.

Hajd probacu neshto. Danas cu najverovatnije ici do faxa pa cu skinuti drajver i Rivu pa cu neshto probati sutra. Ipak sad neshto kontam i RAX13 je A1 revizija pa je ishao do 780 za svaki dan. Dodushe sad provalih njemu je druga verzija biosa na karti. Da to nema neke veze?

Javljam sutra eventualno prekostura shta sam uradio. Ipak nada umire poslednja :). Pozz

Deshava se neshto chudno sa ovom mojom grafickom. Pre neki dan nisam mogao da nateram GPU preko 735 a danas ladno dodje do 752. Na 755 zakucava. Nisam ni menjao drivere ni RivaTuner, ves sam jednostavno pokushao ponovo i uspeo da dobijem koliko toliko bolji OC rezultat.

Da li je moguce da se katrica posle par dana malo "razradila"?(Ne znam kako, ali stichem takav utisak). Kao kod novih kocnicana automobilu(treba im par dana da nalegnu).

Desilo mi se neshto takodje chudno. Karticu sam terao na 731/1830/1061 i dobio sam rezultat u 3DMark 06 9948. Danas sam posle clocka na 752/1883/1101 dobio rezultat 9563. Neshto mi tu ne shtima. Kartica pri vecem OC daje manji razultat. Shta bi moglo da bude?

Desava se nekad kada se karta preklokuje,onda pocinje da thortluje i daje slabije rez na vecim klokovima.

A da li pije vodu ova moja teorija da se posle nekoliko dana kartica malo razradila ili i za to ima neko logichno objashnjenje?

Pa znam da nije auto, ali koje josh logicno objashnjenje moze da bude? Jednog dana nece da ide ni preko 735 a posle 5 dana ide i 750. ZBOG CHEGA? Drajvere ni bios nisam menjao.

Na tih 750 ti daje losije rezultate zato sto trotluje, tj nije 100% stabilna pa joj se na tren obara takt.
Stavi je ti na 730 i uzivaj. Jednostavno A1 revizija cipa ne moze vise od toga.

Pa znam da nije auto, ali koje josh logicno objashnjenje moze da bude? Jednog dana nece da ide ni preko 735 a posle 5 dana ide i 750. ZBOG CHEGA? Drajvere ni bios nisam menjao.

Razloga moze da bude dosta, recimo cak i da otvoris prozor na ovoj hladnoci i da ti obori temperaturu za 5-6 stepeni i eto ti 10MHz-15MHz....

I kod mene je revizija A1 pa ide do 780MHz negde oko 774MHz je stabilna 24/7

Uradi vmod onda ide do 1GHz

Poslednja izmena:
Koliko ja znam sa Vmodom se gubi garancija. Ali ako bih pak nekada kasnije hteo da odradim Vmod, na koji nachin bih to mogao da uradim. Ima li gde tutorial kako odraditi Vmod na ovoj kartici?

Imas na netu potrazi naces lako jer sam ja nasao samo sam zaboravio ime sajta ali sam ga nasao preko googla znaci ukucaj vmod ime tvoje kartice i vidi sta ce goole da izbaci.
Ja se licno nisam odlucio na vmod barem dok mi neprodje garancija.

e da dodam i ja nesto
imam istu karticu ko ti,znaci totalno istu!
Nedavno sam je kupio jer sam cuo da ima dobre performanse a i citao sam neke testove,kad sam je ubacio u komp stavio sam njegove drajvere koje sam dobio uz graficku 174.xx ako se dobro secam i nisam pokusavao klokovati jer sam skonto da mi se slaba konfiguracija da bih mogao postici nesto sa klokovanjem,pa mi je drugar nesto spominjao o nekoj novoj funkciji u beta drajveru 180.xx koju sam i bio stavio ok je radila neko vreme dok nisam pokusao klokovati ,posle overkloka sam vratio na default jer sam imao neke probleme sa radom graficke,i posle toga u igrama mi se brljala grafika,sve su mi se boje razlivale i tako neke faramucike znaci strasno odmah sam pomislio da je ******a graficka.posle sam bio malo surfovao netom i naisao na neki noviji driver koji sam samo nasao na guru3d 181.00 koju nisam nasao na Nvidia official sajtu,kad sam je instalirao probao sam overklokovati i bez problema sam uspeo da ga podignem na GPU 780 MEM 1090 I SHADER 1800,sad sam testirao u 3d marku i prosla je bez problema i bez ikakvog zakucavanja i smrzavanja probao sam i neki test FUTMARK 1.15 koja max optereti GPU i opet bez problema radi cak mi je posle 10 minuta testiranja Temp 61 stepen sto nije lose.

sad uskoro nameravam menjati konfiguraciju pa cu pokusati jos podici pa cu javiti o rezultatima....

Prilozi

• gpu.JPG
    gpu.JPG
    45.1 KB · Pregleda: 86
Nazad
Vrh Dno