Spider88
Slavan
- Učlanjen(a)
- 30.11.2005
- Poena
- 319
Juche uzeh nov rachunar i izmedju ostalog i ovu kartu. Poshto sam video da je RAX13 u ovom threadu (http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=165817) overclockovao ovu graficku za svaki dan na 760/1870/2120, a ishao je i vishe 780/1870/2150( neko chak reche da moze za GPU da ide i do 850), namestih i ja moju grafu na 760/1850/2100 poshto sam ocekivao da ce moci da izdrzi. Medjutim u Windowsu je sve ok i prodje onaj EXPERT Tool test, ali chim pokrenem 3dMark on zakuje i moram da restartujem mashinu. Nisam imao mnogo vremena da eksperimentishem do koliko moze da ide, ali smatram da bi trebalo da podrzi BAR 760/1850/2120.
Probao sam svaku od ovih vrednosti posebno da bih iskljuchio druge, medjutim sva 3 puta je zakucavao.
Da li overclock graficke zavisi od ploche, poshto RAX13 ima DFI a ja MSI?
Da li je moguce da sam ubo toliko losh primerak da nekima ide i do 850 a meni nece ni na 760 za GPU?
Josh jedna stvar. Primetio sam da mi izgleda PCI magistrala radi na 8x umesto na 16x kako bi trebalo. Da li mi to smanjuje clock mogucnosti? Kako da je podesim da radi na 16x(trebalo bi da plocha podrzava).
U attachmentu je slika iz GPUZ pa vidite. Pozdrav
P.S. Overclockovao sam pomocu EXPERT Toola koji sam dobio uz graficku. Znam da se koristi RivaTuner, al reko' ovaj program je direktno od Gainwarda pa je mozda bolji. Do sada sam overclockovao sve graficke prostim povlachenjem klizacha, ne znam da li postoji program koji menja napon GPU, memorije i sl???
Probao sam svaku od ovih vrednosti posebno da bih iskljuchio druge, medjutim sva 3 puta je zakucavao.
Da li overclock graficke zavisi od ploche, poshto RAX13 ima DFI a ja MSI?
Da li je moguce da sam ubo toliko losh primerak da nekima ide i do 850 a meni nece ni na 760 za GPU?
Josh jedna stvar. Primetio sam da mi izgleda PCI magistrala radi na 8x umesto na 16x kako bi trebalo. Da li mi to smanjuje clock mogucnosti? Kako da je podesim da radi na 16x(trebalo bi da plocha podrzava).
U attachmentu je slika iz GPUZ pa vidite. Pozdrav
P.S. Overclockovao sam pomocu EXPERT Toola koji sam dobio uz graficku. Znam da se koristi RivaTuner, al reko' ovaj program je direktno od Gainwarda pa je mozda bolji. Do sada sam overclockovao sve graficke prostim povlachenjem klizacha, ne znam da li postoji program koji menja napon GPU, memorije i sl???