Šta je novo?

Gainward 4870 GS OC problem?!

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Default klokovi su 775/1000, ali cim GPU dignem na 785, a memoriju na 1010 (4040), 3DMark 06 kao i jos par testova pucaju uz VPU Recovery ili zakucaju masinu kada je VPU Rec. iskljucen.

Probao sam sa Catalyst 8.9 i sada 8.10 i karta puca na istim klokovima. Klokovao sam je iz CCC-a i Rive (2.11), ali neuspesno. Max temperature su 76 za GPU i 82 za memoriju pri punom opterecenju.

Nemoguce da karta ne moze vise od default klokova, pa ako imate bilo kakvu ideju...???:bottle:

Poslednja izmena:
Bilo ko, bilo kakav savet?:S:

Prilozi

• temps.JPG
    temps.JPG
    207.6 KB · Pregleda: 154
Ne, zaista, ajd' realno, šta dobijaš klokovanjem te fabrički već ultra fenomenalne kartice? Stvarno smatram da je izuzetno nepotrebno, samo rizikuješ nestabilnost, performanse nećeš vidno poboljšati, eventualno 3D Mark skor...

Ne, zaista, ajd' realno, šta dobijaš klokovanjem te fabrički već ultra fenomenalne kartice? Stvarno smatram da je izuzetno nepotrebno, samo rizikuješ nestabilnost, performanse nećeš vidno poboljšati, eventualno 3D Mark skor...

Ma ok, slazem se s tobom, samo sam mislio ajde nova grafa pa da vidim koji joj je limit, kad ono ispade da su to default klokovi, pa mi je malo mi je cudno?:trust:

Poslednja izmena:
Prvo temperatura je jako visoka dali tije dobro provetreno kuciste e kad malo smanjis temperaturu probaj sa Ati Tray Tools da dignes napon pa onda probaj da klokujes.

Najj izbegavaj da savetuješ ljude, naročito ove sa više iskustva. Niti je velika temperatura niti je 4870 GS dobar za OC.

Tu ti je jedini lek voltmod, nisam klokovao nikad 4870, ali ona vec fabricki ima vece napone od 4850, probaj preko ATT-a, pa vidi koje napone ce da ti dozvoli, a ako nista specijalno ne postignes ni sa ATT onda je to to ako ne zelis hardmod na kartici

Ma nesto ne valja tu definitivno, verovatno je los primerak, ja teram Crysis sa 850/1050 bez problema. :S:

Ok, hvala svima!
Za sad karta je stabilna na 775 za GPU i 1100 (4400) za memoriju.
:wave:

@Paradigma u redu kako ti kazes nisam nija bez iskustva u tim stvarima i znam da ova karta trpi veoma visoku temperaturu a sto covek nebi smanjio ako moze sigurno ce bolje raditi. Drugo slazem se sa tobom da ova karta nije za oc nimalo dobra.

Ali ako covek oce da je overklokuje neka pokusa.

Default klokovi su 775/1000, ali cim GPU dignem na 785, a memoriju na 1010 (4040), 3DMark 06 kao i jos par testova pucaju uz VPU Recovery ili zakucaju masinu kada je VPU Rec. iskljucen.

Probao sam sa Catalyst 8.9 i sada 8.10 i karta puca na istim klokovima. Klokovao sam je iz CCC-a i Rive (2.11), ali neuspesno. Max temperature su 76 za GPU i 82 za memoriju pri punom opterecenju.

Nemoguce da karta ne moze vise od default klokova, pa ako imate bilo kakvu ideju...???:bottle:

Tek sam sad video temu pazi iz mog iskustva karta je stvarno krs za oc ja sam kapirao da moze vise kao "Golden Sample" je.Ali koliko daje Ati overdrive toliko je i neki stabilni maximum 790/1100 meni je odradio 3dmark06 sa 830/1150 ali karta se pokazala nestabilna za igre pri tom kloku.P.S jesi li resio problem max obrtaja manjeg kulera.

Tek sam sad video temu pazi iz mog iskustva karta je stvarno krs za oc ja sam kapirao da moze vise kao "Golden Sample" je.Ali koliko daje Ati overdrive toliko je i neki stabilni maximum 790/1100 meni je odradio 3dmark06 sa 830/1150 ali karta se pokazala nestabilna za igre pri tom kloku.P.S jesi li resio problem max obrtaja manjeg kulera.

Manji kuler sam iskljucio, ali zato u kartu duvaju tri tihe osmice i temperature su sada nize nego ranije.
Raci mi samo koje su ti temperature za gpu i mem u leru, a koje pri punom opterecenju?

Poslednja izmena:
U leru za Gpu 54C u loadu (3dmark06 u njemu sam merio) nije mi prelazilo 65C drzim kuler na auto podesavanjima.

U leru za Gpu 54C u loadu (3dmark06 u njemu sam merio) nije mi prelazilo 65C drzim kuler na auto podesavanjima.

Meni je u leru gpu oko 61, a pri opterecenju ide i do 78, dok je memorija idle 68, a u igrama ide i do 82?

edit: u kartu duvaju 2 osmice odozdo i jedna sa strane???:S:

Poslednja izmena:
Vrh Dno