Šta je novo?

Gadanpad XP-a, POMAGAJTE!!!!

Smith

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2002
Poena
619
Evo sta se desilo: pobrljavio je disk kontroler i zeznuo mi je ni manje ni vise negon ceo Windows dir. Startovao sam recovery konzolu i pomocu chkdsk-a popravio stvar ali samo donekle. Svi fajlovi su tu,a li u posebnom direktorijumu c:\found.000 pa dir0000.chk, dir0001.chk itd.
Kako da sad vratim ove direktorijume na originalno mestu. Od ovih dir000x.chk prepoznajem windows root, system32 i drivers dirove.

Imam i Win98 sa NTFS driverom (Winternals NTFS for Windows 98) ali ja tu sve lepo iskopiram, napravim direktorijume, ali kad restartujem kao da nisam ni pipnuo hard disk! Sve ja kako je i bilo, u c:\found.000\dir000.chk itd.

U recovery konzoli mi uopste ne da da radim sa hardom. Ni da kopram, ni da napravim direktorijum... nista samo kaze acces denied

POMAGAJTE!!

Instaliraj XP u na neku drugu particiju ili na neki drugi disk, pa spasavaj sta mozes. Zatim ces morati sve da brises i da reinstaliras clean XP. To ti je jedino sigurno, ali tek kad se uveris da je HDD OK.

Problem resen nosenjem harda kod drugara. Pod njegovim XP-om sam sastavio windows dir.
Caka je u stvari bila u security opcijama NTFS-a (privilegijama, sharingom itd.) sto svi ovi pogramcici za win98 ne podrzavaju.
Posle sredjivanja je sve proradilo... pa skoro sve. Jedini problem je to sto se XP ultra-sporo podize. Da budem precizniji, od trenutka kad BIOS predaje stafetu XP-u, pa do pojave XP logoa prodje oko 1 minut, a ranije je trajala oko 3 sek. Da podsetim, tada se pune sistemski driveri tj. to je "ono" kad se startuje u safe modu pa ispisuje onu listu fajlova.
Cim prodje ovo faza, tj kad se pojavi xp logo stvari idu normalno

Kako ovo popraviti. Uradio sam i neke optimizacije ali nije pomoglo...

Ja sam neki dan dok sam pravio 5.25 panel za kontrolu kulera greškom isključio HDD. Nisam ni primetio dok nisam promenio pesmu u WA. onda sam uključio konektro za HDD, ovaj nesretnik se zavrteo, ali nije hteo da nastavi sa reprodukcijom (trebalo se sačekati još malo) međutim ja sam resetovao komp i dočekala me poruka invalid system disk. Iz Windows-a se nije video ni jedan fajl, a iz dosa je sve bilo OK!? Scan disk nije pomogao, upis novog boot sektora takođe...Rešenje je bilo format C: (nije mogao čak ni quick format :) )...Znači ne vadite molex za HDD kada računar radi :cool:

delimir je napisao(la):
... onda sam uključio konektro za HDD, ovaj nesretnik se zavrteo, ali nije hteo da nastavi sa reprodukcijom...i ne vadite molex za HDD kada računar radi :cool:

Crni delimire, pravac u radnju pa kupi hot-swap diskove i masinu koja ih podrzava.
Vratio si molex tek tako u radu i ocekivao da se nista nece desiti?
:)

Vrh Dno