Šta je novo?

Gadan problem sa EAGLE GTS-om i Ti verzije sa 32mb!!!!!!

lucky2001

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2002
Poena
620
Ako neko ima ideju mogao bi da mi pomogne, naime akam se sa jednom musterijom vec jedno 6 meseci, zbog njegovog plitkog dzepa bio sam primoran da na ABITA KT7A V1.3 ubodem smrdljivog EAGLE-a TI sa 32mb.
Ali problem ne bi bio problem da se nije pojavio jako brzo ,
naime posle 9 dana karta je pocela da zeza i to na sledeci nacin:
Posle duzeg rada npr. 6 sati kad naprimer ugasim komp pa ga ponovo upalim ploca se oglasi sa jednim dugim i dva kratka beepa(vga card error)naravno slike nema.Izvadim kartu ocistim je ,pregledam je, nista,stavim je ponovo isto jedan dugi dva kratka(nema slike).Ostavim komp 2 sata iskljucen ,kad evo ga pali se i radi bez frke ,ugasim ga ,pa upalim,sve je OK,pustim da drlja 3dMark2001 par sati da radi ,pa ga ugasim ,te upalim ,nece ,ne **** zivu silu.
Zamenim tu kartu sa drugim Eagle-om ali GTS sa 32mb koji je radio oko 5 meseci te se pojavio sa istim problemom nakon tih 5 meseci,
sve je isto samo sto je musterija imao jedno gasenje monitora(nije se monitor ugasio nego je graficka prestala da salje signal) u toku rada tako da je monitor otisao u standby.

Da li neko sumnja na Abita KT7a(mozda przi graficke) ,imam strah da eksperimentisem sa mojim grafickim kartama posto nisu u garanciji
ali sam cisto probao 2 puta sa TNT2pro Elsom ,ploca se probudi ugasim komp zamenim Elsu sa Eagle-om ploca iz-boot-uje bez pistanja pa kad ugasim komp i opet ga upalim sve isto.
Sumnjiva mi je ploca sto je uopste dopustila posle vadjenja else i stavljanja Eagle-a da se probudi a bez Else nije hteo ni da cuje ako mu nisam dao 1-2 ili 3(sati) pauze!!!!
Probao sam razna napajanja 250-300-400W sve je isto!!!

P.S. Zadnji put stavljam EAGLE kartice u konfiguracije(ni za zivu glavu vise)boom FX

Ne verujem da je Abit , ja je imam , ne znam ni sam sta sam joj radio i sa Matrox-om i sa Ati-jem , sve radi perfektno , izgleda da je tvoja pticica Ciju Ciju TUP!!!

Tvoj Abit nije njegov Abit. I najboljima se potkrade neki falican primerak. Naravno nekazem da je to sigurno to, ali moze da bude. Ili neka nekompatibilnost. Nego probaj ti te Eaglove kod sebe na ploci, pa ako sve radi ok, onda je po sredi nekompatibilnost, a ako ne radi ni na drugoj masini, onda....

Imao sam Eagle MX sa slicnim simptomima na KT7E ploci. Pozivela je tako nekih 5-6 meseci i preselila se u vecita lovista! Sada imam Eagle GTS Pro i za sada nemam tih tegoba (nadam se da necu ni imati). BTW nisu savrsene kartice drugih proizvodjaca. Crkava i Gainward GeForce3 Golden Sample... ali verovatno redje od Eagle-a. Nikad necu saznati jer prodam jednu Brand na 10 Eagle kartica!

Kod tih Eagle-ovih MX..

Kod tih Eagle-ovih MX sto klot sto MX400 nisam imao takvih problema,kod njih sam imao klasicne lake probleme kao:
1.Cim je ubodem i boot-ujem vec bez ikakvog opterecenja u windows-u pokazuje znacajne defekte u slici(znaci memorija)
2.Karta radi bez problema ali pokazuje tackice(u vrlo maloj kolicini) znaci ekstra malo(samo profi moze da primeti) sto u fill rate-u sto u Quake3 na najzajebanijim delovima i to pri slajdingu(pomaze ili reklamacija koja je jako teska jer gde ce onaj majmun iz Imtela to uopste da provali a i boli ga dupe,po njemu je ispravna, moze da pomogne i menjanje agp value-a(moze osetno da smanji broj tackica)
Uzgred pricam o problemima sa neoverklokovanim kartama pa cak i sa winbondovim memorijama.

Ja u sustini trazim orhrabrenje(govorim o slucaju sa GTS-om),u raspravi sa Imtelom ukoliko dodje do nje,ako sam 100% siguran da sam u pravu !

Imas moj blagoslov sto se Imtela tice, mada... Ja sam svog prvog GTS-a zamenio misleci da karta nije ispravna jer je znala da brlja (mesa poligone...). Drugi primerak se jos gore ponasao i ako je imao Samsung 5ns memoriju (prva je imala 5.5ns). Patio sam se sa njom mozda i dve nedelje a onda sam skoro slucajno otkrio da na AGP 2X setovanju sve radi savrseno. Od tada malo drugacije gledam na stvari. U medjuvremenu imao sam prilike da vidim i da ASUS nije hteo lepo da radi na 4X pa sam zakljucio da Eagle i nije toliko los koliko sam isprva mislio. Eagle MX karte su manje osetljive na AGP 4X i vecina je radila bez problema (probao sam desetak), a GTS ni jedan primerak (probao sam tri). U performansama se gotovo nista ne gubi tako da sam ostao na tome evo vec 10 meseci. Za divno cudo zadovoljan sam i ostrinom slike (1152x864) i za te para koje sam dao (100 eura) svojevremeno to je bio best buy.

Pozdrav
Paradigma

Re: Kod tih Eagle-ovih MX..

lucky2001 je napisao(la):
Kod tih Eagle-ovih MX sto klot sto MX400 nisam imao takvih problema,kod njih sam imao klasicne lake probleme kao:
1.Cim je ubodem i boot-ujem vec bez ikakvog opterecenja u windows-u pokazuje znacajne defekte u slici(znaci memorija)
2.Karta radi bez problema ali pokazuje tackice(u vrlo maloj kolicini) znaci ekstra malo(samo profi moze da primeti) sto u fill rate-u sto u Quake3 na najzajebanijim delovima i to pri slajdingu(pomaze ili reklamacija koja je jako teska jer gde ce onaj majmun iz Imtela to uopste da provali a i boli ga dupe,po njemu je ispravna, moze da pomogne i menjanje agp value-a(moze osetno da smanji broj tackica)
Uzgred pricam o problemima sa neoverklokovanim kartama pa cak i sa winbondovim memorijama.

Ja u sustini trazim orhrabrenje(govorim o slucaju sa GTS-om),u raspravi sa Imtelom ukoliko dodje do nje,ako sam 100% siguran da sam u pravu !
Dobro si rekao majmun:) .Nista od tih tackica za reklamaciju. Tu pomaze obaranje clocka memorije za 5-6 Mhz. A da ne pominjem vertikalne pruge koje se dooooobro primecuju na visim rez od 1024
Za njih je neispravna kartica ona koja ne radi uopste :) . Jos nesto kod Eagle i Ego forca nikad se nezna! Nekad (manje od 10% :) budu bas dobri primerci.

A sto se slike tice...

Kod Eagle kartica definitivno nije los za te pare,mada aura i dalje postoji i malo je masnija slika u visim rezolucijama postoje duhovi u slici(od 2 do 4) (za neupucene duh u slici je ponavljanje ivica slike u desnu stranu u najgorim slucajevima moze da se desi da se pojavi 7-8 duhova).
Najgoru sliku sam video kod Microstara(zvani MIRKOSTAR) kod onog prvog GTS-a sa 32mb sa TV-outom, izbrojao sam na Sony-u G400 7 duhova, katastofa,sad ove novije karte(MSI) nemaju toliko duhova ali je slika i dalje jako masna sa puno AURE,pa kad se i pogleda karta na RFI izlazu su postavljene najslabije komponente(Microstar je obecao da ce da poboljsa kvalitet komponenata,da li su mislili i za graficke karte to ne znam, to su objavili posle Chaintech-ove izjave da ce podici kvalitet i postave svoju firmu na poziciju 6 u prvoj ligi.

E sad moram da objasnim da sam picajzla po pitanju slike i to mi je najvazniji parametar u izboru karte,vise me nepali klokovanje(ok nije lose da moze dobro da se klokne) ali 2d slika mora da bude perfektna.
Stavio sam u jednu masinu MATROX G400 DualHead Max a u drugu intresantan primerak Prolink-ovog GF2 Ti,mogu priznati ,jako dobra slika, u stvar neverovatna,necu da je hvalim mnogo ali sve preporuke,secam se Prolinka jos od 93 godine neki modemi,fusevi i neke gluposti i sad iznenadjenje ,super karta,savrseno radi pod 4X agp-om ,pod najrigoroznijim testovima stabilnosti kao 3dmark2001 i 2000 ,32X looping sa iskljucenim info-om izmedju testova ,ma ko od sale.
Imam u kuci dve Asus-ove karte jednog V7100/T/32MB i jedan V7700 sa 32MB,Elsu tnt2 pro 32mb ,a sta sam sve probao da nepisem,rangirao bih KARTE sledecim redosledom prvo po kvalitetu slike a onda po kvalitetu klokovanja(pisem o onome sto sam probao, najboljem):

KVALITET 2D SLIKE:
1.Matrox G400 DualHead Max Canada(i kineski nije los ali 2 klase je dole)
2.Ati radeon ALL in W. 8500DV( model sa chipom 8800 to je pisalo kad smo skinuli hladnjak i to primerak poslat od ATI-ja jednom BENCHMARK sajtu ,AMERICKOM, od koga sam je ja dobio za dzabe za jedan shell nalog,2gb prostora,pod T3 vezom,a mene on nista nije kostao )
3.Ati rage PRO 16MB (sa potpisom HP-a) verovatno je ATI iz petnih zila napravio kartu da bi se dodvorio HP-u ,u to vreme sve Ati-jeve karte su imale jako dobru sliku ali je ova imal za tri klase iznad.
4.Matrox G550/32MB generalno ovi modeli imaju osrednju sliku za MATROX-a ali se medju 20-30 nadje model sa jako dobrom slikom(kanadski),kineski model je katastrofalan,slabo se klokuje ne tako dobra slika...prblematican sa 4X agp-om , obavezno ga preskociti.
5.HP ATI FIRE GL8800 AGP ,jako dobra slika pogotovo na vecem refresh-u, male nestabilnosti ,problemi sa DIVX filmovima ali ne krupni,to je bas karta za profi-je ,vrlo uska primena.
6.E sad moram da ubacim NVIDIA karte iako mislim da i dalje spadaju u DRUGU ligu po kvaltetu slike ,na sesto mesto bih postavio ASUS GEFORCE4 TI 4600 128MB DDR TV ali nikako kartu sa nasih prostora,npr. od DirectLink-a ili Pakom-a ,moramo da se objasnimo Asus USA i recimo ASUS YU nije za poredjenje ,kako po kvalitetu slike,stabilnosti,overklokovanosti ,duzini trajanja ,kolicini bofl-a ,problema u radu sa non ASUS plocama,cudnih desavanja na YU ASUS kartama zvanim AREA51.
7.Gainward GF3 powerpack(moram da napomenem da nisam imao prilike da probam njihov GF4 ni jedan model pocevsi od GF4MX do najacih tako da ostavljam rezervu po pitanju tih modela.

Sto se slike tice dalje ne bih jer ono sto je najzanimljivije za nasu publiku i potrosace nemoze da zadovolji prikaz na bilo kom Vecem 19' ili 21' monitoru kao SONY G400 ili IBM P202 a da utisak ostane perfektan.
Eagle je svakako tu sto se kvaliteta slike tice odmah ispod Abit-ove siluro serije tako da je u svakom slucaju razlika u ceni premala u odnosu na Abita jer ipak Abit vodi po pitanju slike,jedini problem je sto Abit-a nema dovoljno i sto ga recimo ne uvozi Imtel nego jedan tip, jer ni Sintech ni Pc Servis ne nameravaju da ih uvoze.Inace sve cene su 5-10 eura vece od Eagle karata klasa za klasu.

Rang lista overklokovanosti:

Mislim da je lista nezanimljiva posto Gainward ubedljivo vodi po pitanju klokovanja.Racunam samo najbolje komade,rezultate necu pisati.Kriterijum je stabilnost +klok+utisak+kvalitet+kolicina i duzina vremenskog perioda koji je karta uspela da izdrzi pod tim dignutim klokom(da pojasnim uzimao sam vrednost najviseg postignutog kloka od koga sam oduzimao najvisi klok karte koji je karta uspesno izdrzavala u roku od 10 dana).Vrednosti ne zelim da pisem zbog toga sto sam za neke karte koje sam pozajmio obecao da ih necu toliko oc-ovati te da im necu toliko dizati klok ,bar po dogovoru pa ukoliko neko od njih(ljudi koji su mi pozajmili neke od karti) procita ,bar da se ne uvredi(iako mislim da su znali da cu ih zverski odrati).

1.Gainward GeForce2 Ti/500 XP VIVO Golden Sample
2.Gainward Geforce3 PowerPack Ti/550 XP Golden Sample
3.Gainward GeForce3 PowerPack
4.Gainward GeForce2 MX Golden Sample
5.Leadtek WinFast® 3D S320 II - 32 meg TNT2
6.Jaton GF2MX400 /moram samo reci da je ova sampion 255/270 stabilno,djubre je karta ali klok perfektan ,samo malo jaci kuler(jos da znate koliko je dodirnula).
7.Asus V6800 malo modifikovan ,stavljen jako velik kuler i postavljeni hladnjaci na memoriju(% jako velik klok ,strasan ,ne smem da napisem)
8.Abit Siluro Ti4400
9. Asus V8460 Ti 4600
10.Asus V8200 delux
11.Asus V8440

Moram da napomenem da iako je Gainward najbolji po pitanju OC-a cesto sam sretao probleme u slici,neverovatno ali njihove karte nemaju podjednaku ostrinu preko celog ekrana znaci najcesce se desava da imaju gornji levi ugao mutniji nego gornji desni i slicno.

Izvinjavam se na duzini pisanja ali mislim da sam trebao da podelim sa vama moje utiske!!!!!

Vrh Dno