Šta je novo?

GA X58A-OC/x5650

Evo tri rezultata napravljena nismo imali vremena za vise i lepse i bilo je propusta.

Veliko hvala @nenad 970 na pozajmljenom procesoru.
na -120 W3680 ima cold bug i nazalost nismo uspeli da pomerimo taj cold bug i proceosor je stao na 6110 za vise mu treba vise minusa ali svakako sjajan procesor.

X5690 koji mi posedujemo nema cold bug kada su ukljucena sva jezgra ali je tada mnozilac nizak i mi smo imali problem sa BCLK koji je stao na 220 u nekom narednom periodu kada malo podrobnije strazimo BCLK x5690 moze cudo da napravi.

Sad je red da se kupi 3 4 kom W3690 da se pretresu :D

Poslednja izmena:
Biće praznik Nehalem procesora u skorije vreme. Stiže sutra i Rampage III Extreme jedan, pa ćemo videti šta on kaže.

Evo tri rezultata napravljena nismo imali vremena za vise i lepse i bilo je propusta.

Veliko hvala @nenad 970 na pozajmljenom procesoru.
na -120 W3680 ima cold bug i nazalost nismo uspeli da pomerimo taj cold bug i proceosor je stao na 6110 za vise mu treba vise minusa ali svakako sjajan procesor.

X5690 koji mi posedujemo nema cold bug kada su ukljucena sva jezgra ali je tada mnozilac nizak i mi smo imali problem sa BCLK koji je stao na 220 u nekom narednom periodu kada malo podrobnije strazimo BCLK x5690 moze cudo da napravi.

Sad je red da se kupi 3 4 kom W3690 da se pretresu :D
Nije lose,zao mi sto ukocio i ima bug
Al bice drugih,kostaju ko grisini a dobro se klokaju.
Biće praznik Nehalem procesora u skorije vreme. Stiže sutra i Rampage III Extreme jedan, pa ćemo videti šta on kaže.
Si kupio onu sa oglasa?

Da, uzeta ta sa oglasa. Istestirana uzduž i popreko i za sada je sve super. Još Black Edition i kapiram da se sve najbolje X58 ploče imaju. :D
Pobeže mi X79 Black Edition sa oglasa :(

Sjajno! Neka lepo slużi, odnosno ukrašava kolekciju. Ja sam svoju prodao pred nekih dve godine, ali i dalje gledam da je ponovo uzmem i iskoristim full cover block za nju i ponovo se poigram sa X58. Imam i neki X5675 CPU, koji čeka priliku, kao i R9 290X na vodi, itd, itd.

Na R3E je meni X5650 radio na 5GHz na vodi..

Srećno još jednom! Zavidim 😁

Najviše se uzelo da se vidi koliko će moći sa bclk-om da ide. Nešto nas mučilo sa trenutnim pločama da predjemo 220 bclk, a za neke procesore je obavezno da ide bclk zbog niskog množioca.

Najviše se uzelo da se vidi koliko će moći sa bclk-om da ide. Nešto nas mučilo sa trenutnim pločama da predjemo 220 bclk, a za neke procesore je obavezno da ide bclk zbog niskog množioca.
Dam vam evgu pa pojurite BCLK,kod nje nema problema i 300😁

Koliko si išao bclk na njoj? Imam ovde Classified jednu.

Msm da sam iso 238 ako me secanje sluzi dobro
Nisam zabelezio jer mislim da je to malo
Sad po specs moze 500 al i na tarabi rupa..🤣

Mene je zezalo preko 220 ja mislim. Ili ploča ne može ili cpu ima wall ili možda nešto nisam podesio dobro.

Pa mora da se povecava PCIE za po jedan kad naletis na zid,ali ne moze od jednom tipa 110, vec po jedan pa 2 ili 3 bclka ,msm znas to al da napomenem cisto

Na koliko si butovao max bclk? Ovo što smo mi na brzinu probali smo uspeli oko 220, ali ih setfsb kada se pomeri za dva, pucalo je. Ruku na srce, nismo PCIE clock podigli.
Mora još da se poigra s tim.

Vidi,pocinje da udara u zid na nekim plocama 210 al vecinom bolje udare na 220 i nece vise.
Onda mora PCIE da se dodaje. Stavis 220 bclk pa pcie 101 ,probas,ako nece onda 102. Kad prodje ides bclk dok opet stane pa opet pcie i tako dok moze.
Msm da sam najvise iso 240 ili malo vise,ne secam se tacno. Na gigu ud7 sam stigo do 228 i sjebo je. Izgleda od klokovanja oslabika ili ko zna sta vec.
Probacu ovu evgu pa javim kad uvatim vreme

Jedan UD7 nije hteo preko 180, drugi je hteo više. Probaću baš ovih dana.

This is useful when pushing the board beyond 222 BCLK. A setting of 102MHz will allow the BCLK frequency to be ramped past 222MHz using the E-LEET tuning program in the OS. For speeds past 230 BCLK, we used a setting of 114MHz. You can then boot into the OS at 220 BCLK and apply BCLK changes to take you directly to the desired CPU frequency. The use of high PCI-E bus frequencies does affect 3D stability however; too high and 3D benchmarks will lock mid-run. Settings over 117MHz or so give rise to SATA problems at times, so it's a case of edging up slowly and keeping your fingers crossed if you're going for an all out attempt at a maximum BCLK setting

Da, da. Kada sam ganjao max PCIE, odlepili sata protivi bili, znao sam da to može. :)

Evo sad nesto ugrabio,evga moja 221 BCLK bez didavanja PCIEa

Za boot na taj bclk ili iz windowsa da podigneš?

Dobro je znati da taj tvoj Xeon nema bclk wall, ovako ne znam na šta da sumnjam. Da li ploča ne može ili cpu. :D

Da ,classefield sli
Dobro je znati da taj tvoj Xeon nema bclk wall, ovako ne znam na šta da sumnjam. Da li ploča ne može ili cpu. :D
Ovo gore bro je BUG :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Inace je trenutno na 227 sa 102 PCIE
bilo bi i previse da na vodi ode ovoliko :D

Verujem da onaj kod Janka moze sigurno veci BCLK da samelje
Videcu ovaj koliko jos moze

Nazad
Vrh Dno