Šta je novo?

GA P35 S3G i E2180 OC pomoc :(

PLAYBoY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
199
Dakle imam pomenutu plocu Gigabyte GA P35 S3G i imam E2180 napajanje je 550w LC power a grafika je 9600GT.

Problem je sledeci, ocu da klocnem procesor da radi za svaki dan na 2.8-3.0 ali nisam bas neki iskusan kloker pa pih molio za pomoc.

Dakle iskljucio sam ono "c1e" i "eist" i sta god da uradim tj da li stavio proceosr na 210x10 ili na nesto jace uz naravno povecanje voltaze i sve ostalo (nisam totalni duduk za clokovanje) uvek mi se racunar restartuje ptri ponovnom dizanju sistema i vrati na deafult vrednosti, tj. cim odradim F10 i "Y" da potvrdim vrednosti i odma se ugasi(ne restartuje nego ugasi za trenutak), a zatim upali i onda opet restartuje i vrati na deafult vrednosti.

Kapiram posto nisam expert da ima neka opcija da se ukljuci ili iskljuci jer i kad ga stavim na 2100MHz tj 210x10 on ne prolazi

Nekom je ovo verovatno smesno ali meni nije jer nisam expert :) a zelim da iz ove kante iod procesora izvucem maximum.

Pozdrav i hvala unapred na odgovorima

Poslednja izmena:
cek pa ja kad ga stavim samo na 210x10 on se restartuje? deafalt je 200x10 sto daje 2000MHz a ja ga stavim na 210x10 sto je 2100MHz i opet isto :/ probao sam na tih 210x10 i da dizem i da spustam napon isto...:/ a 2100 je valjda neki minimum miimuma.... :S

Da li je moguce da niko ne zna? :(

Aj ljudi pomozite, da napomenem to sam zaboravio ram je Gail Black Dragon 2x1Gb 800mhz 4-4-4-4-12

Da li je moguce da niko ne zna? :(

Aj ljudi pomozite, da napomenem to sam zaboravio ram je Gail Black Dragon 2x1Gb 800mhz 4-4-4-4-12

pazi sad ovako...neznam hoce li ploca da izdrzi magistralu na 1600...procesor sigurno hoce...naravno trebace malo napona...mogao bi da stavis znaci odnos fsb-Dram 1-1...i za pocetak da ga stavis na 3.2:smash: naravno latencije na memoriji olabavi..npr 5-5-5-15:wave:...znaci ne poznajem tu plocu uopste...ali ako je p35 trebalo bi da moze sa magistralom na 1600...e da..koje hladjenje imas na cpu?

Poslednja izmena:
Druze hvala na trudu al malo sam "guglao" i pronasao potencijalno resenje >OVDE<

Ukratko treba da se flash bios sa novijom verzijom, e sad ja to nikad nisam radio i dobro bi mi dosla pomoc da uradim to sto bezbednije.

Inace hladim ga BOX kulerom od q6600(ortak uzo neki jaci pa mi dao) za koji mi se cini da je bolji od BOX kulera e2180... a meni dosta da ga svirnem na 2.8-2.9 a za to mi ne treba bolje hladjenje + kuciste je chietech imam ventove 12ice i 9ke da ga ladnu...

Aj ako neko zna kako da sto bezbolnije upadeujem bios, skino sam ga sa oficijalnog sajta, e sad da li da radim iz WIN-a ili kako? ne znam nista sto se toga tice

POMOC :(

Poslednja izmena:
Izvinajvam se zbog duplog posta....

Uspeo sam drzim ga na 3.0 i radi ko sat

Stavr je bila u tome sto samo jedna jedina verzija biosa radi za ovaj procesor na ovoj ploci a to je "f3a"

Hvala onima koji su mi pokusali pomoci.

Pozdrav

Vrh Dno