Šta je novo?

Ga P35-ds3p I E8400

ivanhoe.ja

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2007
Poena
301
Imam Gigabyte plocu P35-DS35 i Intel E8400. Vec u par navrata pri pokretanju Prime 95 ili orthos, tj. pri pokretanju testova za CPU i memoriju iz kucista se cuje neko cudno pištanje. Stekao sam utisak da kada god se procesor optereti na 100% kao da iz njega
izbija taj visokofrekventni zvuk, cim prekinem test zvuk postaje podnosljiviji ali je jos uvek prisutan. Testovi inace ne pokazuju bilo kakve greške niti upozorenja, ali taj zvuk koji je prisutan jako iritira. Ukoliko neko ima pojma sta bi to moglo da bude bio bih vrlo zahvalan na informaciji. Unapred hvala.

To se desava zbog zavojica (coil na englekom). Pod opterecenjem vibriraju, pa proizvode taj zvuk. Imao sam davno taj problem sa jednom Asus plocom. Sad su oklopljene, ali problem je i dalje prisutan. Citao sam da su neki to resavali sa malom kolicinom silikona koji je upijao vibracije, ali dobro se raspitaj sta i kako pre nego sto se upustis u tako nesto...

zavojnice... konkretnije pitaj (99%sam siguran da je on o tome pisao) CARa kako se to resava sa lakom za nokte ;)

Nazad
Vrh Dno