Šta je novo?

Ga-P35-DQ6 v1.0 + Tr IFX-14 nemoguca misija ili!??

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Posto ste svi manje vise upuceni da sam nabavio gorepomenutu plocu i sve zivce pogubio sa montazom trenutno najboljeg vazdusnog hladnjaka na istu...pa jos nisam uspeo da zamenim isti za true koji navodno moze da se ugura na plocu, dovatih se brusilice sa komsijom i evo kako sam namodio plocu :d

U prilogu imate sliku na kojoj mozete tacno da ustanovite sta mi je smetalo :p

Prilozi

• ga-p35.jpg
    ga-p35.jpg
    321.6 KB · Pregleda: 267
  • IMG_3896.jpg
    IMG_3896.jpg
    368.5 KB · Pregleda: 357
  • IMG_3899.jpg
    IMG_3899.jpg
    448.8 KB · Pregleda: 358
  • IMG_3905.jpg
    IMG_3905.jpg
    282.7 KB · Pregleda: 307
meni bi bilo zao maticne ploce i tih bakarnih hladnjaka pogotovo kad je budes prodavao nece bas nesto lepo da izgleda...

Ja gledam da ga uzmem ovih dana i imao sam iste strahove da nece stati kod mene zbog NB hladnjaka, onda sam naisao na ovo i to mi je neko zeleno svetlo :D

Steta jedino sto prvi fan kada se stavi prelazi preko 2 modula ..

dobro je Vlado :) uzmi neku nalepnicu ili nesto samolepljivo iseci u tom obliku i prelepi preko tog poslednjeg listica hladnjaka, cisto da se ne vide te ogrebotine :)

dobro je Vlado :) uzmi neku nalepnicu ili nesto samolepljivo iseci u tom obliku i prelepi preko tog poslednjeg listica hladnjaka, cisto da se ne vide te ogrebotine :)
Ma neka ga ispolira i bice kao nov :)

Ma jeste, najbolje sad...i tako to stoji u kucistu koje je zatvoreno i nevidi se...nisam ja freak za modovanjem :) Nego naisao sam na nove probleme...vise u nastavku uskoro!!!

U odnosu na sta da mi budu nize temperature?!

INace posto nikako da stignem da nastavim konacno...sve ja to lepo isekao, sredio i kad krenuh da stavim nazad chieftec stranicu, skontah da mi fan 9cm koji je montiran na istu udara u heatpipe od ifx-14ke :mad: naravno, uzeh skalpel i odsekao sam ceo cosak od noktue i napravio rupu na vrhu i sad pase alal vera. Stavicu i slike jednom prilikom cim otvorim kuciste sledeci put i uslikam budzevinu!!! Glupa ploca sa niskim soketom :wall:

Prodan samo kvalitetno , vidis da je i novu noctuu odsekao radi ploce i kulera, nema sta zrtvovao se covek zarad performansi . :p

Moj drug je tako iskasapio tu plochu (tj. skinuo je nekoliko tih bakarnih hladnjaka) pa mu je posle plocha bagovala zato shto se pregrejavao northbridge... A on je tripovao da je bila memorija u pitanju.

sigurno nisi imao neki krs cooler pre IFX-14?kome ces kasnije utopiti kasapljenu plocu:-devil-:

Ama prijatelju nisam menjao kuler, ifx imam vec duze vreme, kupio sam novu plocu i procesor i onda ustanovio da nece da se montira tr na istu :wall: Mislim mogu da ti poredim temperature e6300 i e6750 ali to neznaci nista. I kad smo vec kod toga...jedan core temp (stariji) mi stariji pokazuje da je max temp 100 za proc, dok poslednja verzija prijavljuje 95...kako da znam sta je istina jel u odnosu na to imam i realan uvid u temperaturu (u ovom slucaju razlikuju se 5 stepeni)?!

Zerbah...zbog ovih par listica definitivno nece da se greje vise ni pola stepena u to sam siguran 100%...pogotovo ne pored 4 noctua fana :wave:

a sam na istoj ploci imao problem da montiram geminii 2 .. na kraju sam resio da ulubim geminii a ne hladnjak na ploci , na istom mestu je problem.

INace posto nikako da stignem da nastavim konacno...sve ja to lepo isekao, sredio i kad krenuh da stavim nazad chieftec stranicu, skontah da mi fan 9cm koji je montiran na istu udara u heatpipe od ifx-14ke :mad: naravno, uzeh skalpel i odsekao sam ceo cosak od noktue i napravio rupu na vrhu i sad pase alal vera. Stavicu i slike jednom prilikom cim otvorim kuciste sledeci put i uslikam budzevinu!!! Glupa ploca sa niskim soketom :wall:

Prilog posle nekog vremena...

Prilozi

• Noctua.jpg
    Noctua.jpg
    143.5 KB · Pregleda: 118
mogao si to malo da obradis smirglom :) dobijes glatke zaobljene ivice. lepse bi izgledalo :)

o5 ti :)

Ma jeste, najbolje sad...i tako to stoji u kucistu koje je zatvoreno i nevidi se...nisam ja freak za modovanjem

Btw, nadam se da primetis i onaj urez u sredini ne samo odsecenu ivicu ;)

Poslednja izmena:
au bratte :D
lepo odradjeno. Pa, nemoj d ame krivo shvatis, ali ako si znao tj planirao si da ces uzeti ovaj hladnjak, zasto si uzeo plocu koja je namenjen za h2o hladjenje, ispravi em ako gresim.

Ja gledam da ga uzmem ovih dana i imao sam iste strahove da nece stati kod mene zbog NB hladnjaka, onda sam naisao na ovo i to mi je neko zeleno svetlo :D

Steta jedino sto prvi fan kada se stavi prelazi preko 2 modula ..

vidim da imas dfi plocu, a kako vidim tvoj nb kuler je sl velicine kao na moj dfi dk plocu. molim te napisi visinu nb kulera, takodje ako ti nije tesko kazi koiko je visok ovaj fx14 ili kako se zove, znachi od baze hladnjaka do prvog rebra. hvala.

Vrh Dno