Šta je novo?

GA-MA770-UD3 vs. Biostar TA790GXB A2+

d@do

Čuven
Učlanjen(a)
24.04.2005
Poena
609
Treba mi pomoc oko izbora ploce posto je moja stara ploca resila da me polako napusti :wave:
Zanima me sta je bolje da kupim, posto su cene slicne, tj sta dobijam sa kombinacijom 790GX / SB750 naspram 770/ SB700. Za sada ostaje procesor iz "moje masine", pa ako povoljno resim reklamaciju maticne, odose u paru ploca proc i memara za neki, recimo, 7750 koji mi se cini kao optimalani izbor.
Gigabyte mi deluje kao kvalitetnija ploca, a opet Biostar ima "jaci" chipset. Mada mi je ova prethodna biostar ploca ne nadano pocela pustati oblacice belog dima, tako da sam malo zabrinut za pouzdanost.
E sad, nije mi namera u skorije vreme uzimati neki X4 pa klokovati i cediti maximum tako nisam siguran da mi je neophodan SB750, a opet...
Ne znam, POMAGAJTE :smash:

Imao biostar....hvalio biistar ....sada vishe nisam siguran....

imam 20 Gigabyte 770-DS3 shto je isto chudo kao ud3 , rade vecj 10 meseci ...0 komada mi je crklo....Nikakvi problemi sa njima.... all solid plocha za male pare....

Ako ti treba RAID ili integracija idi na 790 chipset, kucjna mashina mi je 790GX....iskreno nisam primetio razliku u radu spram 770....mashina mi je na default ....

Tako nesto sam i ja mislio, na papiru je naravno bolje 790GX/750SB, al mi je najvaznija pouzdanost, posto mi je racunar stalno ukljucen. Graficku imam, mada je uvek dobro imati integraciju u rezervi.
Ako su razlike u radu (sveukupne) primetne onda bih ipak isao na 790GX.
E da, za GA je cena 7300 i Biostar je tu negde, mozda malo skuplji.

Poslednja izmena:
Malo sam citao o GA ploci, izgleda da se NB i SB poprilicno greju (kazu da NB ide do 80 stepeni). Ajde da ima integrisanu grafiku, ali ovako...
Kakva je situacija sa Biostarom sto se temperatura tice?

Biostar je kvalitetniji (po meni) od Gigabyte-a u istom cenovnom rangu.
s druge strane Gigabyte je kvalitetniji samo sa onim pločama koje koštaju ko suvo zlato (x58) tako da nemaš razloga sa sumnju u Biostar.

a od ove ploče (Biostar TA790GXB A2+) za 7500 nema bolje.

moram da pitam u čemu je razlika između ove dve ove i ove .
naravno osim što jeftinijoj nedostaje jedan pcie16x.

Poslednja izmena:
Biostar je kvalitetniji (po meni) od Gigabyte-a u istom cenovnom rangu.
s druge strane Gigabyte je kvalitetniji samo sa onim pločama koje koštaju ko suvo zlato (x58) tako da nemaš razloga sa sumnju u Biostar.

a od ove ploče (Biostar TA790GXB A2+) za 7500 nema bolje.

moram da pitam u čemu je razlika između ove dve ove i ove .
naravno osim što jeftinijoj nedostaje jedan pcie16x.

Pa ova skuplja ima On Board 64MB DDR2 Side-Port memory i HDMI.

Stigao Biostar, cena je bila i vise nego povoljna :banana:
Stvaro lepo radi i ne greje se puno (ni SB, ni NB), everest kaze oko 40 stepeni, al meni se na "prst" cini da je vise, mada i posle visecasovnog rada moze da se dira, a da se ne opeces (definitivno je hladnija od moje prethodne TA690.) :p

Ja sam u slicnoj nedoumici (posto imam mogucnost da menjam trenutnu 770-ud3) ali imam drugacije zahteve:

Interesuje me samo jedna stvar!

Koja je bolja za klok proca (550BE) ???

Ja sam u slicnoj nedoumici (posto imam mogucnost da menjam trenutnu 770-ud3) ali imam drugacije zahteve:

Interesuje me samo jedna stvar!

Koja je bolja za klok proca (550BE) ???

Ako imas rev 1.0, onda menjaj i mozda ti se posreci pa otkljucas 550BE ;)
Posto je Black Edition, svejedno ti je za o/c

Kolika doplata?

Imam rev. 2.0, a proc nece da se otkljuca, tacnije kad se otkljuca nece da radi.

Sa Gigabyt-om sa drzao proc na 3.9Ghz. Ali me konkretno interesuje i klok HT i sto veci FSB jer na Gigabyt-u mozes samo da rokas mnozilac ostalo ni da cuje.

A razlika je u 10e

Nazad
Vrh Dno