Šta je novo?

Ga-965p-ds4 Problem

mica69

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2006
Poena
304
Moja oprema  
Mobilni telefon
0698539049
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam Gigabyte GA-965P-DS4 plocu , CPU Intel E6300 , 2GB DDR2 Kingston , HDD WD 3200JS , Asus DVD E616P , Optiarc DVD-RW AD-7173A itd.
Problem lezi u snimanju DVD-a . Kada pokusam da snimim nesto sa NERO 7.5.9.0 , snimanje na DVD krene i stane na 3% i tu je kraj , bacio sam vec nekoliko razlicitih DVD+-R . Kada kopiram DVD to nikako ne ide , sem sa ClonDVD , a i tako ide ali ocajno sporo , ali zavrsi i DVD je ok.
Sem toga ima more podesavanja za rad SATA/IDE , ali mi bas i nije najjasnije sta je ispravno .
Molim za pomoc !!!

sata,raid....sta ce ti to podesavanje za snimanje na cd?Tebi je problem u windowsu a ne sa ds4 plochom.
Jedino ako si prchkao sa slave/master jumperima a imash ide vezivanje////mada i tada bi trebalo da snima/////

Poslednja izmena:
a jesi li probao cisto da promenis Nero .... savetujem ti da predjes na verziju 6 ... recimo 6.6.1.4 .... pa da vidis hoce li rezati sa njom i kako ....

ti problemi se desavaju zato sto najverovatnije nisi dobro instalirao hard, tacnije ne koristis achi ili raid mod, pa ti se hdd vidi kao ide, a opticki uredjaj kao SCSI(u ovome je najverovatnije problem) proveri u device menageru da li je tako kao sto sam rekao.
Ako jeste pogledaj na forumu, ima gomila tema kako se pravilno instalira, skini sa gygabytovog sajta poslednje drajvere nabaci na flopi i udri...

poz

Poslednja izmena:
tako je

upravo tako , hdd se vidi kao IDE , a DVDRW i DVD kao SCSI !

Onda uradi search, pisano je x puta o resavanju tog problema...

Hocete da kazete da se driveri stave pre WIN-a?
Tek onda se instalira Win?

kada krene instalacija u dnu ekrana pise press f6 i ti onda pritisnes...

a ostatak nadjes na forumu kako i sta!

kada krene instalacija u dnu ekrana pise press f6 i ti onda pritisnes...

a ostatak nadjes na forumu kako i sta!

OK, ja uradim tako, ali sta ako naknadno hocu da ubodem neki sata, da li mogu da ubodem tek tako ili ima opet neka podesavanja?
Da li da stavim master sata na sataII 0 granu (imamo istu plocu), a drugi na slave ili drugi moze bilo gde?

OK, ja uradim tako, ali sta ako naknadno hocu da ubodem neki sata, da li mogu da ubodem tek tako ili ima opet neka podesavanja?
Da li da stavim master sata na sataII 0 granu (imamo istu plocu), a drugi na slave ili drugi moze bilo gde?

ubodes opusteno
stavis master sata na sataII 0 granu, sve normalno kacis
poz

Poslednja izmena:
Hvala

Da radi ok samo me cudi zasto je tako .U slucaju da dokupim SATA HDD jer mora opet win iz pocetka jer prilikom instalacije istog nisam stisnuo F6 vec sam drajvere instalirao sa CD-a koji ide uz plocu tek kad se digao Win

Da radi ok samo me cudi zasto je tako .U slucaju da dokupim SATA HDD jer mora opet win iz pocetka jer prilikom instalacije istog nisam stisnuo F6 vec sam drajvere instalirao sa CD-a koji ide uz plocu tek kad se digao Win

i radi se o tome sto si instalirao drajvere sa cd, zbog njih ti i pise scsi
ako ne zelis da ti pise scsi uninstaliraj jmicron drajvere

proveri da li ti hardovi rade u dma modu
ako rade uzivaj, ne diraj nista...

Poslednja izmena:
i radi se o tome sto si instalirao drajvere sa cd, zbog njih ti i pise scsi
ako ne zelis da ti pise scsi uninstaliraj jmicron drajvere

proveri da li ti hardovi rade u dma modu
ako rade uzivaj, ne diraj nista...

U devaj menadzeru nepise mod ( vidi sliku ) i tako sa svaku granu

Prilozi

• HDD.JPG
    HDD.JPG
    152.9 KB · Pregleda: 75
moras malo da experimentises

uzmi obrisi jmicron driver i onda pogledaj koji su modovi dodeljeni hdd i dvd

potrazi pomoc na google, cini mi se da je ovo problem sa jmicron driverima, koji mnogo brljave

pokusaj sa - gigabyte ds4 scsi ide dvd -

Nazad
Vrh Dno