Šta je novo?

GA-780T-D3L?

Marko16

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 9T
Pristup internetu
  1. ADSL
Imam problem.. našao sam ovu ploču ali se dvoumim jer vidim da ne podržava novije FX procesore (6300) jer je rev 3.1, dok 4.0 podržava.
Zanima me da li je iko probao FX6300 na ovu rev 3.1 verziju?

u teoriji bi trebalo da radi i/ili da moz' da se natera,posto agesa izmedju bulldozer-a i vishere i nema razlike,ali posto je to jako tanka ploca,ja bih je izbegao ne toliko sto nema pravu podrsku (teran je 8350 na crosshair IV) vec sto je sama ploca tanka,podrzava proceve do 95w tdp-a (dakle slab VRM i ko zna sta jos)...

malo bih se iskreno ustekao i cekao novogodisnje rasprodaje ne samo da bi uzeo novu plocu u shopu/od madjara,nego sto bi trebalo i cene polovnih da potera u tom momentu dole.

Hvala na odgovoru. Koliko vidim piše mogu i neki 125w modeli, ali realno nije dovoljna što ti reče.

Ne žuri mi se nigde, naleteće već neka bolja ploča u skorije vreme i posle bih imao u vidu 6300 da bocnem. Iskreno i tu se razmišljam koliko se isplati ići na AMD, ali intel mi je već dosta skuplji.

ako je za gaming,zavisno koja grafa je u pitanju.ako je nesto do 270(x) fm2 athlon ce to lepo da izgura.

nemam nikakve planove za veći upgrade, nego da malo promenim ovo, staro je par godina. ipak gledam neku jeftiniju varijantu, ne mogu mnogo ulažem tj. prvo ploču pa otom potom.

Ipak sam uzeo ovu ploču i i prodao svoju za iste pare, tako da nisam u nikakvom gubitku, polovnu naravno.
Pitanje je da li mogu da uzmem bilo koji ram od 4gb 1866 (ovu) ili 1600mhz i da ne brinem da li će raditi?

Poslednja izmena:
Zašto nebi 1866 radila, i processor i plače je podržavaju kao default.

Pa to sam i mislio, ipak podržava 1666+.. nego da ipak budem siguran. :)

Vrh Dno