Chupo
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.12.2007
- Poena
- 230
Kod ćala u lokalu imam jedan ruter, koji je neophodno da bude tu zbog rada sa super kanalima. Preko njega 6 lokala oko ćalovog(i ćalov) idu na net. Sve radi OK.
Meni je palo na pamet da uštedim što je više moguće energije, time što ću smanjiti klok procesora, ugasiti mu L2 keš. Koliko bi to uticalo na performanse, s'obzirom da je prosečna zauzetost procesora oko 2%. Planiram da mu oborim takt na neki 300 ili 366 MHz.
Konga je sledeća:
Celeron 466 (nije coppermine, već onaj stariji mendocino valjda)
Gigabyte i810 ploča
64MB SDRAM (planiram da smanjim na 32MB)
HDD od 4GB (planiram da menjam za CF karticu i CF to IDE adapter)
CD-ROM koji se koristi samo kada se reinstalira sistem.
U BIOS-u su pogašene sve dodatne opcije poput USB-a, zvuka, drugog IDE kanala i sl. Koliko energije mogu da uštedim promenom stvari koje sam gore napomenuo i hoću li se približiti po potrošnji ruterbordu?
Ako modovi misle da tema nije na odgovarajućem mestu neka je premeste gde joj je mesto.
Meni je palo na pamet da uštedim što je više moguće energije, time što ću smanjiti klok procesora, ugasiti mu L2 keš. Koliko bi to uticalo na performanse, s'obzirom da je prosečna zauzetost procesora oko 2%. Planiram da mu oborim takt na neki 300 ili 366 MHz.
Konga je sledeća:
Celeron 466 (nije coppermine, već onaj stariji mendocino valjda)
Gigabyte i810 ploča
64MB SDRAM (planiram da smanjim na 32MB)
HDD od 4GB (planiram da menjam za CF karticu i CF to IDE adapter)
CD-ROM koji se koristi samo kada se reinstalira sistem.
U BIOS-u su pogašene sve dodatne opcije poput USB-a, zvuka, drugog IDE kanala i sl. Koliko energije mogu da uštedim promenom stvari koje sam gore napomenuo i hoću li se približiti po potrošnji ruterbordu?
Ako modovi misle da tema nije na odgovarajućem mestu neka je premeste gde joj je mesto.