Šta je novo?

G5 vs. Copperhead vs. Diamondback

Chinaski

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
795
pozdrav

imam priliku da kupim misa u Americi pa je izbor spao na modele iz naslova. ono sto me interesuje je kako su se ovi misevi pokazali posle godinu-dve arcenja :) dakle, da li je propalo koje dugme, da li krcka plastika i slicno. prvo sam hteo da pazarim Daimondback-a ali sam onda procitao da mu je propalo levo dugme posle nekog vremena, sto je navodno sindrom za sve razer miseve. tako je makar napisao neki lik na netu. e sada, nisam neki zahtevan igrac, vise amater i ne treskam misem kada me proda igra i slicno, dakle koristicu ga ali nista extremno. pored dugovecnosti me interesuje i ergonomija. G5 je tu odlican; kakva je situacija sa Diamondbackom i Copperhead-om? cuo sam da ljudi na Copper-u drze palac na onoj bocnoj gumi sa strane koja svetli u mraku. da li je to istina ili moze da se drzi i dole bez da deluje neprijatno?
inace, misevi su u Americi duplo (2x) jeftiniji nego ovde :S:

Evo ovako. To sto kazu da navodno crkava levo dugme je potpuno tacno. Crklo mi je na jednom Diamondbacku i na dva Copperhead-a. Mali prst tacno legne na gumu koja stoji sa strane i moze da bude nezgodno, ali ako se ne igras puno onda i nece smetati. Ja sam u to vreme igrao po 6-7-8 sati dnevno cod2 (2 godine) i mali prst mi skroz utrne. Moze da smeta i sto su lagani...
G5 nisam koristio, ali jesam G9 (i dalje koristim) i meni je mnogo bolji od oba Razera (ne znam kakav je slucaj sa novijim Razerima). Ima tegice, 2 gripa koja se dobijaju uz njega, metalni scroll i odlicno lezi u ruci.
Tako da....(ma kupi sta se tebi svidja, tako ces biti naj zadovoljniji;) )
E da, Diamonback je opticki a ne laserski mis..
:wave:

Ja sam vozio Diamondback Chameleon 2 godine i jache od toga i dugme uopshte nije riknulo, shtavishe radi isto kao i prvog dana.
I na Copperhead-u i na Diamondback-u palac mozhe da se drzhi sa strane, meni lichno vishe odgovara to nego ergonomija MX5x0/G5/G7 misheva, a igrao sam se na toj oko godinu dana redovno.
Ako je meni taj Razer oblik odgovara a imam poprilichno veliku shaku, sumnjam da tebi ne mozhe da odgovara.:d
Shto se igranja tiche, znajutji da si FPS addict, Razer je mnogo dobar izbor. Ako radi super u CStrike-u, raditje i u Krizi.:smoke:

samo da napisem da sam kupio G5 i da sam posle nekoliko dana guglanja i prckanja po device manageru uspeo da ga nateram da radi. sledeci put kupujem definitivno Razer misa :)
pozdrav

Govorim iz lichnog iskustva, imao u vlasnishtvu, probao, igrao sa jako, jako mnogo misheva i jedini koji su mi pravili probleme su upravo Logi (MX510, i neki iz G serije).:) Iskreno najbolji drajver po meni je IntelliPoint od Microsofta, nijednom nijedan bug nisam dozhiveo ni na chemu iz Intelli serije.
Jedini problem sa Razerom je taj shto je previshe precizan pa se mora smanjiti sensitivity.:d
A to shto su ljudi retardirani pa ne znaju da fleshuju firmware i ne znaju da usklade sensitivity u igrama, windowsu i akceleraciju je njihova teshka pricha, ne krivica Razer-a. Nishta nije stupidity-proof.:wall:
I pitanja tipa:
What is Sensitivity in my Krait?
What is the use of the Acceleration?
What is a DPI switcher?
Why do we need the Independent X and Y-axis Settings?
How do I set the On The Fly sensitivity on the Krait?
Where is my Razer product?
When I install the mouse in Windows XP, the customizer doesn't work, and I get a failure message.
How do i uninstall the 5.09 Diamondback drivers?
When i try to uninstall the 5.09 Diamondback driver, the uninstaller did not run.
There are delays in my button actions during gameplay when using the Diamondback mouse.
Clicking issue in Quake III (CPMA mod)
Just downloaded driver, where is the firmware?
How do i flash the firmware?
How to Reinstall the Copperhead Drivers.
On-The-Fly Sensitivity does not work in Quake 4 with my Copperhead

su stvarno za paraplegichare i nemaju mnogo veze sa drajverima.:smoke:

Poslednja izmena:
Ne mozesh da se oslanjash samo na licna iskustva.;) Ako bih ja tako gledao, Logitech drajveri bi bili za mene savrsheni jer mi nikad nisu pravili probleme (ni na jednom Logitech mishu).Slicno bih mogao da kazem i za nVidia drajvere :)D) pa opet neki imaju problema sa njima.
Poenta, glupo je generalizovati, evo Chinaski kaze da je drajver shit jer je on na jednoj mashini imao problema (na drugoj nije), iako postoji vishe faktora zbog kojih je imao probleme (USBovi su ga zezali).
Bogami, ima ovde pitanja tipa
When I install the mouse in Windows XP, the customizer doesn't work, and I get a failure message
When i try to uninstall the 5.09 Diamondback driver, the uninstaller did not run
Na kraju krajeva, neshto teshko par desetina MB teshko da moze da bude 100% bug free.;)

Poslednja izmena:
Pa i shto da se ne oslanjam jer ako sam neshto izmenjao od hardvera to su bili mishevi, sreca pa vishe nisam zagrizhen time i proshlo me je ali opet dobro dodje to iskustvo.
Jedno je sam sajt na kom se postavljaju pitanja a drugo su sama mishljenja korisnika i najmanje vidish da se ljudi zhale na Razer misheve. Posecujem dosta tih gamer sajtova, SK Gaming, Got Frag, MYM, NiP Gaming itd. i tu se bash dosta vodi rachuna i gleda to. Najcenjeniji igrachki mishevi i oni sa najvishe pozitivnih kritika su Microsoft i Razer. Logitech uopshte nije to shto je kod nas.
A ta pitanja ce pre biti do windowsa a ne do samog drajvera.

Pa i shto da se ne oslanjam jer ako sam neshto izmenjao od hardvera to su bili mishevi, sreca pa vishe nisam zagrizhen time i proshlo me je ali opet dobro dodje to iskustvo.
Jedno je sam sajt na kom se postavljaju pitanja a drugo su sama mishljenja korisnika i najmanje vidish da se ljudi zhale na Razer misheve. Posecujem dosta tih gamer sajtova, SK Gaming, Got Frag, MYM, NiP Gaming itd. i tu se bash dosta vodi rachuna i gleda to. Najcenjeniji igrachki mishevi i oni sa najvishe pozitivnih kritika su Microsoft i Razer. Logitech uopshte nije to shto je kod nas.
A ta pitanja ce pre biti do windowsa a ne do samog drajvera.
Ok, i ja sam izmenjao nekoliko Logitech miseva, i nisam imao nikakvih problema.:)
U kom smislu se najmanje zale na Razer miseve? Pa evo ovde bash u ovoj temi koju je Chinaski otvorio se pozalise na Razera.:p
Nista manje nije Logitech cenjen od Razera a pogotovu Microsofta.;)
Pa i ja sam rekao da je mozda do Windowsa, njemu drajver nije pravio probleme na staroj mashini, a na novoj ih je imao, kao i sa prethodnim misem i USB portovima.Zato sam rekao da njegov zakljucak da su Logi drajveri shit nije nimalo objektivan.;)

Poslednja izmena:
Nebitno druzhe ne kapiramo se, teraj ti svoje...:wave:

Uskocio bih sa jos jednim pitanjem, dok ova tema nije izgubila aktuelnost. Naime, kupujem novu konfiguraciju, pa se u skladu sa tim pojavilo i pitanje misa. Koristio bih ga za Photoshop/web design, ne retko i za igre. Ono sto ja zahtevam od misa je sledece:

Dobro lezanje u ruci, preciznost i pouzdanost. Brzina mi ne igra nikakvu ulogu.

Iako sam svestan da su ovo jako subjektivne kategorije, zeleo bih da cujem dodatne savete/misljenja. Nazalost, u Nisu ne postoji mesto gde bih mogao da vidim/osetim u ruci Razer miseve, tako da bih se oslonio na vase preporuke.

Takodje, vec 4 godine koristim MX510 sa kojim nisam imao APSOLUTNO nikakvih problema. Njega cu zadrzati uz staru konfiguraciju. Mis mi odgovara iako mi ne bi smetalo da je za nijansu veci. Koliko sam video, na trzistu je trenutno u ponudi sledecih nekoliko "trkaca" koje sam uzeo u obzir: Logitech G5, Logitech G9, Razer Copperhead/Diamondback, mozda cak i Lachesis. Microsoft i druge proizvodjace ne "mirisem".

Logitech LX8 je takodje interesantan, ali je wireless, sto nikada nisam cenio. Voleo bih da mi neko kaze da je konacno izbegnut problem "budjenja", tj. response delay nakon nekog perioda neaktivnosti.

Dakle, moje pitanje je sledece: da li bi neko bio dovoljan ljubazan da uporedi ove modele, ako je naravno bio u kontaktu sa njima?

Bilo kakav odgovor je odgovor!

Nazad
Vrh Dno