Šta je novo?

Fx5200, tv-out..?!

• Začetnik teme Začetnik teme SBSL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

SBSL

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2004
Poena
319
Imam FX5200 NVIDIA karticu i problem sa TV-OUT-om..

Naime uspem da prebacim sliku ali ako je ima na TV onda je nema na monitoru i ikonice mi se pomesaju i rezolucija smanji..

A uspeo sam da postavim da se to ne desi ali onda nemam slike na TV-u kada pustim neki divx ili dvd film, a kada gledam slike i ovo ostalo sve je OK..

Ovo je bilo milion puta...
1. Desni klik na desktop i izaber Properties pa idi na Settings
2. Ovde podesi da bude samo prvi (1) monitor bude aktivan, tj. selektuj monitor 1 i dole chekiraj Use this device as primary monitor i Extend my Windows desktop onto this monitor
3. Selektuj monitor 2 i dole iskljuci Extend my Windows desktop onto this monitor
4. Selektuj opet monitor 1 i klikni na Advanced pa idi na tab GeForce FX 5200. Pojavice se dodatni prozor koji je zakacen sa leve strane. Izaberi nView Dispplay Settings
5. U nView Display mode izaber Clone a ispod toga Monitor + TV.
6. Klikni desnim misem na TV i iz podmenija za TV settings izaberi B/PAL ili G/PAL
7. U meniju nadji Full Screen Video i podesi da bude Secondary device

Sada pusti film i trebalo bi da sve bude u redu. Ako imas problem da kartica nemoze da prikaze dva izlaza u istom trenutku (Monitor + TV), a kartica ima 2 monitorska izlaza i jedan TV-OUT, povezi monitor na drugi izlaz iz kartice. Kod nekih modela TV-OUT i jedan od monitorskih izlaza su povezani, tako dok je aktovan jedan izlaz, drugi se nemoze koristiti.

tako dok je aktovan jedan izlaz, drugi se nemoze koristiti.

Nekako sam uspeo da resim problem.. Ali kao sto si rekao, ili TV ili monitor, ne moze na oba da bude slika..

Ali OK, meni ne smeta da bude samo na TV-u.. medjutim mi smeta to sto kad je tako podeseno imam samo 2 rezolucije.. 800x600 i 1024x768.. a ja sam navikao na onu 1152x...

Kako bar da resim ovo..?!

TV-Out ne moze preko 1024x768.

Hmm, znaci moram da iskljucim TV-out pa kad ponovo hocu da prebacim na Tv ja samo ukljucim..?!

Ako je tako postoji jedan problem koji je izgleda ne-resiv.. Naime ja ikonice drzim onako razbacane u 4 ugla i tako to.. I kad on/off Tv=out one se pomesaju..?! 🙁

Naime ja ikonice drzim onako razbacane u 4 ugla i tako to.. I kad on/off Tv=out one se pomesaju..?!
Nema leka za to.

Nekako sam uspeo da resim problem.. Ali kao sto si rekao, ili TV ili monitor, ne moze na oba da bude slika..

Ako imas 2 monitorska izlaza i 1 TV-OUT onda sigurno moze da se namesti,
Ako imas jedan monitorski i jedan TV-OUT i to bi trebalo da radi. Medjutim ako kod tebe nemoze da se podesi da radi i na TV-u i na monitoru, onda si baksuz i predlazem ti da vratis tu karticu i trazis neku drugu.

Takvih problema sam imao samo na GeForce3. Sve ostale NVidia kartice su radile Mon + TV bez problema. Izuzetak je bio FX 5700 koji je imao 2xMon i 1xTVout stim da su jedan Mon i TV-OUT bili na zajednickoj "grani" pa se problem resavao prebadanjem monitora u drugi monitorski izlaz.

btw... koji je proizvodjac te kartice.. Moze li malo vise detalja?

yooyo

Kartica je ASUS-ova.. A vracanje kartice ne dolazi u obzir posto sam ipak kompjuter kupio pre 2 godine.. 🙂 ..jedino da kupim novu ali ne razmisljam o kupovini kartice jer imam nesto prece.. 🙁

p.s - Kada uradim one 3 tacke iz tvog tutorijala, u 4-toj stavim ono CLONE ali ispod nemam MONITOR+TV vec samo TV B/PAL i ANALOG DISPLAY..

I kada stavim na TV B/PAL radi mi ali samo na TV-u i + imam onu jadnu rezoluciju..

Poslednja izmena:
SBSL je napisao(la):
p.s - Kada uradim one 3 tacke iz tvog tutorijala, u 4-toj stavim ono CLONE ali ispod nemam MONITOR+TV vec samo TV B/PAL i ANALOG DISPLAY..

Pa to i treba da imas jer anolog display = monitor

Ali to mi je odvojeno:

1) TV B/PAL

2) ANALOG DISPLAY

...ili jedno ili drugo!

SBSL je napisao(la):
p.s - Kada uradim one 3 tacke iz tvog tutorijala, u 4-toj stavim ono CLONE ali ispod nemam MONITOR+TV vec samo TV B/PAL i ANALOG DISPLAY...

A da nisi zaboravio da kliknes apply posle odabira CLONE moda? Mozda je to u pitanju jer dok to ne uradis nece ti dati dodatne opcije koje su vezane za taj mod.

Jos nesto, pomenuo si:
SBSL je napisao(la):
A uspeo sam da postavim da se to ne desi ali onda nemam slike na TV-u kada pustim neki divx ili dvd film, a kada gledam slike i ovo ostalo sve je OK..
To znaci da si ipak uspeo da dobijes sliku i na monitoru i na TV-u ali da onda na TV-u nisi imao prikaz filma iako se sve ostalo videlo a na monitoru se video i film, jel tako?
Ako je to problem moras u drajverima (dok si u CLONE modu) naci opciju FULL SCREEN VIDEO i postaviti je na SECONDARY DISPLAY, tj. TV. Ostaje ti da u programu iz kog pustas filmove i prevode namestis da prevodi budu u overlay-u, npr. bsplayer ima opciju DRAW SUBTITLES TO OVERLAY, a ako prevode pustas iz ffdshow-a onda je to po defaultu tako.

Poslednja izmena:
ja sam odavno "presao" na varijantu attached monitor i za sada mi radi to sto treba da radi: bez problema gledam filmove 🙂

Imao sam isti problem, ovo mi prvi put da sam povezivao tv i jednostavno ovo
7. U meniju nadji Full Screen Video i podesi da bude Secondary device
ne mogu nigde da nadjem. gde je to?

Takodje koji od ova dva da biram -> B/PAL ili G/PAL.

I jel ovo
Ako je to problem moras u drajverima (dok si u CLONE modu)
znaci da kad zavrsim gledanje filma treba da prebacim nazad u single display mode ili ga uvek drzim u clone-u?

Opcija FULL SCREEN VIDEO je vidljiva samo ako si u CLONE ili bilo kom dual veiw modu a nalazi se ovde:

Nema vidljive razlike izmedju B-pal i G-pal, svi televizori kod nas podrzavaju Pal-B/G

Nema potrebe da posle odgledanog filma iskljucujes clone mod.

Poslednja izmena:
Ok, hvala. Jel treba jos nesto da znam? Jel treba mozda neka rezolucija da se podesava za monitor, posto videh da moze 2 rez. da podrzava.

Nazad
Vrh Dno