Šta je novo?

FX5200 problem!?

[Goran]

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2005
Poena
309
Komp: gigabyte 7ZX, 900mhz, 256Mb ram, WIN XP sp1
256 mb ram, 40gb HDD, Asus fx5200

Dakle, imam Asus V9520-X/TD/128mb grafičku i sledeći problem: kad god upalim računar sistem se podigne u 640x480 i prijavi grešku "cannot find graphic card information". U device manager-u pored grafičke pojavi se žuti uskličnik i greška: code 10 - this device could not start. Problem rešim na kratko tako što updejtujem driver za grafičku i onda sve bude u redu do sledećeg paljenja/restartovanja PC-ja.
Molim vas, pomagajte!

Kako mislis ``updateujem``? Mislis stavis novu verziju ili sta? Pre stavljanja nove verzije drivera obrisi stare lepo sa Driver Cleanerom (postuj uputstva, imas ih u readmeu) pa onda probaj.
P.S Ako ti je lakse Imao sam istu grafu kao i kod tebe i normalno je radila 🙂

Mislio sam na updejtovanje drivera sa CD-a grafičke ili Win2kXP nvidia drivere sa HDD

Nemoj to da radis.Skini driver cleaner,i lepo deinstaliraj drajvere iz "add remove programs".Restartuj komp,pa ga podigni u safe mode(drzis f8 pri podizanju win-a).Startuj driver cleaner i pomocu njega ocisti registry.Zatim udji u device manager(desni klik na my computer-properties-hardware) nadji video adapter(trebalo bi da bude prikazan znakom pitanja zute boje),desni klik-uninstall.Restartujes komp,pa tek sad instaliras sveze drajvere.Ako ti ovo ne pomogne onda sam ja dzabe pisao sve ovo. :wall:

Skinuo sam program i uradio sve postupno kako je psaras_pa napisao i kad sam sve završio i podesio rezoluciju restartovao sam ponovo komp da proverim jel uspelo - kad ono, bedak! Opet se win podiže onako i u device manageru grafička obeležena žutim "!" :This device cannot start. (Code 10)
:crash:

Ortak je imao slican problem sa 9600xt.
Resio ga je tako sto je izvadio graficku, izduvao prasinu iz agp slota (bilo je poprilicno), stavio kartu i sve je radilo ok posle toga!

Nazad
Vrh Dno