Šta je novo?

FX 8320 - Pitanje u vezi temperature.

skituljko

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2007
Poena
319
Pozdrav svima.

Instalirao sam Core temp i HW monitor kako bih pratio temperaturu procesora.
Na okacenoj slici procesor je u idle modu i temperatura je 34 stepena sto ima logike. E sad buni me ovaj stavka temperatures CPU koja je 51C, sta to zapravo znaci?

Ima li potrebe da okacim jos neki monitoring softver kako bih bio sigurniji u tacnost rezulatata?

Prilozi

• core temp.jpg
    core temp.jpg
    291.5 KB · Pregleda: 103
AIDA64 i AOD su ti najtacniji, probaj sa njima.

Koj hladnjak za cpu imas?

stavi ventilatore preko mosfeta i severnog mosta.
zameni pastu ispod svih heat sinkova (izuzev ispod vrm mosfeta, tu je žvaka).

hlađenje na bužet gigabajtovim pločama je tradicionalno loše, a pasta uglavnom zapekla.

Isti problem kao sto sam ja imao.Zapekla pasta na northbrigde-u plus lose naleze heathsink na NB chip,svu toplotu sika na procesor gore.Kod mene je jedino 5cm kuler mogao da stane na NB heatsink.Probaj pa javi.

Ugasio sam plocu posle par sati rada, ostavio par minuta da odstoji i pogledao stanje. South bridge skroz ok, jedva i da je topao, a north bridge uzaren, jaja mogu da przim na njemu.
Jedino ne znam kako da skinem bele drzace heatsinka (deluje mi da su to oni sto kad kliknu ne mogu da se izvade, niti znam cime da ih izvadim...). Mislim da ce biti tesko da montiram
bilo kakav vent na northbridge posto mu povrsina uopste nije ravna vec ima ispupcenja poput piramide....

Uh, uspeo sam nekako da ga skinem i kao sto rekoste i meni se bila zapekla pasta, fakticki kao da je nije ni bilo.
Jedino sam zamenio pastu na northbridgeu i sada su mnogo bolje vrednosti. Mislim da nema potrebe da stavljam mini fan na northbridge, a iskren da budem, ne znam ni kako bih ga montirao na ovakvu povrsinu.

Prilozi

• MB2.jpg
    MB2.jpg
    283.5 KB · Pregleda: 69
Vrh Dno