Šta je novo?

Full screen video

• Začetnik teme Začetnik teme gadafi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gadafi

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
755
Kakva je situacija sa full screen videom kod najnovijih kartica? Kako mi se cini, kod 8000 serije, nvidia je izbacila podrsku za to. Pretpostavljam da ni 9000 ne podrzava. Kakav je ATI 4000 po tom pitanju?

Molim? Mozes da gledas full-screen video sa svim karticama...

jel pricas o theater modu, tj kad se overlay razvuce na ceo ekran?
ati to ima kao opciju u drajverima, a ne mogu da verujem da nv nema vise?!

nV tu opciju nema više. Nisi jedini koji u to nije poverovao: trebao si da pratiš nVidia-in forum u vreme kada su korisnici to shvatili. 😀 A zašto su je izbacili, to samo oni znaju.

objektivno, ta opcija i nije bas toliko korisna vise.
Noviji playeri svi koriste vmr a ne overlay, poslebno ako planiras da ti hardver dekodira hd video (preko dxva), ili prosto ako zelis u mpc da imas titlove itd...

Meni je ta opcija od neprocenjive vrednosti. Dok nesto radim, da pustam klincu crtani. Dual view ne volim, jer me nervira kada mi kursor bezi sa ekrana.
Dakle, ATI ima tu opciju, ukljucujuci i najnoviju seriju kartica.

Je l' treba da cuvam staru karticu

nV tu opciju nema više. Nisi jedini koji u to nije poverovao: trebao si da pratiš nVidia-in forum u vreme kada su korisnici to shvatili. 😀 A zašto su je izbacili, to samo oni znaju.

Koristim VLC player i kad gledam 16:9 film na CRT TV-u preko 6600 kartice, slika je ista kao i na monitoru (crne strafte gore i dole), a kad gledam preko 7300GT, slika na TV-u je sabijena.

Vidim da mi je sad drugaciji Nvidia Control Panel i ne mogu da nadjem opciju koja bi mi omogucila da slika na TV-u (film) bude normalna.

Da li postoji neki lek za overlay i aspect ratio na novijim Nvidia karticama?

To je zato sto NVidia smatra da svi treba da imamo Wide (16:9) televizore...

Anyway.. znam da u nekim situacijma radi a nekede neradi. Npr.. ja za gledanje filmova koristim MPC + ffdshow u kome sam ukljucio opcije za titlove i stiklirao Letterbox 4:3. Svi filmovi sa titlovima dobiju crno gore i dole i slika nije deformisana. Cak iako pustim film bez titla slika e OK. Problem je bio sa DVD ili sa AVI fajlovima u rez 720x576.... jednostavo slika je sabijena..

Inace u kucnom racunaru mi je 7600GS AGP
Dok sam pisao ovaj post, hteo sam da proverim kako rade novi driveri (185.xx) i oni su jos gori jer tamo uopste nema overleya. Vratio sam se na stare drivere 94.24 i na moje iznenadjenje, sve radi kako treba !!! Uopste neznam kako!!! Pre pola sata test fajlovi su bili sabijeni, a sada su korektni!

Meni je ta opcija od neprocenjive vrednosti. Dok nesto radim, da pustam klincu crtani. Dual view ne volim, jer me nervira kada mi kursor bezi sa ekrana.
Dakle, ATI ima tu opciju, ukljucujuci i najnoviju seriju kartica.

I kod mene je to "neprocenjivo" - s´tim što kod mene na kartici iz potpisa stoji Extended desktop (Clone je neopisivi smor u kombinaciji LCD monitor - CRT TV), a "bežanje" miša stvarno ne vidim kao problem.

Inače ova opcija za korisnika od 3 godine je neviđena - klikne na ikonicu i eto crtaća na TV-u (analogija važi i za korisnike od 65 godina kojima svako dublje objašnjavanje stvara glavobolju).

Inace u kucnom racunaru mi je 7600GS AGP
Dok sam pisao ovaj post, hteo sam da proverim kako rade novi driveri (185.xx) i oni su jos gori jer tamo uopste nema overleya. Vratio sam se na stare drivere 94.24 i na moje iznenadjenje, sve radi kako treba !!! Uopste neznam kako!!! Pre pola sata test fajlovi su bili sabijeni, a sada su korektni!

Sa drajverima koji su dosli uz 6600, sve je OK :banana:

Sa drajverima koji su dosli uz 7300GT, slika je sabijena :S:

Sa 185.85 drajverom, slika je ista kao i na monitoru, tj. ne mogu da namestim full screen za TV, vec moram da razvlacim prozor 😡

Bilo kako bilo, 6600 nije na prodaju :d

Jedno pitanje za vlasnike GF8 i novijih NVIDIA karti koji koriste TV za gledanje flmova. Znam da vam svima nedostaje full screen video opcija...

Planiram da napravim direct show filter koji bi se automatski kacio u svaku video aplikaciju i otvarao video winow na drugom ekranu. U prevodu, mogu da napravim lazni Full screen video i resim svima probleme.
Jedina razlika je sto morate da postavite dual view i da je druga grana TV.
Kada prebacite karticu u dualview mode i vidi se desktop na TV-u da li slika ima border ili je razvucena preko celog ekrana (tj overscan)? Da li mozete da podesite ovo razvlacenje? Secam se u starijim driverima postojala je slicica monitora/TV-a sa [-] / [+] dugmicima za podesavanje slike.

Moglo je da se podesi zoom i polozaj slike, aspekt nikako

Nazad
Vrh Dno