Šta je novo?

Full screen u WinXP SP2 ?

Pera Ždera

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2005
Poena
309
Računar je Intel 940 (3,2GHZ sa 2x1M cache), MBD je Intel D955XBK 2x250GB hdd i nVidia 6600 PCI-E sa 256MB. Ne mogu da ga "nateram" da otvori Command Prompt u full screen-u (ovo je korisniku dosta važno, jer ima neku prastraru dos aplikaciju koja inače radi, ali ne može da se pojavi "preko celog ekrana"). Mislio sam da znam sva podešavanja za ovakve stvari, ali sam se z....Probao sam i na dva monitora i sa drugom (ATI X1300 256MB) kao i sa više verzija drajvera (što za 6600 i što za x1300), kao i sa raznim "podešavanjima u Win", a i sa raznim rezolucijama. Molim za pomoć !!!

Vidi desni klik pa propertis tog fajla koji se pokreće u DOS-u. Trebalo bi da ima izbor rezolucija

Probaj ovo: otvori Command prompt pa na njegovu ikonu u taskbaru klikni desnim pa properties pa onda u options stavi u Display options "Full screen" a u layoutu stavi u screen buffer size i windows size po 80x25

Ma probao sam sve to...
Kada otvorim Command Prompt (ne vezamo samo za pomenutu dos aplikaciju), samo se na 1 do 2 sekunde pojavi preko celog ekrana, a posle se vrati u Windows Screen, a Win ga prepoznaje kao Full. ALT+ENTER ga opet za trenutak prikaže preko celog ektana i vrati u Win i opet ga win prijavljuje kao full screen.
Da li je neko, nekad, imao sličnih problema i da li postoji neko smisleno rešenje?
:wall: :crash: :bottle: ili nešto slično ne dolazi u obzir...

Ja sam ranije radio kao sto gagast rece, i nije bilo nikakvih problema. Uvek radio ok. SP2.

A jesi li probao da radu i nekom Compatibility modu? Win 9x/Me i tako to. Mada se meni čini da te tu nešto drugo zeza...

A da overrajduješ refresh rejtove za niske rezolucije (naročito 640x350 i 640x400) preko nekog programa?

mozda je glupo, ali da ti se nije mozda driver za graficku "pomeo" ako si to mogao ranije??

Nazad
Vrh Dno