Šta je novo?

Full HD na TV

banem

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2004
Poena
304
Od skoro sam vlasnik jedne plazme 50" full HD. :)

Spojio sam TV sa PC-jem HDMI kablom. Grafička šalje na monitor 1920x1200, na TV 1920x1080. Međutim, na TV-u imam border, po 2 cm sa leve i desne strane i oko 1 cm gore-dole. Kao da - ili grafička ipak ne šalje na TV 1920x1080 ili TV umanji sliku iz nekog razloga. Slika je kao kada LCD monitor ne radi u svojoj "native" rezoluciji, malo je zamućena.

Grafička je ATI.

Sledeće je uključeno:

Clone: da, duplikat slike
Enable GPU scalling - Scale image to full panel size

Border postoji uvek osim kada idem na "Add Custom Format", onda mi da dijalog da podešavam custom rezoluciju (ne menjam ništa ovde) koji se prikaže preko punog ekrana na TV. U čemu je štos?

Mislim, ne smeta mi mnogo, TV ne radi kao monitor, ali kad je već sve par jednog drugom, nervira me što ne radi tako.

Overscan podešen?

Overscan podešen?

Ne može, zasivljeno je.

Kod mene je na Catalyst drajveru na HDMI/Scaling Options.

Na toj kartici je i ova opcija, ali ništa se ne dešava:

Use the scaling values instead of the customized settings when the desktop resolution does not match your DFP resolution

EDIT (kasnije): sad nešto razmišljam, zar nije under/overscan za analogni signal?

Poslednja izmena:
Prebaci u 1920x1080 i gledaj na TV-u da li ima overscan opcije.

Evo ovako: hvali svima na pomoći i trudu.

Definitivno je do drajvera jer sam danas slučajno "ubo". Pustim video. Na TV-u ide na full screen jer je namešten na Theater: Full Screen. Tada promenim sa Clone na Extend. Nestane video sa TV-a i vidim background sa Destkopa.

E, u tom momentu dobijem klizač u Catalystu kojim podešavam Over/Underscan. Pomerim ga prema Overscan i popuni ekran. Vratim na Clone. Vratim plejer na ekran (MPlayer Classic) i dobijem video na TV-u. Za sad deluje da pamti podešavanja, evo već treći koncert koji gledam bez bordera.

pamti odlicno ja sam cak daljinski od pinacle tv kartice koju ni nemam vise u racunaru programirao da mi sa ekrana prebacuje sliku na plazmu

samo snimi kao profil i pamti a so se tice overscana nekada nece da se pojavi ako ti slika nijke samo na plazmi u datom momentu ili nisi skinuo ceo catalyst nego samo driver, barem se meni tako desavalo

Poslednja izmena:
da ne pokrecem temu, imam slican problem koji me jako iritira...
ista kombinacija, samo sto komp nekad prenesem u drugu sobu i prikacim na TV (Samsung LE32A330 HD ready). kad ga setujem na 1360x768 dobijem sliku koja je malo veca od samog panela.
Po mozda 2-3cm slika je veca od samog panela sto ivice time sakriva. Npr start dugme vidim samo gornju desnu cetvrtinu, kao i sat sto vidim samo gornju levu cetvrtinu.
Drugim recima slika je po mozda 2-3 cm horizontalno i vertikalno veca od panela tako da ne moze te delove da prikaze na nativnoj rezlouciji, ali i na ostalim....
ima li neko ideju?

To je overscan, ono gore je bio underscan.

I TV i graficka/drajver imaju ta podesavanja, nadji i resi problem.

Ovako, napravio sam htpc, i nakacio ga samo na samsung lcd(preko hdmi), i imam underscan, najnovija verzija ati drajvera, 4200 integrisana je u pitanju, ne mogu nigde da nadjem overscan/undescan opciju. Gde se tacno nalazi?

Obe opcije bi trebalo da su na istom mestu. Ovako je kod mene.

Prilozi

• UnderOverScan.jpg
    UnderOverScan.jpg
    49.4 KB · Pregleda: 83
Nema uopste taj panel, imam ga kod mene kuci na primer, a na htpc-u nema nigde..

Pravo je čudo kako uspeju od verzije do verzije da promene kompletan izgled. Rodio sam majmuna dok sam našao tu opciju na XP-u; u drajveru za Win 7 bode oči koliko je očigledno.

A na XP-u sam prvo nešto radio, neku kombinaciju opcija, pustio film, ne sećam se i tek onda sam dobio Overscan u drajveru.

da ne pokrecem temu, imam slican problem koji me jako iritira...
ista kombinacija, samo sto komp nekad prenesem u drugu sobu i prikacim na TV (Samsung LE32A330 HD ready). kad ga setujem na 1360x768 dobijem sliku koja je malo veca od samog panela.
Po mozda 2-3cm slika je veca od samog panela sto ivice time sakriva. Npr start dugme vidim samo gornju desnu cetvrtinu, kao i sat sto vidim samo gornju levu cetvrtinu.
Drugim recima slika je po mozda 2-3 cm horizontalno i vertikalno veca od panela tako da ne moze te delove da prikaze na nativnoj rezlouciji, ali i na ostalim....
ima li neko ideju?

Meni je isto tako na Samsungu. Ako imas nvidiu kao sto ti u profilu pise onda ides u nvidia control panelu na adjust desktop size and position pa na resize desktop. Ovo vazi samo ako koristis hdmi ulaz na TV-u.
Tako ja umesto 1920x1080 koristim 1842x1030.

A zar nemate opciju na HDTV-u - samo skeniranje? Imam Samsmung 37'' full HD, preko HDMI i skeniram i podesi lepo 1920x1080.

Tu opciju imam samo ako povezem na VGA ulaz TV-a. Ali to automatsko skeniranje je neprecizno pa moram namestiti manuelno.
Ako povezem preko HDMI onda ne da je ta opcija onemogucena nego je uopste nema (ni manuelna ni autmatska).
Radi se o Samsung LE-40B651.

Drugi model, pa zato. Meni bilo kojim kabelom, sam podesi kako treba. Malo mi je glupo, zato sto ti je sad resize, a ne full 1920x1080. Mora da ima nacina.

Nazad
Vrh Dno