Šta je novo?

Fujitsu Siemens W19-1... dead pixels ili... ???

pole

Čuven
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
619
Znaci ja ne znam sta se desava ali imam liniju po celoj sirini ekrana neka 3 cm od gornje ivice!
To se vidi kada je pozadina takva (recimo neka verzija svetlije plave, fotka, video fajl)...
Takodje postoji dosta takvih linija do negde gornje cetvrtine ekrana samo sto nisu skroz bele pa se vide tek pri odredjenim nijansama nekih boja!

Ali nije to sve... naime desava se onaj TV efekat (kao kada ugasite TV a na ekranu a ostane ono sto je predhodno gledano) stim sto monitor naravno radi a vide se slova menija recimo iz nekog prozora ali samo u delu gde je ta linija (na 3 cm) ne na recimo preostalom delu ekrana!
To tako stoji jedno vreme...

1. Ima li neko ikakvu ideju/iskustvo zbog cega je to desava...

Inace ide preko analognog na X600 jer preko digitalnog nece da radi sa nijednom Ati kartom zbog nekog konfilkta! Imam garanciju jos nekih godinu-dve dana!

2. Da li ce mi zameniti monitor ili... sta mogu da ocekujem???

Poslednja izmena:
Imam isti monitor, baci pogled na moje poruke i videćeš par tema koje sam otvorio povodom ovog problema. Ukratko -- ne preporučujem da šalješ na servis, samo će bezveze da ga drže 30-tak dana i vratiće ga "popravljenog" (a zaista će problemi nestati za neko vreme). Probleme rešavaj držanjem 100% belih, crnih ili sivih fotki u punoj rezoluciji, po par sati; podesi screensaver na neku malu vrednost. Gasi monitor kad ga ne koristiš.

Baci pogled na moje stare poruke, mislim da sam okačio i screen, pa uporedi da li je to to...

Pozdrav

Pozdrav

@sinisamars

Mislio sam da imam jedinstven problem kad ono...
Procitao tvoje postove pa drzao belu pozadinu (doduse kratko), pojacao bright i cotrast i pomoglo je!
Vecaras cu ostaviti monitor da duze stoji tako pa cu da vidim da li ce se sve srediti!

Vidim da se spominje i siva pozadina a ne da samo belu treba drzati... sta se sa sivom dobija???

TENX VERI VERI MACH

Poslednja izmena:
Sivu sam dodao jer sam negde procitao da moze i ona da se kombinuje... i onda sam kreirao 1440x900 JPG fajl sa 50% gray i jos 2 komada, crni i beli i namestio slideshow na po pola sata da menja... Ostavio tako uvece (okrenuo monitor prema zidu da me ne bije hehe) i ujutru je vec bilo maltene "izleceno" Ne zaboravi da iskljucis monitor turn-off tamo u power management, dzaba slike, ako je ugasen hehe...
Cuti...vazno je da nije permanent damage :) Takodje, gasenje monitora na duze potpuno resava problem (10 dana nisam bio tu i kad sam dosao, monitor k'o nov :D )

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ma turn-off je NEVER a i monitor gasim uvek stim sto screen saver nisam ukljucivao...
Doduse nisam ni stavljao nista kao Wallpaper vec je bila crna pozadina...

Probacu malo da vidim sa ovom 50% sivom, belom i crnom!
Pa cu da javim rezultate...

P.S. Da li cu uvek moci to da vracam u normalno stanje ili ne?
...ili da polako odvajam novac za novi monitor???

Poslednja izmena:
Ja evo, za sada uvek mogu da sredim.. medjutim, fora je sto se to vraca posle nekog vremena (najvise mu smeta prozor od browsera koji stoji upaljen i ne menja se u gornjem delu pri duzem surfovanju). Iskreno, navikao sam se na tu bledunjavu crticu, a postupak primenjujem jedino ako se bas pojaca i pocne da me nervira :D . Skrin sejver stavio da se pali na 1 minut i to je to...
Dobar je ovo monitor, mada, verujem da cu kupiti neki veci, doduse ne u skorije vreme. Videcemo...

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno