Šta je novo?

Fujitsu-Siemens AMILO Xi 2528 i Windows 7

stingwi

Slavan
Učlanjen(a)
30.04.2008
Poena
304
Imam problem sa gore navedenim laptopom i instalacijom Win 7.
Kada instalacija dodje do koraka gde treba da izaberem HDD, potrebno je ubaciti odgovarajuce drajvere preko USB-a, kako bi laptop video harddisk.
Znam da je potrebno prvo ubaciti Intel-ove drajvere pa onda JMicron, ali mi nikako ne uspeva. Probao sam sve moguce verzije i opet nista, uvek stoji text " No drives were found. Click Load Driver to provide a mass storage driver for installation"
Nadam se da je neko imao vec iskustva sa ovim problemom.

Hvala unapred!

Ja sam to radio pre dosta vremena.
Skinuo drivere sa oficialnog sitea, ubacio na flash i instalirao ih u momentu kad je trazio Win. Nakog toga su se pojavili diskovi (ako se dobro secam taj model ima dva hdd-a). Jesi siguran da skidas prave drivere?

Na sajtu postoje sledeci drajveri:
- Intel - MatrixStorageManager for ICH8M (Driver & Application)
- RAID controller JMB36X

ali sa njima se nista ne desava. Probao sam sve moguce kombinacije i nista.

Imam problem sa gore navedenim laptopom i instalacijom Win 7.
Kada instalacija dodje do koraka gde treba da izaberem HDD, potrebno je ubaciti odgovarajuce drajvere preko USB-a, kako bi laptop video harddisk.
Znam da je potrebno prvo ubaciti Intel-ove drajvere pa onda JMicron, ali mi nikako ne uspeva. Probao sam sve moguce verzije i opet nista, uvek stoji text " No drives were found. Click Load Driver to provide a mass storage driver for installation"
Nadam se da je neko imao vec iskustva sa ovim problemom.

Hvala unapred!

http://www.sevenforums.com/installation-setup/53370-installing-windows-7-amilo-xi2528.html

Jel to ovo sto si probao? Si stavio 32/64bit?

Jel si pravilno formatirao flash? FAT16/32?

Poslednja izmena:
Da, to je delimicno to s tim sto pre tih JMicron drivera, treba ubaciti Intel Matrix driver. Jednom sam vec uspeo da instaliram sedmicu na ovom laptopu, pre otprilike godinu dana, i tada se secam da sam nekako ubacio ovaj intel driver ali se ne secam kako, niti gde sam ga uopste nasao. Jedino sto se secam je da kada sam ubacio taj Intel Matrix driver, i dalje se nije video hdd, ali je umesto ovog teksta " No drives were found. Click Load Driver to provide a mass storage driver for installation", pisalo nesto drugo, i ja sam onda ubacio ovaj drugi driver "JMB36X_WinDrv_R1.17.47WHQL_WIN7", i tada se hdd pojavio i instalacija je prosla bez problema.
Flash je formatiran u FAT32, a stavio sam 32bit-ni sistem.

Resio sam problem, flat kablic koji povezuje harddisk sa plocom je imao prekid pa Bios nije ni video hard. Sada je sve u redu, instalacija je prosla bez problema.

Nazad
Vrh Dno